CHILDREN OF BODOM: 10+1 αξέχαστες διασκευές

Οι Φιλανδοί ανέκαθεν ήταν εραστές των cover και αυτό φάνηκε αρκετές φορές στη πορεία τους. Ωστόσο οι διασκευές που επέλεγαν δεν ήταν πάντοτε από την rock/metal σκηνή, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλές περιπτώσεις σε αμφιβολίες από δύσπιστους σχετικά με το ποιόν της μπάντας. Ο Alexi Laiho όμως και τα υπόλοιπα μέλη ήταν εκεί για να διαψεύσουν έναν έναν τους λασπολόγους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για πάνω από δυο δεκαετίες τα «Παιδιά της Λίμνης» εξέπλητταν, μάγευαν και μετέτρεπαν το κάθε διασκευασμένο κομμάτι σχεδόν σε ύμνο και πρέπουσα περίσταση για τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Πάμε να τα δούμε.

 

 

1| Britney Spears, “Oops…I did it Again

Ναι… καλά διαβάσατε! Έχουν διασκευάσει το πασίγνωστο pop τραγούδι της Britney Spears. Φυσικά οι πιστοί οπαδοί του συγκροτήματος ξέρουν καλά ότι αυτό το κομμάτι είναι από τα αγαπημένα των COB και των φαν τους ανά τον κόσμο. Αναμφισβήτητα ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα που άφησε εποχή. Μπορείτε να το βρείτε στο “Are you Dead Yet?”, κυκλοφορία του 2005.

 

 

 

2| Kenny Loggins, “Danger Zone”

Το θεματικό τραγούδι του Top Gun είναι ευρέως γνωστό. Αυτή τη φορά οι Children of Bodom επέλεξαν το συγκεκριμένο και φαντάζομαι πως αν οι Judas Priest δεν είχαν διασκευάσει το “Reckless” μπορεί να το διασκεύαζαν οι COB.

 

 

 

3| Scorpions, “Don’t Stop at the Top”

Πολλά συγκροτήματα προσπάθησαν να φτιάξουν ύμνους κατάλληλους για ζωντανές εμφανίσεις σε ανοικτούς χώρους, κάτι σαν προσωπικό soundtrack. Όταν οι AC/DC έλεγαν “It’s a long way to the top if you wanna rock ‘n’ roll” οι Scorpions με τη σειρά τους κραύγαζαν “Don’t Stop at the Top”. Στη περίπτωση των Scorpions οι τελευταίοι είχαν τη τύχη να δουν τον ύμνο τους να τυγχάνει μιας thrash αναβάθμισης στο “Follow the Reaper” το 2000, στο πρώτο δηλαδή άλμπουμ των Children of Bodom.

 

 

4| Ramones, “Somebody Put Something In My Drink”

O Alexi Laiho στο παρελθόν ανέφερε πόσο σημαντική ήταν η επίδραση της punk μουσικής στο έργο του και ιδιαιτέρως των Ramones. Πραγματικά βλέπουμε ότι οι Children of Bodom στο “Are you Dead Yet?” περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη διασκευή. Είναι μια ευχάριστη διασκευή τόσο για τζαμάρισμα, όσο και για ακρόαση.

 

 

5| Slayer, “Silent Scream”

Το γνωστό για το αργό του τέμπο κομμάτι των Slayer διασκευάστηκε με τη δέουσα προσοχή από τους Φιλανδούς. Έγινε γρηγορότερο στο παίξιμο, μα χωρίς να βγαίνει έξω από τον πραγματικό του ρυθμό. Μπορεί οι βιρτουόζοι των διασκευών να ετοίμασαν ακόμα ένα αριστούργημα, αλλά όταν πρόκειται για γνήσιο τέκνο των Slayer ακόμα και μια διασκευή των Bodom το κάνει αιρετικό! Τρόπο τινά οι Slayer πάντα σταμπάρουν τα δημιουργήματά τους. Απολαύστε!

 

 

6| Iron Maiden, “Aces High”

Θα ήταν δίκαιο να λέγαμε πως δίχως τους Iron Maiden δεν θα υπήρχαν Children of Bodom, ή τουλάχιστον δεν θα υπήρχαν Children of Bodom όπως εμείς τους γνωρίσαμε και τους θαυμάσαμε. Το εν λόγω κομμάτι είναι από τα μελωδικότερα των Maiden, μα να που γίνεται ακόμα πιο μελωδικό από τον Janne Warman, τον πληκτρά της μπάντας.

 

7| Billy Idol, “Rebel Yell”

Στη καρδιά των συγκροτημάτων της γενιάς των COB υπήρχε πλήθος καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και ο Billy Idol. Η διασκευή αυτή απέδειξε πολλά για τη μπάντα, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίον μπορούν να μεταχειριστούν οποιοδήποτε κομμάτι.

 


8| Johnny Cash, “Ghostriders in the Sky”
Είναι διαδεδομένο πως οι metalheads λατρεύουν τον Johnny Cash. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι COB. Από τις καλύτερες διασκευές του συγκροτήματος.

 

 

 

9| Andrew W.K., “She Is Beautiful”

Τραγούδι για πάρτι, τραγούδι για χαρούμενες περιστάσεις, τραγούδι για διασκέδαση εκτός ορίων; Όπως και να το δείτε αυτή η pop/punk διασκευή προσθέτει ακόμα ένα ενδιαφέρον project στη γκάμα των COB.

 

10| Dropkick Murphys, “I’m Shipping Up to Boston”
Ποιος θα το φανταζόταν; Μια τέτοια διασκευή; Και όμως οι COB μας ταξιδεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δωρίζοντάς μας απέραντες μεταλλικές ιρλανδικές νότες.

 

11| Poison, “Talk Dirty To Me”
Τι κι αν οι χερμεταλλάδες (hair metal) θεωρούνται προδότες της Heavy Metal σκηνής από τους υπόλοιπους; Ο Alexi Laiho έχει τη δική του άποψη και προσθέτει ακόμα μια ενδιαφέρουσα διασκευή στον θαυμαστό κόσμο της melodeath.

 

Comments