ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στο RockOverdose: H φλόγα που καίει μέσα μας φουντώνει διαρκώς αντί να σβήνει με το πέρασμα του χρόνου!”

Με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις των ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ σε Καστοριά, Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη, το RockOverdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχε την ευκαιρία να κάνει μια κουβέντα μαζί με τον ιδρυτή του group Σπύρο Συντουλίδη. 

 

Οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ δε χρειάζονται συστάσεις, είναι από τα πιο θρυλικά ονόματα του εγχώριου punk/hardcore με εμπειρία που ξεπερνά τα 35 χρόνια. Από τις καταλήψεις, σε εμφανίσεις δίπλα σε σπουδαία ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής ... δηλώνουν το παρόν, δίνοντας πάντα ραντεβού στα οδοφράγματα! 

 

Live info:

Αντίδραση live@ Trikala Box music theater!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Live @ El Gato Negro, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, Καστοριά

The Exploited - Αντίδραση - Τρίτη 11 Απριλίου 2023 - Θεσσαλονίκη, Principal Club


 

RockOverdose: Σπύρο, σε καλωσορίζουμε στο Rock Overdose!

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Καλώς βρεθήκαμε, χαιρετισμούς σε όλη την παρέα του Rock Overdose.

 

RockOverdose: Θες να μας παρουσιάσεις τη σημερινή σύνθεση των Αντίδραση;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Οι Αντίδραση αυτή τη στιγμή αποτελούνται από εμένα τον Σπύρο στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Δημήτρη στο μπάσο, τον Γιώργο στη φωνή και τον Δημήτρη στα ντραμς.

 

 

RockOverdose: Είστε μια από τις πιο παλιές μπάντες στο χώρο και από τις ελάχιστες που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται το γεγονός του ότι είστε ακόμη ενεργοί;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Η ύπαρξη της μπάντας οφείλεται στο ότι η φλόγα που καίει μέσα μας φουντώνει διαρκώς μέρα με τη μέρα αντί να σβήνει με το πέρασμα του χρόνου..

 

 

RockOverdose: Τί έχει αλλάξει από το μακρινό 1985, μέχρι σήμερα;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Παλιότερα υπήρχαν ένα, δύο η πέντε προβλήματα προς αντιμετώπιση το χρόνο. Τώρα υπάρχουν εκατό τη μέρα, οι ρυθμοί έχουν γίνει απίστευτα γρήγοροι α, οι άνθρωποι πιο τοξικοί ακόμα και στο κοντινό μας περιβάλλον και τις περισσότερες φορές αναγκάζεσαι να πάρεις αποστάσεις γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθεις στα προβλήματα που φαντάζουν σαν αξεπέραστο εμπόδιο της προσωπικής σου ευτυχίας και έτσι επικεντρώνεσαι στο πως να αγαπήσεις τον εαυτό σου και όχι συνέχεια να προσπαθήσεις να λύσεις τα προβλήματα των άλλων..

 

RockOverdose: Πως ήταν τα πρώτα σας χρόνια ως συγκρότημα; Θες να μας κάνεις μια ιστορική αναδρομή της μπάντας από το ξεκίνημα, μέχρι και σήμερα;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Όπως η ζωή ενός νεογέννητου όταν πρωτανοιγειν τα μάτια και μετά μέχρι να φτάσει στην ωρίμανση περνάει από όλα τα στάδια της, μέχρι να παραμείνει ώριμο προσπαθώντας να μη γεράσει εσωτερικά.

 

RockOverdose: Έχουν περάσει 4 χρόνια από τη τελευταία σας δουλειά με τίτλο "Δυστοπία". Σκέφτεστε να ηχογραφήσετε κάποιο νέο υλικό;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Αυτή τη στιγμή επικεντρωνομαστε στις live εμφανίσεις μας μέχρι το Πάσχα.

 

 

RockOverdose: Οι επερχόμενες σας εμφανίσεις είναι στα Τρίκαλα και στη Καστοριά, αυτή τη Παρασκευή και το Σάββατο αντίστοιχα και η εμφάνισή σας στη Θεσσαλονίκη στις 11 Απρίλη, ανοίγοντας για τους θρυλικούς Exploited! Κατά αρχήν πως αισθάνεστε που θα μοιραστείτε την ίδια σκηνή με ένα συγκρότημα θρύλο στο παγκόσμιο punk στερέωμα;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Αδιαμφισβήτητα μας τιμάει το γεγονός του ότι θα μοιραστούμε τη σκηνή με μια από τις μπάντες που έβαλαν τις βάσεις σε αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό hardcore ή μάλλον καλύτερα μια μπάντα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δεύτερη γενιά του punk μετά τη γενιά των Pistols, Clash κλπ

 

RockOverdose: Τί θα ακούσουμε σε αυτά τα live; Θα είναι ένα best of show από όλη σας τη δισκογραφία;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Το playlist των live ασφαλώς επικεντρώνεται τόσο στα παλιά όσο και στα πιο καινούρια τραγούδια μας τα οποία λόγω της πανδημίας και των περιορισμών δε μπορέσαμε να μη επικοινωνήσουμε ζωντανά με τον κόσμο.

 

 

RockOverdose: Σπύρο, ξέρουμε επίσης ότι εκτός από τους Αντίδραση, κυκλοφόρησες και κάποιες δικές σου solo δουλειές. Σκέφτεσαι να κάνεις κάτι παρόμοιο και στο μέλλον; 

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Αυτή τη στιγμή αν και υπάρχει υλικό δε νοιώθω την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Άλλωστε οι δουλειές που έχω κάνει μόνος μου έγιναν όταν το συγκρότημα ήταν ανενεργό. Δε πιστεύω ότι στο ότι μπορείς να είσαι δοσμένος 100% κάπου όταν παράλληλα κάνεις και άλλα πράγματα τόσο στη μουσική όσο και παντού στη ζωή σου γενικά.

 

RockOverdose: Eίδαμε ότι έγινε μια οπερετική διασκευή του τραγουδιού σας "ΕΛ.ΑΣ". Θες να μας μιλήσεις για αυτό;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Ήταν μια μεγάλη έκπληξη όταν μας ζητήθηκε η άδεια να γίνει κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό και ευχαριστώ ιδιαίτερα τόσο την Άννα Γούλα Βαρδινογιάννη όσο και τη Χρύσα Τσαλταμπαση για το σεβασμό με τον οποίο προσέγγισαν το τραγούδι μας χωρίς καν να γνωρίζουν ότι ήταν το πρώτο τραγούδι το οποίο έγραψα το 1985 για τη μπάντα.

 

 

 

RockOverdose: Είναι κάποιο άλλο νέο σχετικά με τη μπάντα, που θα ήθελες να αναφέρεις μέσω αυτής εδώ της συνέντευξης;

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Αυτή τη στιγμή όχι, όταν υπάρξει κάτι θα είσαστε οι πρώτοι που θα το μάθετε. Δε συνηθίζω να ανακοινώνω τις φαντασιώσεις η τα όνειρα μου ως γεγονότα.

 

RockOverdose: Σπύρο, αν θες κλείσε αυτή εδώ τη συνέντευξη με ένα μήνυμα σου προς τους αναγνώστες μας και φίλους των Αντίδραση. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε από κοντά..!!

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Σε ευχαριστούμε Ζήση, θα τα πούμε στα επερχόμενα live σε Τρίκαλα, Καστοριά και Θεσσαλονίκη!

 

Για το RockOverdose, 

Ζήσης Πετκανάς

 

 

Comments