Οι Black Hat Bones υπάρχουν εδώ και δύο περίπου χρόνια και παρ΄ ότι η μουσική τους περιπέτεια ξεκίνησε στη Σπάρτη, πολύ σύντομα αποφάσισαν να κυνηγήσουν το rock ΄n΄ roll όνειρο στην πρωτεύουσα. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους και σαν πρόγευση κυκλοφορούν το παρόν promo, για το απαραίτητο πρώιμο feedback.
Αν και οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως progressive rock/stoner, εμένα θα μου επιτρέψουν να διαφωνήσω.
Από τα τέσσερα κομμάτια που έχω στα χέρια μου, το γκρουπ δείχνει από τη μια να πατάει στο heavy rock συγκροτημάτων όπως οι Black Label Society ή οι Clutch και από την άλλη να προσπαθεί να μπατάρει στο grungy/alternative rock των ΄90s τύπου Alice In Chains.
Που και που φλερτάρουν με πιο εμπορικές φόρμες αλά 3 Doors Down και Creed (βλέπε “Bleed In Face”).
Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι ότι ξέρουν να γράφουν αξιομνημόνευτες συνθέσεις, το είδος που πιάνεις τον εαυτό σου να τις σιγομουρμουρίζει ασυναίσθητα σε άσχετες στιγμές.
Η μπάντα groovάρει σωστά, η κιθαριστική δουλειά είναι δυνατή, η φωνή απολύτως ταιριαστή με το ύφος του σχήματος, ενώ και η παραγωγή είναι προσεγμένη. Να σημειωθεί και το καλαίσθητο artwork που συνοδεύει το promo.
Πρώτο δείγμα πολύ θετικό, ευελπιστούμε και η επερχόμενη -πλήρης πια- κυκλοφορία τους να στέκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα.
Για το Rockoverdose.gr,
Δημήτρης Σούρσος
Tracklist:
1. Old Charlie
2. Bleed In Face
3. Razzroll
4. Prophet King



