Biff Byford (SAXON) στο RockOverdose: “Το νέο μας άλμπουμ δείχνει πως έχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε!”

 

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου album των SAXON με τίτλο "Carpe Diem,  το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν την ευκαιρία να μιλήσει με τον Biff Byford.

Το 23ο studio album των Saxon, "Carpe Diem" κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου 2022 από την Silver Lining Music,  σε παραγωγή του Andy Sneap. 

pre-orders:  https://smarturl.it/SAXONCARPEDIEM

 

 

 


 

RockOverdose: Γεια σου  Biff! Καλωσόρισες στο RockOverdose! Πώς είσαι;

Biff Byfford (SAXON): Είμαι καλά! Ευχαριστώ πολύ!

 

RockOverdose: Φαίνεται ότι η πανδημία σας ενέπνευσε αρκετά για να δημιουργήσετε το νέο σας album. Θα ήθελες να μας πείτε με δικά σου λόγια ποιο είναι το μήνυμα του album «Carpe Diem»; Πώς είναι τ0 feedback μέχρι στιγμής;

 

Biff Byfford (SAXON):  Το album θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα και νομίζω ότι ακούγεται αρκετά συναρπαστικό. Αφιερώσαμε αρκετό χρόνο για να φτιάξουμε το album καθώς ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε το 2020! Μας αρέσει αυτό το μήνυμα! Τα σχόλια είναι λαμπρά μέχρι στιγμής!

 

 

RockOverdose: Ποιο πιστεύεις είναι το πιο δυνατό και ποιο το πιο αδύναμο μέρος αυτού του classic SAXON δίσκου, αν υπάρχει; Έχεις κάποια αγαπημένα κομμάτια;

 

Biff Byfford (SAXON): Δεν υπάρχει αδύναμο σημείο! Είναι ένα πολύ δυνατό album! Είναι ένα κλασικό άλμπουμ SAXON όπως είπες! Κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό, δεν έχω κάποιο αγαπημένο, το "Carpe Diem" είναι πολύ ωραίο, μου αρέσουν όλα τα τραγούδια, έχουν θετικούς στίχους!

 

 

RockOverdose: Σκέφτεστε να κυκλοφορήσετε άλλο video;

 

Biff Byfford (SAXON):Ναι, πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ένα βίντεο για το single "Pilgrimage" αυτή την εβδομάδα!

 

 

 

 

RockOverdose: Αν περιέγραφες το νέο σας album με δύο λέξεις, ποιές θα ήταν αυτές;

Biff Byfford (SAXON): Fucking Incredible!

 

 

RockOverdose: Γνωρίζουμε ότι σκοπεύετε να βγείτε σύντομα σε περιοδεία, υπάρχουν σχέδια να έρθετε και στην Ελλάδα; Το ελληνικό κοινό σας λατρεύει!

 

Biff Byfford (SAXON): Ναι το γνωρίζω! Κι εμείς τους αγαπάμε! Νομίζω ότι μπορεί να εμφανιστούμε σε ένα φεστιβάλ εκεί το καλοκαίρι, το έχω δει στο planner! Αγαπάμε την Ελλάδα, έχουμε φανατικούς θαυμαστές εκεί! Είναι πάντα υπέροχο να έρχεσαι και να παίζεις για τους Έλληνες οπαδούς! Αγαπάμε το ελληνικό κοινό, θα πρέπει να έρθουμε οπωσδήποτε, αν είναι δυνατόν!

 

 

 

RockOverdose: Πριν μερικό καιρό κυκλοφόρησε το cover album σας με τίτλο "Inspirations". Θα θέλατε να μας πεις τί σημαίνει για σένα κάποιο από αυτά τα αγαπημένα τραγούδια;

 

 

Biff Byfford (SAXON): Αγαπώ αυτά τα τραγούδια! Οι διασκευές ιδιαίτερα σε Deep Purple και Zeppelin! 

