Amon Amarth/Karma Violens live @ Fuzz Club, 22/4/2012

 

Θα μπω με τη μία στο θέμα. Οι Σουηδοί βίκινγκς επισκέφτηκαν τη χώρα μας για 3η φορά, για να μας δείξουν και πάλι πως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο (κάτι που στην Ελλάδα είναι πολύ χρήσιμο τον τελευταίο καιρό νομίζω). Στα της συναυλίας τώρα.

Στις 8:30, οι KARMA VIOLENS, βγήκαν στη σκηνή και διαπίστωσα ότι δυστυχώς έχασα πολλά που δεν τους είχα δει live μέχρι τώρα. Πολύ δεμένοι σαν σύνολο, με rhythm section όπως πρέπει να είναι στο είδος τους και κομμάτια που δεν κουράζουν ούτε στο ελάχιστο. Μεγάλο highlight της εμφάνισής τους πέρα από τους δυναμίτες που μας έριξαν κατακέφαλα, ήταν το medley που έκαναν στα “Reign In Blood (SLAYER)”, “Symptom Of The Universe (BLACK SABBATH)” και “Domination (PANTERA)”. Επίσης κάτι που εγώ προσωπικά το θεώρησα πολύ καλό σαν “κίνηση”, ήταν το ότι ο τραγουδιστής της μπάντας, είχε μεγάλη επικοινωνία με τον κόσμο, με το να τον ξεσηκώνει, να τον παροτρύνει σε moshing και wall of death κλπ. Η εμφάνισή τους έκλεισε μετά από 40 λεπτά, ανεβάζοντας στην σκηνή με χαβανέζικο πουκαμισάκι, τον τραγουδιστή των MORTAL TORMENT, σαν guest στο “Into The Core”.

Μετά από μισή ώρα αναμονής και ανακατάταξης της σκηνής, τα φώτα έσβησαν και μια γνώριμη μελωδία ακούστηκε από τα ηχεία. Είχε έρθει η ώρα που όλοι περιμέναμε. Για την επόμενη 1 ώρα και 45 λεπτά, θα μπαίναμε στο πεδίο της μάχης, με τους Θεούς στο πλευρό μας να μας καθοδηγούν. “War Of The Gods” για πρώτο κομμάτι των Σουηδών AMON AMARTH και ήδη είμαστε σε μια κατάσταση “πανικού”. “Runes To My Memory”, “The Pursuit Of Vikings”, “Bleed For Ancient Gods”, “Death In Fire”, είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που μας οδήγησαν στον πόλεμο. Ο ήχος δυνατός και δεμένος όσο δεν πάει, όπως πάντα απίστευτη σκηνική παρουσία, με τον πάντα χαμογελαστό Johan να έχει την απόλυτη επαφή με το κοινό και η υπόλοιπη μπάντα απλά να τα σπάει!!!!!

Για μένα ήταν η 2η φορά που τους είδα (η 1η ήταν το 2009 την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου!!!) και συγκρίνοντας, μπορώ να πω ότι αυτή τη φορά, η εμφάνισή τους ήταν απλά πολύ ανώτερη! Ακόμα και ο κόσμος, που μέχρι να βγουν στην σκηνή είχε κυριολεκτικά κατακλύσει τον χώρο, ήταν πολύ πιο εκδηλωτικός από την προηγούμενη. Βέβαια, ίσως φταίει και το ότι ο κόσμος πλέον, ψάχνει αφορμή να ξεσπάσει και να βγάλει όλα τα νεύρα και την απόγνωση που νιώθει τον τελευταίο καιρό, αλλά σίγουρα ήταν η πόρωση και η αγάπη που έχουν οι Έλληνες στους AMON AMARTH, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει! Η ώρα ήταν 11.30, όταν οι Σουηδοί μας αποχαιρέτησαν, αφήνοντας μας με την γεύση του αίματος στο στόμα και την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινα! Ελπίζω πραγματικά να μην αργήσουν να ξανάρθουν, γιατί ειλικρινά τέτοιες συναυλίες δύσκολα βλέπουμε εδώ. Και ας μην ξεχνάμε, ότι στο εξωτερικό είναι λίγες οι μπάντες που παίζουν κάτι τέτοιο. Άντε και την επόμενη με UNLEASHED!!!!!!

 

Setlist KARMA VIOLENS:

1. Intro
2. Animal
3. Headstrong Vs. Progress
4. Death Is Symbolic
5. Medley (Raining Blood/Symptom Of The Universe /Domination)
6. Full Dose Of Hate
7. Christian Lovers (Made Me Do It)
8. Returning From Oslo
9. Into The Core (ft. Νάκος from MORTAL TORMENT)

 

Setlist AMON AMARTH:

1. War Of The Gods
2. Runes To My Memory
3. Destroyer Of The Universe
4. Live Without Regrets
5. Thousand Years Of Oppression
6. The Pursuit Of Vikings
7. For Victory Or Death
8. The Hero
9. Valhall Awaits Me
10. Slaves Of Fear
11. The Fate Of Norns
12. Bleed For Ancient Gods
13. Under The Northern Star
14. Free Will Sacrifice
15. Cry Of The Black Birds
16. Death In Fire
17. Victorious March
18. Twilight Of The Thunder God (Encore)
19. Guardians Of Aasgard (Encore)

Πολύ σύντομα, θα μπορέσετε να δείτε και βίντεο από την εμφάνιση των KARMA VIOLENS και των AMON AMARTH.

 

Επιμέλεια κειμένου: Yngve Mortuus
Φωτογραφίες KARMA VIOLENS: Yngve Mortuus
Φωτογραφίες AMON AMARTH: Νίκος Μυλωνάς

 

Comments