CHILDREN OF BODOM:Αφιέρωμα του Rock Overdose στα “Παιδιά Της Λίμνης” & στον αδικοχαμένο Alexi Laiho…

 

 

Χρονιά: 1993, Πόλη: Espoo της Φιλανδίας... Δυο παιδικοί φίλοι οι οποίοι μοιραζόντουσαν τα ίδια μουσικά γούστα στην ακραία μουσική με επιρροές όπως οι Dissection, Cannibal Corpse Obituary άλλα και κλασσικά σχήματα όπως Iron Maiden, Black Sabbath, Dio κτλ αποφασίζουν να κάνουν το δικό τους συγκρότημα υπο το όνομα Inearthed. Δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι απο τους Alexi Laiho στην κιθάρα και Jaska Raatikainen στα τύμπανα. Με τον μπασσίστα Samuli Miettinen να πλαισιώνει και να ολοκληρώνει το τότε σχήμα μπαίνουν στο στούντιο και ηχογραφούν το παρθενικό τους demo με τίτλο Implosion of Heaven’ τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Μέχρι τότε ο μπασσίστας Samuli Miettinen ήταν κι ο βασικός στιχουργός και τραγουδοποιός του συγκροτήματος ως ώτου την πρόωρη μετακόμιση του στις ΗΠΑ. Η τελευταία του πινελιά στο συγκρότημα ήταν οι στίχοι των κομματιών για το δεύτερο demo το ‘Ubiquitous Absence of Remission’, ενώ μετά τα ηνία ανέλαβε ο Alexi Laiho.

 

 

 

 

Με τους Henkka "Blacksmith" Seppala στο μπάσσο και Alexander Kuoppala στην ρυθμική κιθάρα το συγκρότημα αποφασίζει την αλλαγή του ονόματος. Ο Laiho θέλοντας να κάνει τα πλήκτρα πιο εμφανή στα τραγούδια προσλαμβάνει τον Janne "Warman" Wirman. Το όνομα όμως ήταν ακόμη ένα θεματακι!! ‘Επειτα απο συζητήσεις τυχαία αναφέρθηκε το όνομα της περιβόητης λίμνης Bodom στην κουβέντα. Το όνομα αυτό δεν ήταν τυχαίο καθώς τo καλοκαίρι του 1960 μια παρέα εφήβων είχαν δολοφονηθεί υπο περίεργες συνθήκες γύρω απο την λίμνη. Δεν ήθελε και πολύ για να κεντρήσει το ενδιαφέρον του Laiho και της παρέας του, μετά απο πιθανά ονόματα κατέληξαν στο Children Of Bodom.

 

 

 

Έκτοτε το συγκρότημα κυκλοφόρησε δέκα στούντιο δίσκους σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, δύο ζωντανά ηχογραφημένους δίσκους και πολλά άλλα καταφέρνοντας να εντάξει την μελωδικότητα των πλήκτρων στο death metal (melodic death metal) και να το παντρέψει με το power metal, λίγη καφρίλα, τρέλα, σκανδιναβία και βου-αλά κύριες και κύριοι, οι Children Of Bodom σε όλο τους το μεγαλείο!

 

 

 

 

Τον Μάρτιο του 2019 η μπάντα κυκλοφόρησε τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο ‘Hexed’ και τον Νοέμβριο ανακοινώνει το τελευταίο τους show για τον επόμενο μήνα με τίτλο ‘A Chapter Called Children Of Bodom’ μετά απο σχεδόν 25 χρόνια. Ο λόγος ήταν ότι τα μέλη δε μπορούσαν να μοιραστούν τις ίδιες ιδέες κι οπτικές με τον Laiho πλέον όμως αυτός κι ο κιθαρίστας Daniel Freyberg  ετοίμαζαν κάτι μεγάλο!

 

 

 

 

 

Βρήκαν νέο μπασσίστα και ντράμμερ αλλά κάτι το χάλαγε.. δε μπορούσαν πια να χρησιμοποιούν το όνομα Children Of Bodom καθώς τα υπόλοιπα μέλη είχαν αποκτήσει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος. Αποφασίζουν λοιπόν το Bodom After Midnight ως το νεο όνομα και με τον μπασσίστα Mitja Toivonen (πρώην Santa Cruz) και τον ντράμμερ των Paradise Lost Waltteri Vayrynen να μπαίνουν ενεργά στο συγκρότημα και τον  Lauri Salomaa στα πλήκτρα μόνο στις περιοδείες.

 

 

 

 

 

Καλά όλα αυτά, είμασταν κι εμείς ανυπόμονοι να ακούσουμε τις νέες ιδέες του Laiho όμως στις 4 Ιανουαρίου ανακοινώνεται ο θάνατος του σε ηλικία μόνο 41 ετών απο χρόνιες επιπλοκές της υγείας του. Η νέα μπάντα πρόλαβε μόνο ένα live ηχογράφησε τρια κομμάτια κι ένα μουσικό βίντεο...

Όχι ρε φίλε 🙁

 

Children Of Bodom Discography:

Something Wild (1997)
Hatebreeder (1999)
Follow the Reaper (2000)
Hate Crew Deathroll (2003)
Are You Dead Yet? (2005)
Blooddrunk (2008)
Relentless Reckless Forever (2011)
Halo of Blood (2013)
I Worship Chaos (2015)
Hexed (2019)

 

 

 

 

 

Για το Rock Overdose,
Γιώργος Τσιαπανίτης

Comments