Επιστήμονες έδωσαν σε απολιθώματα τα ονόματα των Ian Paice (Deep Purple) και Tomas Haake (MESHUGGAH)!

 

 

Μετά τον Tony Iommi (Black Sabbath), τον Lemmy Kilmister (MOTÖRHEAD) και τον King Diamond, επιστήμονες "βάπτισαν" αρχαία απολιθώματα με τα ονόματα των Ian Paice (Deep Purple) και Tomas Haake (MESHUGGAH).

 

Πρόκειται για τα : Ophiopetagno Paicei και  Muldaster Haakei, δύο απολιθώματα  ενός εξαφανισμένου είδους αστερία που ανασύρθηκαν από βράχους 428 εκατομμυρίων ετών στο σουηδικό νησί Γκότλαντ.

 

Ο Δρ. Ben Thuy του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λουξεμβούργου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έδωσαν τα ονόματα των μουσικών στα απολιθώματα:  «Η ανάλυση απολιθωμάτων στο μέγεθος ενός κόκκου σκόνης και η βαθιά εμβάθυνση σε πολύπλοκα εξελικτικά μοτίβα μπορεί να καταστρέψει το μυαλό. Η μουσική των DEEP PURPLE και των MESHUGGAH μας βοήθησε πραγματικά  να ανανεώσουμε την έμπνευση και να ηρεμήσουμε το μυαλό μας!"

 

 

Όσο για το γιατί επιλέχθηκαν συγκεκριμένα να τιμηθούν οι drummer, ο καθηγητής Mats E. Eriksson του Πανεπιστημίου Lund, συν-συγγραφέας της μελέτης  για τα απολιθώματα, είπε: «Ο Ian Paice των DEEP PURPLE και ο Tomas Haake των MESHUGGAH είναι δύο από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικότερους drummer όλων των εποχών."

 

Επιπλέον, ο Dr. Thuy είναι και ο ίδιος metal drummer «Κατά τη διάρκεια του χρόνου που συντάχθηκε η μελέτη μας, ηχογράφησα τα τύμπανα για το επερχόμενο άλμπουμ του metal συγκροτήματος SLEEPERS' GUILT με έδρα το Λουξεμβούργο, οπότε ήταν μια προφανής επιλογή να τιμήσω δύο από τα είδωλά μου», εξήγησε.

 

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν τη μελέτη στο παρακάτω link.

https://www.nature.com/articles/s42003-021-02971-9.epdf

 

 

 

 

Comments