BEFORE SUNDAY στο Rock Overdose:” Είναι μεγάλη μας τιμή που θα βρεθούμε στην ίδια σκηνή τον Νοέμβριο με τους Pavlov’s Dog”.

Οι BEFORE SUNDAY είναι μια μπάντα με ‘ακατέργαστο’, ενεργητικό και προσωπικό μουσικό ύφος.

Με έδρα τους το Λονδίνο ετοιμάζουν την κυκλοφορία του πρώτου τους LP, βάζοντας στο μπλέντερ ήχους Pop,Rock, Funk και Alternative, και παράλληλα συμμετέχουν σε συγκεκριμένες εμφανίσεις στη Ελλάδα και στην Αγγλία, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 θα συμμετέχουν σαν opening act στις δύο συναυλίες των Pavlov’s Dog σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Rock Overdose είχε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με δυο από τα μέλη της τριμελής αυτής μπάντας, τον Nik Basis και την Stella P. Από την παρέα έλειπε μόνο ο Kostas Gonidis.

 

 

 

Rock Overdose: Είναι δύσκολο να κρατάει κανείς τους τοίχους της Pop-Rock στην Ελλάδα; Μαζί με μερικούς ακόμη καλλιτέχνες δουλεύετε επάνω σε ένα είδος που θέλει εκπαιδευμένα αυτιά.

 

Nik: Νομίζω πως η έκφραση ‘κρατάμε τους τοίχους’ είναι λίγο υπερβολική! Απλά προσπαθούμε να γράφουμε μουσική που μας αρέσει, διατηρώντας υψηλά standards σε όλους τους τομείς. Όπως ανέφερες και εσύ, η Pop είναι ένα είδος που απαιτεί ‘εκπαιδευμένα’ αυτιά και οδηγεί τις εξελίξεις σε επίπεδο παραγωγής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από νέες κυκλοφορίες με απίστευτα εκλεπτυσμένες και ραφιναρισμένες παραγωγές, με εκπληκτική ποιότητα ήχων.

 

Τώρα αν βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι στο να ‘βγει από το καβούκι της’ η αγγλόφωνη Pop/Rock στην Ελλάδα, αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

 

Rock Overdose: Σε ένα ιδανικό σκηνικό στο οποίο μπορείτε να βρίσκεστε οπουδήποτε, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, οι Before Sunday θα έπαιζαν….

 

Stella: Η χρονική περίοδος του Woodstock ήταν τρομερή και οι περισσότεροι καλλιτέχνες θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε αυτό το φεστιβάλ, όμως μια συμμετοχή μας στο Rock in Rio Festival θα ήταν απίστευτη.

 

 

Rock Overdose: Τι χαρακτηρίζει τη μουσική σας, και από ποιους καλλιτέχνες θα λέγατε πως επηρεαστήκατε;

 

Stella: Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που μας εμπνέουν κυρίως απο την Rock , Pop και Funk σκηνή. Από Led Zeppelin και Muse, έως Jackson, Diana Ross και Carrie Underwood.

 

Nik: Μπορεί να επηρεαστούμε από οποιοδήποτε είδος μουσικής και από μία ιδέα να προκύψει ένα τραγούδι. Απο James Brown, Stevie Ray, Sophie Ellis, Kylie Minogue μέχρι Metallica και Stone Sour. Πιστεύω πως ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει στην μουσική μας είναι ότι διαθέτει ‘ποικιλία ηχοχρωμάτων’.

 

 

Rock Overdose: Γιατί ένα ελληνικό συγκρότημα επιλέγει τον αγγλικό στίχο; Είναι ίσως το διαβατήριο για μια επιτυχία στο εξωτερικό;

 

Nik: Ζούμε ήδη στο εξωτερικό αρκετά χρόνια, η έδρα μας είναι το Λονδίνο, οπότε ο Αγγλικός στίχος, για το είδος μουσικής που παίζουμε, είναι η λογική επιλογή. Βέβαια, όταν επιλέγεις τον Αγγλικό στίχο χωρίς να είσαι native speaker, έχεις να αντιμετωπίσεις αρκετές ακόμα δυσκολίες όπως η προφορά και η έκφραση, αλλά νομίζω πως έχουμε ξεπεράσει πλέον τέτοιου είδους προβλήματα. Αγαπάμε και τον ‘καλό’ Ελληνικό στίχο, αλλά αυτή την περίοδο προτιμάμε να εκφραστούμε με Αγγλικό στίχο.

 

Stella: Γενικότερα η αγγλική γλώσσα εξυπηρετεί καλύτερα την Pop, Rock σκηνή και όχι μόνο αυτή. Φυσικά δεν κρύβουμε και το γεγονός ότι είχαμε στον νου μας την επιτυχία στο εξωτερικό.

