BEHEMOTH: Δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό & ετοιμάζουν τον εορτασμό για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή τους

 

Ο frontman των Behemoth, Adam "Nergal" Darski, δήλωσε στο Summa Inferno, ότι αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, εργάζονται πάνω σε νέο υλικό, το οποίο θα αποτελεί τη συνέχεια του album "I Loved You At Your Darkest", που κυκλοφόρησε το 2018. Όπως και ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη (μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο παρακάτω), όλοι στην μπάντα εργάζονται σκληρά, αλλά δεν βιάζονται, καθώς η κατάσταση ακόμα είναι ρευστή λόγω της πανδημίας. Αν και ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος, εικάζει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να υπάρξει φώς στο τέλος του τούνελ, με τις περιοδείες να μην πραγματοποιούνται ούτε φέτος με βάση την τωρινή κατάσταση. Για το λόγο αυτό το νέο album προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει κάπου μέσα στο 2022. Παρόλα αυτά το 2021 μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς οι Behemoth γιορτάζουν την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυσή τους, η οποία θα εορταστεί με διάφορα φοβερά πράγματα, ενώ παράλληλα οι Me And That Man (το project του Nergal) θα κυκλοφορήσουν ολοκαίνουριο δίσκο.

 

Το μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξης που έδωσε ο Nergal στο Summa Inferno, επικεντρώθηκε στην πρόσφατη καταδίκη του για προσβολή των θρησκευτικών ηθών, από το δικαστήριο της Βαρσοβίας. Οι κατηγορίες προήλθαν από μια εικόνα την οποία δημοσίευσε ο Πολωνός μουσικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία φαίνεται ένα πόδι να πατάει πάνω στην εικόνα της Παναγίας.

 

Ο Nergal καλείται να καταβάλει το πρόστιμο των 15.000 ζλότι (περίπου 4.000 δολάρια), καθώς και το ποσό των 3.500 περίπου ζλότι, για τα δικαστικά έξοδα (περίπου 942 δολάρια). Ωστόσο, δεδομένου ότι ο Nergal αμφισβήτησε την καταδίκη αυτή, η υπόθεση κρίθικε ως δικάσιμη.

 

Τον περασμένο μήνα οι Behemoth ανανέωσαν το δισκογραφικό τους συμβόλαιο με την Nuclear Blast, η οποία τώρα θα διανέμει την μουσική τους παγκοσμίως, με εξαίρεση την πατρίδα τους. Αν και το συγκρότημα υπέγραψε για πρώτη φορά με την εταιρεία πριν από την κυκλοφορία του "Evangelion" το 2009, το επόμενο album θα αποτελέσει το πρώτο που θα κυκλοφορήσει υπό την σκέπη αυτής εκτός των ορίων της Παλιάς Ηπείρου.

 

Οι Behemoth, οι οποίοι δημιουργηθήκαν το 1991, από τον τότε έφηβο Nergal, κατάφεραν να γκρεμίσουν την γυάλινη οροφή του ευρωπαϊκού underground metal, χάρη στον πετυχημένο συνδυασμό εντυπωσιακών παγκόσμιων περιοδειών, ζωντανών συναυλιών υπερπαραγωγών με ακριβά σκηνικά, καλοφτιαγμένων videoclips και γρήγορης αριστοτεχνικής μουσικής. Τα album τους έχουν εγκωμιαστεί κατά καιρούς από διάφορα περιοδικά, όπως για παράδειγμα το Metal Hammer, βοηθώντας έτσι την μπάντα να οδηγήσει τον ακραίο ήχο σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, να κερδίσει νέους οπαδούς και να παίξει στο πλευρό των διάσημων παιδικών τους προτύπων (Ozzy Osbourne, Danzig, Slayer).

 

Το "Wagnerian Satanic Metal" του "I Love You At Your Darkest" χαρακτηρίστηκε ως "ένδοξο" σε μια κριτική του The Guardian, που έλαβε τέσσερα αστέρια.

 

 

Για το RockOverdose,
Τάσος Στοΐδης

Comments