AND THEN SHE CAME στο Rock Overdose: ” Έχουμε πολλές ωραίες αναμνήσεις από τους Krypteria αλλά τώρα φροντίζουμε για το νέο μας συγκρότημα.”

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε την συνέντευξη που έδωσαν η Ji-In και ο Kuschi των And Then She Came στο Rock Overdose και τον Ζήση Πετκανά. Οι And Then She Came, είναι μια μπάντα δημιουργημένη από τα μέλη των Krypteria, τα οποία είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν μια παύση. Έτσι, η μπάντα μίλησε για τα πλάνα της, για την διάλυση των Krypteria και το μελλον τους, για το νέο άλμπουμ και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Απολαύστε τους!

 

 

Rock Overdose: Καλωσορίσατε στο Rock Overdose. Είναι μεγάλη μας τιμή να σας έχουμε εδώ.

 

Ji-In: Υπέροχα, σας ευχαριστούμε!

 

Kuschi: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας ‘φιλοξενείτε’.

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, θα θέλατε να μας μιλήσετε για το νέο σας συγκρότημα, And Then She Came, και εάν είναι ίδιο με τους Krypteria;

 

 

Kuschi: Φυσικά. Δεν είναι ίδιο με τους Krypteria. Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη ομοιότητα. Έχουνε παρόμοια σύνθεση, ωστόσο είναι ένα εντελώς καινούργιο συγκρότημα. Όλα ξεκίνησαν ως ένα project για τη μουσική επένδυση μιας ταινίας και πραγματικά δεν ήταν στα σχέδια μας να γίνει μια κανονική μπάντα και κατά τη διάρκεια της σύνθεσης του soundtrack, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε κάνει κάτι μαζί για πολύ καιρό και αισθανθήκαμε πολύ άνετα δουλεύοντας μαζί. [Και τότε] δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε έναν σπουδαίο rock ή/και metal δίσκο και να επιστρέψουμε στη σκηνή. Επειδή αυτό είναι που κάνουμε εμείς. Επειδή αλληλοσυμπαθιόμαστε. Έτσι συνέβησαν όλα. Κι επαναλαμβάνω, δεν το είχαμε προγραμματίσει, συνέβη από μόνο του.

 

 

Rock Overdose: Οπότε, πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο συγκρότημα και δεν είναι το ίδιο με αυτό που ξεκινήσατε [ιδρύοντας] τους Krypteria.

 

 

Kuschi: Όχι, είναι ένα εντελώς νέο συγκρότημα. Είναι μια ανεξάρτητη μπάντα και δεν είναι ένα δευτερεύον project ή κάτι τέτοιο. Έχουμε έναν νέο δίσκο, είμαστε ένα νέο συγκρότημα, αν και γνωριζόμαστε εδώ κι αρκετό καιρό. Και είμαστε κατενθουσιασμένοι με την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου, ο οποίος κυκλοφορεί στις 24 Ιουνίου. Ανυπομονούμε ν’ ακούσουμε τις κριτικές σας.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλατε να μας παρουσιάσετε τα μέλη του συγκροτήματος;

 

 

Ji-In: Ναι, βεβαίως. Είμαστε τέσσερα μέλη. Ο drummer Kuschi [S.C. Kuschnerus], ο μπασίστας Frank [Stumvoll], ο κιθαρίστας Olli [Singer] και εγώ [Ji-In Cho].

 

 

Rock Overdose: Πώς θα χαρακτηρίζατε τον ήχο του νέου σας δίσκου;

 

 

Kuschi: Είναι ένας ποικιλόμορφος δίσκος. Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στα δύο αντιτιθέμενα μέρη του δίσκου. Από τη μια πλευρά, υπάρχουν αρκετά electronic κομμάτια και, από την άλλη, έχουμε πολλά οργανικά και πιο σκληρά πράγματα. Οπότε, ο συνδυασμός αυτών των δύο συνοψίζει περίπου την όλη ιδέα του δίσκου. Διαφέρει πολύ απ’ ό,τι κάναμε με τους Krypteria. Σκεφτόμασταν να δημιουργήσουμε έναν δίσκο που θα ήταν υπέροχο να τον παρουσιάσουμε επί σκηνής ώστε να έχει πολλή ενέργεια.

 

 

Rock Overdose: Πού πραγματοποιήθηκε η πρώτη σας live εμφάνιση;

 

 

Kuschi: Η πρώτη μας επίσημη live εμφάνιση έγινε στις 8 Ιουνίου στο φεστιβάλ του Rock Hard στη Γερμανία. Είναι ένα σπουδαίο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαμε συχνά με τους Krypteria, είναι μια φοβερή εκδήλωση. Είχαμε επίσης κάνει και μια μικρή εμφάνιση δύο βδομάδες πριν.

 

atsc-cover-artwork

 

Rock Overdose: Έχει αναρτηθεί κάποιο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο σας στο YouTube;

 

Kuschi: Μα ναι, φυσικά. Κυκλοφορήσαμε ένα video για το “Hellfire Halo”. Αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε το συγκεκριμένο κομμάτι λόγω των heavy guitar riff του και επειδή [το θεωρήσαμε] ως το καλύτερο για να συστήσουμε [στο κοινό] το νέο συγκρότημα.

 

 

Rock Overdose: Ποιος ο λόγος που επιλέξατε αυτό το όνομα, “And Then She Came”;

 

Ji-In: Ήταν δική μου ιδέα, πιστεύω. [Γέλια] Μας άρεσε το όνομα επειδή υπάρχουν τόσες πολλές εκδοχές για το τί [πραγματικά] σημαίνει.

