BEGGARS στο Rock Overdose: “Το τραγούδι μας ‘Chief Commander’ είναι ένας φόρος τιμής στον Lemmy”

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι Beggars στο Rock Overdose και στον Φάνη Βιλαέτη. Δείτε τι ειπώθηκε.

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα σας Beggars, Καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;

 

Beggars: Καλησπέρα! Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε φάση pre-production του επόμενού μας album το οποίο θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2017, ενώ παράλληλα είμαστε σε συζητήσεις για μία μικρή περιοδεία σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας.

 

 

Rock Overdose: Σχετικά με την μουσική σας, τι είδος θα λέγατε ότι παίζετε;

 

Beggars: Rock ’n’ Roll.

 

 

Rock Overdose: Φέτος γράψατε ένα κομμάτι για τον Lemmy, το 'Chief Commander'. Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με αυτό.

 

Beggars: Το 'Chief Commander' είχαμε σκοπό να το εντάξουμε στην νέα μας δισκογραφική δουλειά. Δυστυχώς ο αρχηγός μας πρόλαβε. Ήταν ένα κομμάτι που το είχαμε γράψει έτσι και αλλιώς ως φόρο τιμής για τον Lemmy τον οποίο θεωρούμε την μεγαλύτερη κολόνα του Rock ’N’ Roll και ήρθε η κακή συγκυρία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

 

 

Rock Overdose: Πρόσφατα εμφανιστήκατε στο 7ο Festival του Club Μηχανόβιων των Macedonian Warriors το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα. Πείτε μας κάποια πράγματα σχετικά με το festival αυτό.

 

Beggars: Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο event με συμμετέχοντες από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης με πάρα πολύ κέφι και άρτια διοργάνωση. Ευχαριστούμε τους Macedonian Warriors που μας έκαναν την τιμή να μας καλέσουν και μακάρι να είχαμε τον χρόνο να καθόμασταν όλο το τριήμερο εκεί, αλλά έπρεπε να φύγουμε για το επόμενο.

 

10418283_1055605364511214_4088809946318075567_n

 

Rock Overdose: Στις 7-8 Οκτωβρίου θα εμφανιστείτε μαζί με άλλες μπάντες όπως 1000 Mods, Pentagram στο Desertfest της Αθήνας. Πείτε μας δυο λόγια σε ότι αφορά την παρουσία σας σε αυτό το φεστιβάλ.

 

Beggars: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο 1ο Desertfest για την Αθήνα (μετά από Αμβέρσα, Λονδίνο και Βερολίνο). Οι εγχώριοι και διεθνείς συμμετέχοντες είναι εξαιρετικά ονόματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Detox Events για την επιλογή μας και υποσχόμαστε στους παρευρισκομένους της βραδιάς ότι θα δώσουμε το 101% του εαυτού μας on stage. Πολύς ιδρώτας και Rock ’N’ Roll λοιπόν...

 

 

Rock Overdose: Πως βλέπετε την Ελληνική σκηνή του Stoner στις μέρες μας;

 

Beggars: Η εγχώρια σκηνή συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Νέο αίμα (νέες μπάντες) έχουν προστεθεί δίπλα σε μπάντες οι οποίες μετράνε πάνω από 10-15 χρόνια πάνω στην σκηνή και το μουσικό αποτέλεσμα που προκύπτει κάθε φορά αποδεικνύει ένα δημιουργικότατο domino effect. Παράλληλα με αυτή την άνθηση, πολύ σημαντική είναι και η συμβολή διαφόρων διοργανωτών/διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα που στηρίζουν ενεργά το μεγάλωμα της σκηνής.

 

 

Rock Overdose: Μετά από 6 χρόνια που βρίσκεστε στον χώρο , ποια είναι η αντιμετώπιση σας από το κοινό; Τελικά αξίζει όλο αυτό το “ταξίδι”;

 

Beggars: Το ταξίδι πάντα θα αξίζει. Είμαστε από τις μπάντες οι οποίες κάναμε αρκετά πράγματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τόσο σε επίπεδο ηχογραφήσεων όσο και σε επίπεδο περιοδειών και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθειά μας.

 

11053064_840167186055034_5574437018242370532_n
Rock Overdose: Να υποθέσω ότι το θέμα 'περιοδεία' για εσάς είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που υπάρχει και η οικονομική κρίση. Εάν ναι, αυτό για εσάς είναι μια πρόκληση;

 

Beggars: Μια περιοδεία ήταν, είναι και θα είναι δύσκολη. Αλλά σαν μπάντα έτσι και αλλιώς μεγαλώσαμε μέσα στα δύσκολα.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον των Beggars;

 

Beggars: Όπως αναφέραμε, ετοιμάζουμε την 5η μας δισκογραφική δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2017, ενώ παράλληλα, όπως καλά γνωρίζετε, δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεπτόμαστε όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε.

 

 

Rock Overdose: Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

 

Beggars: Περιμένουμε όλους να τιμήσουν το 1ο αθηναϊκό Desertfest 7 και 8 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό και όσους δεν καταφέρουν να μας δουν στην Αθήνα θα σας βρούμε εμείς κάπου στην επικράτεια.

 

 

Για το Rock Overdose,

Φάνης Βιλαέτης

 

Comments