 

 

RockOverdose: Οι SAXON είναι σίγουρα πηγή έμπνευσης για νεότερα συγκροτήματα, ποιο τραγούδι ή album σας ήταν αυτό που ένιωσες ότι έχετε κάνει "κάτι για τις επόμενες γενιές"; 

 

Biff Byfford (SAXON): Νομίζω πως τα albums "Wheels of Steel", "Strong Arm...", Denim & Leather" έχουν επηρεάσει πολλούς οπαδούς μας μαζί με άλλες μπάντες ειδικά στα 80s-90's όπως οι  Metallica, Pantera, Megadeth, Maiden ...

 

 

RockOverdose: Αναπολώντας όλα αυτά τα χρόνια στη metal σκηνή, τι είναι αυτό που θυμάσαι πιο έντονα; 

 

Biff Byfford (SAXON):  Νομίζω ότι τα album και οι συναυλίες που έχουμε κάνει είναι σημαντικά για τη μουσική ιστορία! Είμαστε πολλά χρόνια μαζί,  θυμάμαι τις καλές στιγμές από το 1979 έως το 2022 που είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτό!

 

RockOverdose:  Είστε τόσα χρόνια στη σκηνή και έχετε ακόμα περισσότερα να δώσετε!

Biff Byfford (SAXON): Ναι! Ειδικά και αυτό φαίνεται με το νέο album ...

 

 

 

RockOverdose:  Υπάρχει κάτι  άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας; Μελλοντικά σχέδια... 

Biff Byfford (SAXON): Θα βγούμε σε περιοδεία φέτος για το "Carpe Diem" και έχουμε επίσης ένα ακόμη "Inspirations" album με διασκευές " που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

 

 

RockOverdose: Κάποιο τραγούδι έκπληξη που σκοπεύετε να διασκευάσετε;

Biff Byfford (SAXON):Αν σας πω ότι δεν θα είναι έκπληξη, αλλά για παράδειγμα για να σου δώσω μια γεύση του τί ετοιμάζουμε... θα διασκευάσουμε ένα τραγούδι των The Who!

 

 

RockOverdose: Αυτό είναι υπέροχο! Πριν κλείσουμε, στείλτε ένα μήνυμα στους θαυμαστές σας στην Ελλάδα!

Biff Byfford (SAXON):Αγαπάμε την Ελλάδα! Όταν παίζουμε εκεί περνάμε πάντα ιδιαίτερες στιγμές! Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε εκεί αυτό το καλοκαίρι, αν όχι, τότε ίσως στην περιοδεία μας τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο! Fingers Crossed!

 

RockOverdose: Biff, τί είναι για σένα το"metal"; 

Biff Byfford (SAXON): Είναι δύναμη, μελωδία, riffs... Είναι τα πάντα!

 

 

RockOverdose: Τέλος, θα ήθελα να σου ευχηθώ ότι καλύτερο για τα γενέθλιά σου  που ήταν πριν από μερικές ημέρες! Πώς νιώθεις που μεγαλώνεις; 

Biff Byfford (SAXON): Ευχαριστώ πολύ! Νιώθω πολύ καλά! Το μυαλό μου είναι ακόμα νέο! Αν έχεις νεανική ψυχή είναι υπέροχο!

 

 

RockOverdose: Αυτό ήταν όλο! Εύχομαι τα καλύτερα και ανυπομονούμε να σας δούμε σύντομα!

Biff Byfford (SAXON):Σας ευχαριστώ! Ήταν πολύ ωραίο που σας μίλησα, τα λέμε αργότερα μέσα στη χρονιά!

 

 

Follow Saxon on:
www.facebook.com/saxon
www.instagram.com/saxon.official
www.twitter.com/SaxonOfficial
www.youtube.com/PlanetSaxon
www.saxon747.com

 

PHOTO: STEPH BYFORD

 

 

 

 Comments