Συνέντευξη με τους melodic gothic metalers BLACK REUSS.

Με αφορμή τις πρόσφατες επανακυκλοφορίες του melodic gothic metal project Black Reuss, από το Λιχτενστάιν -  είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Τα album Metamorphosis και Journey επανακυκλοφορούν ήδη από την Sliptrick Records.

 


 

 

RockOverdose: Καλωσορίσατε Black Reuss στο Rock Overdose! Τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος;

BLACK REUSS: Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στους Black Reuss. Όσο για το όνομα. Δεδομένου ότι το project αφορά κυρίως στο ποτάμι της ζωής μου, ήθελα να του δώσω το όνομα ενός ποταμού. Και αφού ζούσα ο ίδιος στον ποταμό Reuss στην αρχή του project, αποφάσισα να συμπεριληφθεί στο όνομα. Το μαύρο χρώμα αφορά στη μελαγχολία και αυτό το κάτι ζοφερό που πάντα κουβαλούσα μαζί μου. Και έτσι προέκυψε το όνομα Black Reuss, πολύ απλά... και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη μουσική μου.

 

 

RockOverdose: Μόλις πήραμε στα χέρια μας την επανακυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ σας “Metamorphosis”. Ποια είναι η ιστορία πίσω από την δημιουργία του άλμπουμ;

BLACK REUSS: Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτό το άλμπουμ το 2017. Χρειάστηκα λίγο χρόνο μέχρι να βρω τον ήχο μου. Πέρασα τα πρώτα 2-3 χρόνια συνθέτοντας υλικό για τραγούδια, χτίζοντας το στούντιο μου, και ηχογραφώντας δεκάδες διαφορετικές ιδέες μέχρι να βρω τον ήχο μου. Επίσης, το concept χρειάστηκε κι αυτό κάποιον χρόνο. Το “Metamorphosis” είναι το πρώτο κεφάλαιο επί συνόλου τεσσάρων. Μετά από αυτό ακολουθεί το "Journey", μετά το "Arrival" και τέλος το "Death". Κάθε κεφάλαιο παρουσιάζεται ως ξεχωριστό άλμπουμ. Μόλις κατέληξα στο concept και τον ήχο μου, μπορούσα πλέον να συγκεντρωθώ πλήρως στη συγγραφή και την παραγωγή των τραγουδιών. Το όλο θέμα σχετίζεται πολύ με τη ζωή μου. Το “Metamorphosis” έχει να κάνει με τη μεταμόρφωση. Υπήρξε ένα χρονικό σημείο όπου συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω κάτι για να γίνω περισσότερο ευτυχισμένος στην ζωή μου. Και περιγράφω αυτήν ακριβώς την περίοδο στο άλμπουμ.

 

 

RockOverdose: Ιστορικά, τα πρώτα άλμπουμ (debut) συχνά είναι και οι καλύτερες κυκλοφορίες για πολλά συγκροτήματα. Τι πιστεύετε για αυτό ως γενική αλήθεια και τι πιστεύετε ειδικά για το “Metamorphosis”;

BLACK REUSS: Δεν θα έλεγα γενικά ότι το πρώτο άλμπουμ είναι πάντα το καλύτερο. Όσον αφορά στη μουσική μου, δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι σαν να ρωτάς έναν πατέρα ποιο είναι το αγαπημένο του παιδί. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με κάποιο τρόπο. Αυτό που πιστεύω είναι ότι σίγουρα μπορώ να τα πάω καλύτερα στο μέλλον. Αλλά το “Metamorphosis” βγήκε καλό για την εποχή που ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε και με την εμπειρία που είχα εκείνη την εποχή.

 

 

RockOverdose: Το δεύτερο άλμπουμ των Black Reuss ήταν το “Journey”. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό το άλμπουμ; Θα επανακυκλοφορήσει και αυτό από την Sliptrick Recs;

BLACK REUSS: Ναι, το Journey θα επανακυκλοφορήσει επίσης στις 11 Οκτωβρίου του 2022 μέσω της Sliptrick Records. Το ταξίδι (Journey) είναι το δεύτερο κεφάλαιο του concept. Θεματικά είναι το ταξίδι που ακολουθεί τη μεταμόρφωση (Metamorphosis) μέχρι την άφιξη (Arrival).

 

 

 

RockOverdose: Οι Black Reuss έχουν ένα concept που δεν ολοκληρώνεται σε ένα άλμπουμ, αλλά είναι ευρύτερο. Γιατί χρειάζεστε περισσότερα albums για να ολοκληρώσετε το concept; Και πείτε μας λίγα περισσότερα πράγματα για το ίδιο το concept.

 

BLACK REUSS: Για μένα, υπάρχουν τέσσερα στάδια ζωής που διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής για τα 3 πρώτα άλμπουμς και αυτός είναι η οπισθοδρόμηση (Regression). Υπάρχουν (οπισθοδρομήσεις) σε κάθε φάση της ζωής ξανά και ξανά. Αλλά δεν αντιδράς πάντα με τον ίδιο τρόπο. Με τον καιρό μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις και μπορείς ακόμη και να μετατρέψεις την οπισθοδρόμηση σε κίνητρο.

