Before The Dawn – Bare Infinity, Θεσσαλονίκη 8Ball Club 24/09/2010

Θεσσαλονίκη 8Ball Club 24/10/2010

Αν και στις αφίσες είχε ανακοινωθεί ότι το live θα ξεκινούσε στις 8 οι πόρτες τελικά άνοιξαν στις 9. Αυτό δεν φάνηκε ωστόσο να πτόησε κανέναν. Πρώτοι στην σκηνή του 8Ball εμφανίστηκαν οι Burden of Legacy. Έχοντας ήδη μια συμμετοχή στο School wave του 2008 και με φανερές επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Iron Maiden και οι Metallica το εν λόγω σχήμα έπαιξε αρκετά καλά ξεσηκώνοντας το κοινό τους από κάτω. Το set τους διήρκησε μισή ώρα περίπου και σε ένα κομμάτι τους είχαν και γυναικεία φωνητικά.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Against My Better Judgment από την Κατερίνη. Ο ήχος τους κινούνταν στα πλαίσια του μελωδικού death metal.To set τους κράτησε επίσης μισή ώρα. Και αυτοί είχαν γυναικεία φωνητικά σε ένα κομμάτι του set τους. Ωστόσο η φωνή της τραγουδίστριας δεν ακουγόταν και πάρα πολύ από το μικρόφωνο (μάλλον αυτό ήταν θέμα ηχοληψίας). Οι Against My Better Judgment έφυγαν από την σκηνή αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.


Μετά από δεκάλεπτη περίπου αναμονή οι Bare Infinity άρχισαν το set τους. Πάρα πολύ δεμένοι από το πρώτο λεπτό έπαιξαν με ψυχή. Η front woman τους, η Angel, είχε μια πολύ καλή σκηνική παρουσία μεταφέροντας πολύ κέφι κ θετική ενέργεια στο κοινό. Αν και το set list τους περιελάμβανε 8 κομμάτια, τελικά παίξανε μόνο 7. Στο live ακούστηκαν και 3 νέα κομμάτια από το επερχόμενο EP τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα.Oομολογουμένως η απόδοση των παιδιών ήταν πάνω από κάθε προσδοκία μου. Το μοναδικό ίσως τρωτό σημείο της εμφάνισης τους ήταν η ηχοληψία. Στα πρώτα κομμάτια του set η φωνή της Angel δεν ακουγόταν όπως θα έπρεπε να ακούγεται και σε όλη τη διάρκεια του set τα πλήκτρα ακούγονταν πολύ χαμηλά. Ωστόσο αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ συχνά σε live εμφανίσεις και δεν φάνηκε να πτόησαν κανέναν ούτε καν το ίδιο το συγκρότημα. Οι Bare Infinity έπαιξαν με ψυχή, τα έδωσαν όλα και ευχαρίστησαν απόλυτα το κοινό τους.

Τελευταίοι βγήκαν οι Φιλανδοί Before The Dawn. Aρκετά γνωστοί και δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό από ότι φάνηκε από την ανταπόκριση του κοινού. Με κρυστάλλινο ήχο από την αρχή ως το τέλος του set τους και πολύ καλή απόδοση. Παίξανε γύρω στα 40 λεπτά και αφού κατέβηκαν από την σκηνή το κοινό άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα τους. Μία ευχάριστη έκπληξη λοιπόν: ένα ακόμα κομμάτι των Before The Dawn για encore.

Συνολικά, ήταν μία πολύ καλή εμφάνιση για όλα τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν. Το 8Βall Live Stage γέμισε ικανοποιητικά και οι fans του σκληρού ήχου απόλαυσαν ένα πολύ «γεμάτο» live. Εύχομαι και ελπίζω να ξαναδοθούν τέτοιες ευκαιρίες και στο μέλλον.

Comments