 

Kuschi: Θέλαμε να διαλέξουμε ένα όνομα που θα κάνει το κοινό να σκεφτεί. Μιλάει για κάτι, έναν άνθρωπο, ένα ζώο, κάτι το οποίο είναι μεν κατανοητό αλλά αδυνατείς να γνωρίζεις τι θα επακολουθήσει. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα. Αλλά η πλειοψηφία το εξέλαβε αλλιώς.

 

 

Rock Overdose: Τι έγινε με τους Krypteria και δε συνεχίσατε [να προσπαθείτε με] εκείνο το συγκρότημα;

 

 

Kuschi: Πριν τέσσερα χρόνια, επιστρέψαμε από μια περιοδεία στην Ασία – Κίνα, Κορέα – και ανακαλύψαμε ότι η Ji-In θα γινόταν μητέρα και ότι δε θα είχαμε αρκετό χρόνο για να χειριστούμε καταλλήλως την κατάσταση οπότε αποφασίσαμε οι Krypteria να μπουν σε αναμονή. Αλληλοσυμπαθιόμαστε, περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί αλλά δεν είχαμε σχέδια να συνεχίσουμε τους Krypteria. Δεν ήταν αναγκαίο να ξεκινήσουμε ένα νέο συγκρότημα, απλά συνέβη. Μια άλλη ερώτηση θα μπορούσε να είναι, ‘Και τι θα γίνει τώρα με τους Krypteria;’. Ποτέ δεν είπαμε ότι το συγκρότημα θα σταματήσει να υπάρχει αλλά αυτή την περίοδο το κύριο μέλημα μας είναι οι And Then She Came. Γι’ αυτό άλλωστε δουλεύουμε και τόσο σκληρά πάνω σ’ αυτό το συγκρότημα.

 

13124982_968765893240004_8345461796645318581_n

 

Rock Overdose: Ωστόσο δεν είστε αρνητικοί στην ιδέα να ξανασχηματιστούν οι Krypteria?

 

Kuschi: Δεν υπάρχουν σχέδια για τους Krypteria. Ποτέ μη λες ποτέ [βέβαια] αλλά τώρα εστιάζουμε στους And Then She Came.

 

Ji-In: Έχουμε πολλές ωραίες αναμνήσεις από τους Krypteria αλλά τώρα φροντίζουμε για το νέο μας συγκρότημα.

 

 

Rock Overdose: Ποιά είναι τα επόμενα σας σχέδια;

 

Kuschi: Σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε κάνα δυο επιπλέον video. Μετά την κυκλοφορία του δίσκου έχουμε προγραμματίσει μια περιοδεία με το συγκρότημα. Θα δώσουμε πολλές συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία και Νότιο Αμερική και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Επιπλέον, έχουμε ήδη πολλά τραγούδια [έτοιμα] για τον δεύτερο μας δίσκο αλλά αυτή τη στιγμή συζητάμε μόνο για live εμφανίσεις, αυτή είναι η προτεραιότητα μας τώρα. Θα γίνει και μια πολύ ειδική συναυλία τον Σεπτέμβριο, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα κυκλοφορήσει σε μορφή DVD αργότερα μέσα σ’ αυτή την χρονιά.

 

maxresdefault

 

Rock Overdose: Οι συναυλίες είναι το σημαντικότερο κομμάτι για έναν μουσικό, πιστεύω, έτσι ώστε να δώσεις στο κοινό τη δυνατότητα στο κοινό να ακούσει τη μουσική σου και να γνωρίσει το συγκρότημα.

 

 

Kuschi: Σε παλιότερες εποχές, γνώριζες ανθρώπους στις συναυλίες. Στις μέρες μας, όμως, γνωρίζεις ένα κάρο ανθρώπους πριν καν να παίξεις γι’ αυτούς, λόγω του διαδικτύου. Μας έχει συμβεί πολλές φορές.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχουν κάποια άλλα νέα που θα θέλατε να δημοσιοποιήσετε μέσω αυτής της συνέντευξης;

 

Kuschi: Πιστεύω πως μιλήσαμε ήδη αρκετά για τον νέο μας δίσκο, οπότε, εάν κάποιος νιώσει την ανάγκη να μας πει τη γνώμη του για τη μουσική μας ή τα video μας, μπορεί ν’ απευθυνθεί σ’ εμάς τους ίδιους. Δεν μεσολαβεί κάποια δισκογραφική, όλα είναι δική μας δουλειά. Επίσης, θέλω να σας πω ότι θα επισκεφθούμε την Ελλάδα και, επειδή έχω ξανάρθει στην Ελλάδα, [μπορώ να πω ότι] πραγματικά είστε τρελά παθιασμένοι. Η Ελλάδα είναι σίγουρα στα σχέδια μας.

 

 

Rock Overdose: Έχετε κάποια δευτερεύοντα project;

 

 

Kuschi: Όχι, αυτή την περίοδο έχουμε εστιάσει στους And Then She Came.

 

 

Rock Overdose: Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους οπαδούς σας;

 

 

Ji-In: Ναι! Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε, να νιώσουμε την ενέργεια και το πάθος σας! Ανυπομονούμε να σας δούμε!

 

 

Rock Overdose: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη και σας εύχομαι καλή επιτυχία για το συγκρότημα σας.

 

 

Ji-In: Σας ευχαριστούμε!

 

Kuschi: Σας ευχαριστούμε!

 

 

 

Για το Rock Overdose,

 

Συνέντευξη: Πετκανάς Ζήσης

Απομαγνητοφώνηση: Σωτηρέλης Κωνσταντίνος

Μετάφραση: Γκουτσίδης Στέργιος

Comments