Αναφορικά με το να ολοκληρωθεί αυτό το concept σε ένα άλμπουμ, υπήρχαν πάρα πολλά θέματα στα επιμέρους κεφάλαια που ήθελα να θίξω, που θα είχαν γίνει μια μεγάλη ιστορία όλα μαζί και δεν το ήθελα αυτό. Άλλωστε, δεν έχω φτάσει ακόμα στο "Arrival" και το "Death". Νομίζω ότι είμαι κοντά στο να φτάσω… και ο θάνατος μάλλον θα είναι περισσότερο μια προβολή. Μάλλον εκτίμηση του θανάτου και του τέλους αυτής της ζωής.

 

 

RockOverdose: Έχετε εξίσου metal και rock μέρη στη μουσική των Black Reuss. Στην μουσική σας συνυπάρχουν το doom, το gothic, το dark wave… Πώς ορίζετε οι ίδιοι τη μουσική των Black Reuss;

 

BLACK REUSS: Δεν το κάνω αυτό. Ο ακροατής μπορεί να αποφασίσει τι είναι. Για μένα είναι Black Reuss. Αυτό είναι.

 

RockOverdose: Ποιος δημιούργησε το λογότυπο του συγκροτήματος και ποιος είναι ο συμβολισμός του;

BLACK REUSS: Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Christoph Kammermann, έναν φίλο που είναι γραφίστας. Είναι επίσης ντράμερ και ως εκ τούτου είναι πολύ συνδεδεμένος με τη μουσική. Δουλέψαμε και μαζί για λίγο, οπότε με ξέρει αρκετά καλά. Νομίζω ότι έκανε εξαιρετική δουλειά. Από τον συμβολισμό το φεγγάρι είναι η νύχτα, άρα το σκοτάδι.... Το μαύρο και τα κύματα συμβολίζουν το ποτάμι. Απλώς Black Reuss...

 

 

RockOverdose: Ποιος είναι ο καλλιτέχνης των εξωφύλλων των Black Reuss;

BLACK REUSS: Αυτός ήταν επίσης ο Christoph Kammermann. Όπως έκανα και εγώ με τη μουσική, έτσι και ο Christoph έχτισε ένα concept και για τα τέσσερα άλμπουμς σε σχέση με τα γραφικά. Τα επόμενα δύο εξώφυλλα έχουν ήδη γίνει. Υιοθέτησε πλήρως την ιδέα μου και έφτιαξε κάτι υπέροχο μέσα από αυτό. Το όλο θέμα φωτογραφήθηκε αναλογικά. Πρόκειται κάθε φορά για διαφορετικά χαρτιά που τσαλακώθηκαν μεταξύ τους και μετά ανοίχτηκαν ξανά. Έτσι, έχει προσομοιώσει την εικόνα του νερού από ψηλά. Αυτό μοιάζει με κύματα στο νερό και συμβολίζει τη ροή της ζωής. Τα χρώματα αντιπροσωπεύουν τα κεφάλαια. Πρώτα μαύρο για την μεταμόρφωση (Metamorphosis), μετά λευκό για το ταξίδι (Journey) και ούτω καθεξής....

 

 

RockOverdose: Πώς προωθείτε τη μουσική σας; Έχετε προγραμματισμένες live εμφανίσεις ή άλλες δραστηριότητες;

BLACK REUSS: Δεν υπάρχουν live εμφανίσεις των Black Reuss αυτή τη στιγμή. Θέλω να περιμένω την κατάλληλη στιγμή πριν το κάνω αυτό. Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε σε άλλες δραστηριότητες για την προώθηση των Black Reuss.

 

RockOverdose: Τι θέλετε να πετύχετε με τους Black Reuss και πώς θα θέλατε να θυμούνται το συγκρότημα;

BLACK REUSS: Θέλω απλώς να κάνω τη μουσική μου που να προέρχεται 100% από την καρδιά μου και αν βρω μερικούς ακροατές και θαυμαστές εκεί έξω, τότε θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος. Για μένα οι Black Reuss είναι 100% αυθεντικοί και έτσι θέλω να με θυμούνται.

 

RockOverdose: Είναι χαρά μας που σας είχαμε στο Rock Overdose. Τόσο το "Metamorphosis", όσο και το "Journey" είναι φανταστικά albums που δείχνουν ότι η μπάντα έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Έχετε αρχίσει να δουλεύετε πάνω στο 3ο άλμπουμ των Black Reuss;

 

BLACK REUSS: Θέλω να σας ευχαριστήσω, και δική μου χαρά... Και ναι... Αυτήν τη στιγμή δουλεύω πάνω στο 3ο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023... Θα είναι το τρίτο κεφάλαιο: Η Άφιξη (Arrival).

 

 

Official links

Official Website
Facebook
Instagram
Youtube Channel
TikTok

Comments