Christopher Bennett (MINSK) στο Rock Overdose: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην Ελλάδα”

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλίας τους στην χώρα μας στις  25 Οκτωβρίου στο Κύτταρο, οι Αμερικανοί post/sludge metallers Minsk και συγκεκριμένα ο Christopher Bennett, απάντησαν στις ερωτήσεις του Δημήτρη Αλόρα για το λογαριασμό του Rock Overdose.

 

Rock Overdose: Πρώτα απ’ όλα, αν και πιθανόν να έχετε κουραστεί να απαντάτε αυτή την ερώτηση και συγγνώμη γι’ αυτό, τι συνέβη και χάσαμε τα ίχνη σας το 2009; Το “With Echoes In The Movement Of Stone”, θεωρείται από πολλούς μέχρι και τώρα, το καλύτερό σας άλμπουμ, οπότε κανείς δεν περίμενε ότι θα είστε ανενεργοί.

 

Christopher: Κάναμε πολλές περιοδείες το 2009 και γυρνώντας στα σπίτια μας από την Ευρωπαϊκή περιοδεία εκείνςη της χρονιάς, γνωρίζαμε ότι θα γίνονταν κάποιες αλλαγές στους Minsk ώστε να προχωρήσουμε σε κάτι δημιουργικό. Γνωρίζαμε ότι θα πάρει χρόνο κάτι τέτοιο, οπότε αποφασίσαμε να μη ξαναπαίξουμε live μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Βέβαια, είχαμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε σε νέο υλικό. Επιπροσθέτως, όλη είχαμε τις κανονικές μας ζωές και υποχρεώσεις που έπρεπε να παρευρεθούμε, οπότε χρειαστήκαμε λίγη ισορροπία στις ζωές μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τους Minsk.

 

Rock Overdose: Τα χρόνια πέρασαν, κάποιοι έφυγαν από την μπάντα και προστέθηκε νέο προσωπικό. Ήταν αυτό απαραίτητο ώστε να σας κάνει να επιταχύνετε την κυκλοφορία του “The Crash & The Draw”; Κάτι που σας έκανε να ξυπνήσετε, δηλαδή;

 

Christopher: Όπως ήδη ανέφερα, αναγνωρίσαμε την ανάγκη να προσθέσουμε νέα ζωή στη μπάντα, νέο πρόσωπο. Συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να ανανεωθούμε. Δεν νιώσαμε την ανάγκη να επιταχύνουμε τα πράγματα γράφοντας νέο άλμπουμ και ήμασταν άνετοι καθώς γνωρίζαμε ότι αυτή η διαδικασία θα πάρει τον χρόνο που της αρμόζει. Ήμασταν τυχερή που είχαμε τους Aaron, Zac, Ryann και Kevin. Όλοι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι που έφεραν νέο σκοπό και δημιουργικότητα στο συγκρότημα.

 

 

Rock Overdose: Αναρωτιέμαι πόσο χρονών είναι τα κομμάτια του τελευταίου άλμπουμ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλα είναι καινούργια και στοιχηματίζω ότι κάποια είχαν μια αρχική ιδέα ή σκελετό πριν καταλήξουν έτσι στο άλμπουμ.

 

Christopher: Τα κομμάτια μας πάντα είναι ένας συνδυασμός ιδεών. Κάποια γίνονται έτσι φυσικά, ενώ άλλα μετά από πολλή προσπάθεια. Η διαδικασία του να γράψεις ένα κομμάτι περνάει από διάφορα στάδια και την ακολουθούμε σε όλα τα άλμπουμ μας, με το καθένα να κατέχει την δική του εμπειρία. Κάποιες φορές παίρνει χρόνια για ένα ριφ ή ιδέα να προχωρήσει. Λέγοντας αυτό, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε για το τελευταίο άλμπουμ το 2010, χωρίς να έχουμε κάποιες συγκεκριμένες ιδέες για το νέο υλικό.

 

Rock Overdose: Το “The Crash & The Draw” είναι το μεγαλύτερό σας άλμπουμ. Είναι γιατί ήσασταν πλήρως ικανοποιημένοι με το υλικό; Κάποιου είδους επιβράβευση στους οπαδούς που περιμένουν τόσα χρόνια; Ή νιώσατε την ανάγκη να κάνετε ένα άλμπουμ όσο μεγαλύτερο γίνεται;

 

Christopher: Ποτέ δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα άλμπουμ όσο πιο μεγάλο γίνεται. Απλά μας βγήκε. Γράψαμε μέχρι να αισθανθούμε ότι ήταν όπως το θέλαμε και το αποτέλεσμα να είναι όπως το οραματιστήκαμε. Η ελπίδα με τον κάθε δίσκο είναι να ακολουθούμε μια δυναμική τροχιά και το άλμπουμ να έχει μια συνοχή, παρά να είναι απλά μια συλλογή με κομμάτια. Ίσως να είχαμε συζητήσει να το μικρύνουμε, αλλά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της επιρροής για την οποία πασχίζαμε. Έτσι, κατέληξε στο μεγαλύτερό μας άλμπουμ και δεδομένου ότι είχαμε καιρό να κυκλοφορήσουμε κάτι, είμαστε χαρούμενοι με αυτό. Γνωρίζαμε ότι μερικοί δεν θα ακούσουν ολόκληρο έναν τόσο μεγάλο δίσκο, αλλά ελπίζουμε ότι όσοι το έκαναν, θα μοιράζονταν το ίδιο ταξίδι με μας.

