Ανταπόκριση: Boogie Belgique Live @ Piraeus Club Academy, Αθήνα (03/11/2023)


Αθήνα - Νέα Ορλεάνη μέσω…Βελγίου!

Πρώτη φορά στη χώρα μας ως big band οι Βέλγοι Boogie Belgique, με Oswald Cromheecke (dj, κιθάρα), Cedric Van Overstraeten (τρομπέτα), Aiko Devriendt (πλήκτρα, φλάουτο), Martijn Van Den Broeck (τύμπανα), Ambroos De Schepper (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και Emily Van Overstraeten (φωνή, κιθάρα).

Ωραία επιλογή χώρου το Piraeus Club Academy αφού γέμισε για τα καλά και στα μέσα του σετ με τον σωστό φωτισμό μεταφερθήκαμε σε άλλα μέρη όπου η jazz ευδοκιμεί.

  

21:45 πήραν θέση υπό τον ήχο ενός επίμονου ρολογιού και μας έβαλαν στο Pax. Ωραίος δεμένος ήχος από την αρχή.

Τα φυσικά όργανα μπλέκονται με προηχογραφημένα και ηλεκτρονικά.

Ένα τέταρτο περίπου μέσα στο σετ κάνει την εμφάνισή της η Emily για το How deep is the Ocean.

Όμορφες προβολές από τον προτζέκτορα πίσω αλλά το λευκό φως που χτύπαγε δε σε βοηθούσε να χαθείς στην ψευδαίσθηση.

Η Emily μαγκωμένη μας ευχαρίστησε και είπε πως είναι η πρώτη της φορά στην Ελλάδα με την μπάντα. Έπιασε κιθάρα για το Avenoir.

Αποχωρεί και οι υπόλοιποι ανεβάζουν ρυθμούς με τα Go Slow και The Bardenter. Τα ντραμς είχαν την τιμητική τους αφού πήραν δύο φορές σόλο.

Ο κόσμος έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του στα πιο ανεβαστικά κομμάτια αφού το χειροκρότημα στο κλείσιμό τους γέμιζε το χώρο.

Φοβερός και ο Aiko στα σημεία που έπιανε το φλάουτο.

Σειρά να μας μιλήσει είχε ο Oswald, mastermind και αυτός που ξεκίνησε το project. Μας ευχαρίστησε λέγοντας πως η Ελλάδα είναι πάντα ένα ωραίο μέρος να παίζουν και πως το πρώτο τους live ήταν στη χώρα μας, όταν ήταν μόνο dj & τρομπέτα.

Είπε πως θα ακούσουμε το πρώτο single του Machine, Wonder, το οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε. Έβλεπες κόσμο γύρω σου να μιλάει και κάποιοι βγήκαν ακόμη και για τσιγάρο. Ίδια μοίρα είχε και το επίσης καινούργιο Mercury.

22:53 μας ανακοινώνουν πως έμεινε ένα τελευταίο κομμάτι. Forever and ever και επιτέλους έδωσαν στην Emily ένα ανεβαστικό τραγούδι που κάθε φορά που ερχόταν στην σκηνή λέγαμε «ωχ, θα πέσουμε τώρα».

Για πρώτη φορά το live μετατρέπεται στο πάρτυ που περιμέναμε με την πλειοψηφία του κόσμου να κουνιέται.


 

 


23:00 φεύγουν για να επιστρέψουν στιγμιαία πρώτα ο Aiko και μετά η Emily για να μας βάλουν στο Every Time. Η Emily πάνω που λύθηκε κάπως, αποχωρεί και οι υπόλοιποι παίζουν το Goodnight Moon. Επιτέλους φωτισμός σωστός που θυμίζει μπαρ και ο κόσμος το απολαμβάνει.

23:11 αγκαλιάζονται όλοι επί σκηνής και λαμβάνουν μεγάλο χειροκρότημα.

 

 

Η ετυμηγορία:

Το νέο άλμπουμ σε live δεν έχει όση πέραση έχει διαδικτυακά. Ο κόσμος με το χειροκρότημα και το χορό του ψήφισε, και επέλεξε την πιο ανεβαστική πλευρά των Boogie Belgique. Η μπάντα έχει τους παίκτες να υποστηρίξει και upbeat και ατμοσφαιρικά κομμάτια αλλά θα έπρεπε να γίνει καλύτερη διαχείριση του set list. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε το οτι δεν επαναλαμβάνονται και συνεχίζουν να εξερευνούν ηχοτοπία από το παρελθόν και το μέλλον.

 

 

Setlist:

Pax
Chicago
How deep is the Ocean
Avenoir
Go Slow
The Bartender
Need Somebody
Wonder
Tales of Old
Mercury
Pepper’s Ghost
Forever and Ever

Encore:
Every time
Goodnight Moon

 

 

Για το RockOverdose,

Νίκος Χήναρης

 

Φωτογραφίες: Μιχάλης Παναγιώτου

Comments