Ανταπόκριση: CANNONS w/ ΝΤΕΙΒΙΝΤ x Blende @ FLOYD Live Music Venue, Αθήνα (06/07/2024)


 

Tο Σάββατο 6 Ιουλίου βρεθήκαμε στο FLOYD για την εμφάνιση των Αμερικάνων CANNONS,  στην πρώτη τους επίσκεψη στην χώρα μας, την εποχή μάλιστα που έχουν ξεχωρίσει στην indie/electro/dream pop σκηνή με αρκετά τραγούδια τους να γίνονται ραδιοφωνικές επιτυχίες αλλά και με εμφανίσεις στα πιο δημοφιλή φεστιβάλ του εξωτερικού όπως Coachella, Lollapalooza κ.ά..

 

Τη βραδιά ανέλαβαν να "ζεστάνουν" από νωρίς με ένα Dj set οι ΝΤΕΙΒΙΝΤ x Blende και τα κατάφεραν όσο ο κόσμος γέμιζε σιγά σιγά το Floyd μέχρι την ώρα που ήταν να εμφανιστούν οι Cannons.

 

Στα δέκα χρόνια ύπαρξής τους, το τρίο απ' το Λος Άντζελες εκτός από ένα EP έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Heartbeat Highway (2023), το ομώνυμο τραγούδι του οποίου επέλεξαν για να ξεκινήσουν το set τους, που διήρκεσε μιάμιση ώρα περίπου.

 

Σίγουρα έχει πάρει το αυτί σας κάποιο απ' τα αρκετά ραδιοφωνικά χιτάκια τους που παίζουν σχεδόν παντού, αρκετά απ' τα οποία ακούσαμε και ζωντανά να απογειώνονται με την αιθέρια φωνή της frontwoman Michele Joy και των εξαιρετικών μουσικών –Ryan Clapham (κιθάρα), Paul Davis (μπάσο, πλήκτρα) - ιδρυτικά μέλη τους και τον Ben Hilzinger (ντραμς) που τους συνοδεύει.

  

Τραγούδια όπως το “Loving you”, ξεσήκωσαν ενώ χαμός έγινε και στα “Hurricane”,  “Bad Dream”, “Bright Lights” και φυσικά στο πιο γνωστό τους “Fire for you” που οδήγησε στο encore.  Oι CANNONS μας αποχαιρέτησαν με τα “Desire” και “Evening star” , ένα απ' τα πρώτα τους τραγούδια που έχει αγαπηθεί και παραμένει λατρεμένο!

 

 

Η εξαιρετική σκηνική παρουσία των Cannons και διαδραστικότητα τους με το κοινό, σε συνδυασμό με τον υπέροχο φιλόξενο χώρο του Floyd που έδωσε την δυνατότητα να έρθουν και οι δύο πλευρές πιο κοντά - είχαν ως αποτέλεσμα η συνολική εμπειρία να είναι υπέροχη!

 

 

Ο διάχυτος ενθουσιασμός του κόσμου, που αποτελούνταν ως επί το πλείστον από πολύ νεαρές ηλικίες εκτόνωσε ποικιλία συναισθημάτων, μέσω των στίχων που τραγουδούσε με εκφραστικότητα η Michele Joy. Ήταν γενικά μια εμφάνιση που αμφότεροι έζησαν με όλες τις αισθήσεις τους και αυτό είναι επιτυχία! Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε και κάτι μου λέει πως αυτό θα γίνει... σύντομα!

 

 

 

Για το RockOverdose,

Δήμητρα Κοένκα - D.Koenka Photography

 


 

 

Comments