 

Rock Overodse: Ζω σε μια μικρή χώρα όπου τα πράγματα μοιάζουν να καθυστερούν να γίνουν, αλλά με τους Minsk πάντα υπήρχε ένας σεβασμός, από την αρχή. Ποια ανταπόκριση είχατε από τους οπαδούς όλα αυτά τα χρόνια της αποχής και πόσο κίνητρο σας έδωσαν ώστε να συνεχίσετε;

 

Christopher: Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε σπουδαίο feedback από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για εμας αυτό και ευγνώμονες από το ότι ο κόσμος κάθισε και άκουσε την μουσική μας. Θα γράφουμε αυτή την μουσική ότι κι αν συμβεί, αλλά η δυνατότητα να φτάσεις, να συναντήσεις τόσο κόσμο σε άλλα μέρη, μας κάνει πολύ χαρούμενους. Το να έχεις την ευκαιρία να συνδεθείς με συγγενικές ψυχές όπου κι αν πηγαίνεις, είναι μεγάλη έμπνευση.

 

 

Rock Overdose: Επιτρέψτε μου να εκφράσω τις σκέψεις μου σχετικά με το νέο άλμπουμ, το οποίο θεωρώ πως είναι ότι πιο εσωτερικό και κλειστό έχετε κάνει. Τα συναισθήματα αλλάζουν σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο και σίγουρα είναι το πιο απαιτητικό άλμπουμ που έχετε κυκλοφορήσει. Πώς το βλέπετε εσείς, τώρα που έχει ολοκληρωθεί;

 

Christopher: Εκτιμούμε τα καλά σου λόγια και ευχαριστούμε που αφιέρωσες χρόνο ώστε να κάνεις εμβάθυνση στην μουσική μας. Ο σκοπός μας ήταν πάντοτε να εκφράζουμε μια ευρή ποικιλία συναισθημάτων στα τραγούδια μας. Θέλουμε να αγγίζουμε τόσο την όμορφη όσο και την απαίσια πλευρά της ζωής και γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να κάνει την μουσική μας πιο απαιτιτική.

 

Rock Overdose: Είμαι περίεργος να μάθω πώς ένα κομμάτι των Minsk γεννιόταν στο παρελθόν και αν συμβαίνει το ίδιο και τώρα, ή αν αλλάξατε οπτική γωνία με το τελευταίο σας άλμπουμ και δοκιμάσατε μια διαφορετική μέθοδο.

 

Christopher: Ποτέ δεν έχουμε μια συγκεκριμένη μέθοδο όταν γράφουμε ένα κομμάτι, συνήθως προκύπτει με διάφορους τρόπους. Μπορεί να ξεκινήσει απλά ως ιδέα ή ένα pattern στα τύμπανα ή μια τελείως στρωμένη ιδέα. Πάντοτε είμαστε ανοιχτεί σε νέες μεθόδους όσον αφορά την σύνθεση ενός κομματιού. Δεν υπάρχουν όρια ή νόμοι στα τραγούδια των Minsk. Η αρχική ιδέα της μπάντας παραμένει και τώρα, μέσα στα 15 χρόνια ζωής, μουσικής, εμπειρίας και χιλιάδων μονοπατιών που δημιουργήθηκαν σε αυτό που είμαστε σήμερα.

 

Rock Overdose: Αν και πάντοτε ήσασσταν οι πιο ατμοσφαιρικοί από όσες μπάντες αναδείχθηκαν την ίδια περίοδο με σας, είχατε επίσης και τον μιο μοναδικό ήχο από όλο το post/sludge ή όπως αλλιώς θέλετε, ήχο. Ποιο είναι το μυστικό του να είστε ιδιαίτεροι και πόσα χρειάζεται να θυσιάζετε, ώστε να μην ακούγεστε όπως κάτι που έχει ήδη παιχτεί;

 

Christopher: Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Δεν μπορούμε να ανησυχούμε και να προσπαθούμε να είμαστε μοναδικοί, αλλά αυτό που κάνουμε έιναι να αφηνόμαστε στην μουσική και να ελπίζουμε ότι αφήνουμε το προσωπικό μας στίγμα στο σύμπαν. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στην προσέγγισή μας και όσο το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι θα προσφέρουμε κάτι στον ακροατή.

 

Rock Overdose: Γνωρίζω ότι δεν παίζετε συχνά συναυλίες, αλλά επισκέπτεστε την Ελλάδα για πρώτη φορά (και ελπίζω όχι τελευταία). Οι οπαδοί είναι ανυπομονούν να σας δουν και θα θέλαμε να μάθουμε τι έχετε για μας.

 

Christopher: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην Ελλάδα για πρώτη φορά! Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, από πολλές απόψεις. Θα παίξουμε νέο υλικό, όπως και τραγούδια από όλα τα άλμπουμ μας, κάτι που αντιπροσωπεύει τις πολλαπλές δυναμικές που πασχίζουμε να αποτυπώσουμε.

 

 

Rock Overdose: Τέλος, ευχαριστώ πολύ για την μουσική που έχετε δημιουργήσει ως τώρα, είναι λυτρωτική και παρά το πόσο σκληρή είναι, μοιάζει λες και ο κόσμος είναι ελαφρύτερος όταν σας ακούω. Κλείσε αυτήν την συνέντευξη όπως νομίζεις.

 

Christopher: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και την ειλικρίνειά σου! Είναι υπέροχο να μαθαίνεις ότι μπορείς να κερδίσεις ένα αίσθημα ανακούφισης και θετικότητας μετά την ακρόαση. Ένας από τουςυ στόχους μας είναι να αποτυπώσουμε ήχους που φέρνουν κάτι δημιουργικό στον κόσμο. Υπάρχει πολλή καταστροφή στις μέρες μας, οπότε το να πηγαίνεις εναντίων αυτού μοιάζει να έχει λογική.

 

Για το Rock Overdose,

Συνέντευξη: Δημήτρης Αλόρας

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments