BRUCE DICKINSON: Μιλά αποκλειστικά στο Kerrang για το νέο δίσκο των Iron Maiden “Senjutsu”!

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο  περιοδικό Kerrang, ο  Bruce Dickinson  μιλά για το νέο δίσκο των Iron Maiden, "Senjutsu" αποκαλύπτοντας πολλές λεπτομέρειες πριν την κυκλοφορία του στις 3 Σεπτεμβρίου 2021!

 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Bruce, το νέο album των Iron Maiden είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια, από την άνοιξη του 2019! Ενώ η τελευταία φορά που όλα τα μέλη της μπάντας βρέθηκαν μαζί στον ίδιο χώρο, ήταν στις 15 Οκτωβρίου του 2019 για την εμφάνιση τους στη Χιλή στο πλαίσιο της Legacy of the Beast tour.

 

Μάλιστα εκείνη την περίοδο  - πριν από την περιοδεία στην Αμερική για το Legacy of the Beast- ο Dickinson είχε πάθει ρήξη αχίλλειου τένοντα, και συνέπεσε με την περίοδο ηχογραφήσεων του νέου album.

Σχετικά με αυτό ο Bruce αναφέρει: «Χτύπησα στα τέλη Απριλίου, δυο μέρες μετά έκανα την επέμβαση και μετά από 24 ώρες ήμουν στο studio τραγουδώντας με το πόδι μου να έχει μέγεθος μπαλονιού!».

 

 

photo credits: Paul Harries

 

Όλο αυτό το διάστημα, έγινε μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει εχεμύθεια ώστε να μη διαρρεύσει το νέο υλικό και γι' αυτό οι μόνοι που είχαν ακούσει ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα, ήταν ο Steve Harris και ο Bruce Dickinson.

 

 

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος:  «Φοβηθήκαμε ότι θα διαρρεύσει έτσι προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε μυστικό και τα καταφέραμε. Τον καιρό που κάναμε τη μίξη για το live album, το ακούσαμε μαζί με τον Steve και αμέσως σκεφτήκαμε πως είναι πολύ καλό!» 

 

Επίσης αναφέρει πως δεν υπήρχε κάποιο πλάνο σχετικά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, αλλά ούτε και ένα ενιαίο concept. Έγραφαν και κρατούσαν ότι τους άρεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο Steve έφερε το πρώτο τραγούδι με τίτλο Senjutsu και μας είπε ότι σημαίνει η τέχνη του πολέμου στα ιαπωνικά. Τον ρώτησα αν είναι σίγουρος αφού κοίταξα στο google και είδα ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές ερμηνείες. Τελικά κρατήσαμε την ερμηνεία "τέχνη το πολέμου", αν και δε ξέρω ποιου πολέμου εννοεί. Διαβάζοντας τους στίχους μου φάνηκε σαν κάποιος να είδε μαζεμένο το Game of Thrones. Είναι κάτι βόρειοι που έρχονται από τα λιβάδια, μιλούν για ένα μεγάλο τείχος που πρέπει να προστατέψουν με κάθε κόστος. Ρώτησα τον Steve αν εννοεί το Σινικό Τείχος, αλλά μου είπε ότι είναι απλά ένα τείχος. Δεν έχει σημασία, έτσι κι αλλιώς! Είναι μια καλή ιστορία με πολύ ωραία μελωδία για να τραγουδάς».

 

Μπορεί το album να μην έχει ενιαία θεματολογία, παρόλα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bruce στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου με τίτλο "Hell on Earth", μπορεί ο ακροατής να καταλάβει καλύτερα το σκεπτικό της μπάντας.

"Πρόκειται για ένα τραγούδι που μιλάει για την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα. Έχει μια νοσταλγική χροιά για το πώς τα πράγματα ήταν καλύτερα πιο παλιά, ξέρετε, καταστάσεις που περιγράφουν γκρινιάρηδες ηλικιωμένοι».

 

Φυσικά, ο Bruce Dickinson δήλωσε περήφανος για τη νέα δουλειά της μπάντας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να την παρουσιαστεί ζωντανά.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι πραγματικά ένας καταπληκτικός δίσκος και πιθανότατα πρέπει να παιχτεί ολόκληρος ζωντανά! Αυτό θα ήταν πολύ φιλόδοξο. Το κλειδί για να εκπλήξεις τον κόσμο είναι να μην προσπαθείς να τους εκπλήξεις. Δεν προσπαθούμε να είμαστε οι Iron Maiden. Όταν κάνουμε κάτι με πάθος, τότε εξ' ορισμού το αποτέλεσμα θα είναι Iron Maiden. Αν κάτσεις και το σκεφτείς πολύ τότε θα περιοριστείς και θα ανακυκλώσεις τα δικά σου κλισέ. Το αφήνουμε αυτό για τις μπάντες καραόκε...».

 

Τέλος, σχετικά με το video του single "Writing on the Wall" o Dickinson αναφέρει πως η ιδέα του ήρθε από τους Rammstein«Είχα δει το βίντεο των Rammstein για το Deutschland! Είναι φανταστικό και πρωτοποριακό! Πρότεινα στον manager μας να κάνουμε κάτι που να έχει αντίστοιχο αντίκτυπο γιατί προφανώς δεν είμαστε οι Rammstein. Κάπως έτσι έγραψα την ιστορία, την πείραξα λίγο δίνοντάς της ένα καλό τέλος. Ας το πούμε καλό δηλαδή, αφού ο Αδάμ και η Εύα ξεκινούν από την αρχή αλλά ο Eddie έχει το βλέμμα ότι θα τους πιάσει στο τέλος!». 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.kerrang.com/features/uncover-the-secrets-of-iron-maiden-new-album-senjutsu-only-interview/

 

photo credits: Paul Harries

Comments