 

 

Rock Overdose: Η τελευταία σας επιτυχία, το τραγούδι ‘Obsessions’ ακούγεται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Το video clip μάλιστα που υποστηρίζει το τραγούδι είναι όντως εξαιρετικό. Τι νιώθει ένας καλλιτέχνης όταν αναγνωρίζεται η δουλειά του;

 

Stella & Νik: Μεγάλη χαρά, ευχαρίστηση, την αγάπη του κοινού και δικαίωση διότι πίσω από έναν δίσκο κρύβεται σκληρή δουλειά... To συγκεκριμένο τραγούδι ήταν ένα μικρό ‘milestone’ για εμάς, καθώς σηματοδότησε αρκετά μεγάλες αλλαγές αλλα και ‘νέες σελίδες’ στο συγκρότημα αλλά και στις προσωπικές μας ζωές. Ήταν ένα ‘δύσκολο’ κομμάτι για ολόκληρο το team και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ‘αγκαλιάστηκε’ απο ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 

Για το video δουλέψαμε πολύ και αξίζουν συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη και φίλο μας Tony Huber αλλά και σε ολόκληρο το team που βοήθησε στο να μεταφέρουμε την σκέψη μας σε εικόνα, από τους camera men μέχρι τις make-up artists. Τους ευχαριστούμε. Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την πολύ σημαντική βοήθεια της Angels Promotions η οποία πίστεψε σε εμάς από πολύ νωρίς, και η προσπάθεια τους στο να φτάσει το τραγούδι σε όσα περισσότερα αυτιά γίνεται, ήταν εξαιρετική.

 

 

Rock Overdose: Είναι η πρωτοτυπία στα τραγούδια σας ή ακόμη και στα video clip σας κάτι σαν στόχος του να δημιουργήσετε το δικό σας στιλ το οποίο θα σας χαρακτηρίζει;

 

Nik: Δεν θα έλεγα πως είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας τον οποίο λαμβάνουμε πάντα υπόψη. Πιστεύω πως σε μουσικό επίπεδο, ήδη έχουμε το δικό μας στυλ και αυτό θα φανεί περισσότερο με την κυκλοφορία του album. H ‘πρωτοτυπία’ είναι κάτι που δεν επιτυγχάνεται τόσο εύκολα στη μουσική βιομηχανία πλέον, ιδιαίτερα σε mainstream μονοπάτια. Σίγουρα το προσπαθούμε όμως.

 

 

Rock Overdose: Οι πειραματισμοί στον ήχο σας είναι κάτι που σας ενδιαφέρει; Θα δούμε κάποιο νέο στοιχείο μελλοντικά;

 

Stella: Φυσικά και μας ενδιαφέρει! Πολλά στοιχεία της μουσικής μας ταυτότητας γεννιούνται μέσα από πειραματισμούς, στο studio η σε live ή ακόμα και με  νέες προσεγγίσεις στη σύνθεση κομματιών. Σίγουρα θα ακούσετε πολλά καινούργια στοιχεία και πειραματισμούς στο album.

 

 

Rock Overdose: Πείτε μας για τη μεγάλη σας επιτυχία να είστε support band στους θρυλικούς Pavlov’s Dog τη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στο Κύτταρο στην Αθήνα, και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Eightball στη Θεσσαλονίκη. Πως νιώθετε για αυτό;

 

Nik: Οι Pavlov’s Dog είναι μία ιστορική μπάντα για την οποία τρέφουμε μεγάλο σεβασμό. Είναι τιμή να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Θα εμφανιστούμε μαζί τους στις 22 Νοεμβρίου στο ΚΥΤΤΑΡΟ - Αθήνα και στις 23 Νοεμβρίου στο 8Ball – Θεσσαλονίκη. Να ευχαριστήσουμε φυσικά την Demon’s Gate Productions αλλά και την Angels Promotion για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του συγκεκριμένου mini tour.

 

Stella: Είναι μεγάλη μας τιμή που θα βρεθούμε στην ίδια σκηνή με τους Pavlov’s Dog. Η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε και ήταν μια πολύ μεγάλή έκπληξη για εμάς. Εννοείται πως θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι και πως θα παρουσιάσουμε πολλά νέα τραγούδια! Μην το χάσετε!

 

 

Rock Overdose: Κλείνοντας… ετοιμάζετε κάποια ολοκληρωμένη δουλειά;

 

Stella: Ηχογραφούμε και δουλεύουμε πάνω στο πρώτο μας album σε καθημερινή βάση. Το καλοκαίρι του 2019 το album μας θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία. Σύντομα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες στα social media. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

 

 

Official links

https://www.facebook.com/beforesundayband

http://www.youtube.com/c/BefoReSunday

https://www.instagram.com/beforesundayband

https://twitter.com/BefoRe_Sunday

 

Comments