Αφιέρωμα: Black Stone Cherry

 

 

Τους ανακάλυψα από το τραγούδι “Again” το οποίο βρίσκεται στο άλμπουμ “The human condition”, που κυκλοφόρησε το 2020. Γενικώς η δισκογραφία τους μου κίνησε το ενδιαφέρον και πιστεύω ότι αξίζει να γράψω λίγα λόγια για τους Black Stone Cherry.

Δημιουργήθηκαν στο Kentucky των Η.Π.Α. το 2001 από τον Chris Robertson (τραγούδι και κιθάρα) και τον John Fred Young (τύμπανα). Ο τελευταίος είναι ο γιός του Richard Young από τους Kentucky Hunters. Στη συνέχεια προσέλαβαν τον κιθαρίστα Ben Wells και τον μπασίστα Jon Lawhon.

 

 

 

 

Χρησιμοποίησαν το χώρο στον οποίο κάνανε πρόβες οι Kentucky Hunters από το 1968 και εκεί ηχογράφησαν τα πρώτα τους τραγούδια. Ξεκίνησαν να δίνουν ζωντανές εμφανίσεις σε τοπικά κλαμπ και άρεσαν πολύ στους κατοίκους της περιοχής. Το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Demo με τίτλο Rock’n’Roll Tape.

Στις 18 Ιουλίου 2006 κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους μέσω της δισκογραφικής Roadrunner Records. Το στυλ του άλμπουμ είναι ένα κράμα από southern rock, hard rock και heavy metal της δεκαετίας του 70. Περιέχει 13 τραγούδια και το 9ο σε σειρά τραγούδι, το “Shapes of things”, είναι διασκευή καθώς ανήκει στους Yardbirds. Από το 2008 ο δίσκος έχει πουλήσει περίπου 110 χιλιάδες αντίτυπα.

 

 

Το ίδιο στυλ διατηρούν οι Black Stone Cherry σε όλες τους τις δισκογραφικές δουλειές. Έχουν κυκλοφορήσει 7 στούντιο άλμπουμ που είναι τα εξής :

  • Black Stone Cherry ( 2006)
  • Folkore and superstition (2008)
  • Between the Devil and the Deep blue sea ( 2011)
  • Magic Mountain ( 2014)
  • Kentucky ( 2016)
  • Family Tree ( 2018)
  • Human Condition ( 2020)

Τα μέλη τους είναι σταθερά από τη δημιουργία του συγκροτήματος μέχρι σήμερα και κανείς τους δεν έχει γεννηθεί πριν το 1983.

 

 

 

Όπως έχουν πει οι ίδιοι, μεγάλωσαν ακούγοντας καλλιτέχνες όπως Cream, Led Zeppelin, Faces, Muddy Waters και αυτό είναι εμφανές στον ήχο τους. Το 6ο άλμπουμ τους, “Family Tree” , θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα Southern Rock’N’Roll άλμπουμ. Αν δεν έχετε ψάξει τους Black Stone Cherry τότε μαντέψτε τι έχω να σας πω…

 

Για το rockoverdose:

Βαγγέλης Βάσκος

 

 

 

Comments