Ενώ οι CRADLE OF FILTH ετοιμάζουν τον κανονικό τους καινούργιο δίσκο,έχουμε στα χέρια μας το "Midnight In The Labyrinth" που κυκλοφορεί σε δύο ημέρες και το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια του συγκροτήματος να συνδυάσουν την μουσική τους με την συνοδεία ορχήστρας.
Κάτι τέτοιο είναι αρκετά συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια απο αρκετά συγκροτήματα,άλλοτε επιτυχημένα κι άλλοτε λιγότερο.
Ο δίσκος είναι διπλός και στο πρώτο cd έχουμε κομμάτια απο τα τέσσερα πρώτα άλμπουμς που κυκλοφόρησαν και στο οποίο μαζί με την ορχήστρα υπάρχουν και φωνητικά ενώ στο δεύτερο cd έχουμε μόνο ορχηστρικές εκτελέσεις.
Ξεκινώντας λοιπόν την ακρόαση του δίσκου είναι φανερό ότι τα κομμάτια σχεδόν καμμία σχέση δεν έχουν με τα πρωτότυπα υπό την έννοια ότι μην περιμένετε να ακούσετε καθόλου βάρβαρα riffs ή κάτι τέτοιο.Βασίζονται αποκλειστικά στην ορχήστρα και όχι σε συνδυασμό τόυ αυθεντικού ήχου με την κλασσική μουσική.
Στα τραγούδια του πρώτου cd θα συναντήσουμε χορωδιακά σκοτεινά οπερετικά φωνητικά καθώς και την φωνή του Dani Filth σε κάποια απο αυτά.Επίσης σε ορισμένα συνεισφέρει με την φωνή της και η Sarah Jezebel Deva.Όλα κινούνται σε ράθυμους ρυθμούς,αργά και χωρίς κάποιες εξάρσεις.Το πολύ πολύ να φτάσουν σε λίγο mid tempo ρυθμό αλλά κι αυτό όχι σε πολλά σημεία.
Σίγουρα διαθέτουν ατμόσφαιρα μυστικιστική και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν άνετα σαν soundtrack παραδοσιακής ταινίας τρόμου.Αλλά μόνο μέχρι εκεί δυστυχώς κι ο λόγος είναι ότι η ενορχήστρωση δεν έχει να επιδείξει κάτι το εντυπωσιακό.Πολύ λιτή και χωρίς κάποια μουσική έμπνευση.
Στο δεύτερο cd τα πράγματα συνεχίζουν σχεδόν στο ίδιο μοτίβο,μόνο με την ορχήστρα,ακόμα πιο χαλαρά,πιο άτονα και με τα ίδια θέματα να επαναλαμβάνονται συνεχώς.Το αποτέλεσμα είναι να αρχίζει να γίνεται η ακρόαση ιδιαίτερα κουραστική έως βαρετή και σε μερικά σημεία να έχεις την εντύπωση ότι δεν άλλαξε τραγούδι..
Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή των C.O.F δεν στέφθηκε ,κατ'εμέ,με επιτυχία.Ομολογώ ότι περίμενα κάτι πολύ πιο ζωηρό,πιό νευρώδες και ενδιαφέρον.Μπορεί να λειτουργήσει σαν μουσική υπόκρουση σε μια νύχτα που θέλετε να χαλαρώσετε αλλά τίποτα περισσότερο,σταματάει και εξαντλείται εκεί.
Οπότε πια δε μας μένει κάτι άλλο απο το να περιμένουμε τον καινούργιο τους δίσκο με τον δικό τους ήχο και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.
Βαθμολογία 60/100
Tracklist:
CD1:
01. A Gothic Romance (Red Roses For The Devil's Whore) 08:39
02. The Forest Whispers My Name 05:42
03. The Twisted Nails Of Faith 07:05
04. The Rape And Ruin Of Angels (Hosannas In Extremis) 08:19
05. Funeral In Carpathia 08:51
06. Summer Dying Fast 05:21
07. Thirteen Autumns And A Widow 07:14
08. Dusk And Her Embrace 06:31
09. Cruelty Brought Thee Orchids 07:46
10. Goetia (Invoking The Unclean) 13:06
CD2: Instrumental
01. The Rape And Ruin Of Angels (Hosannas In Extremis) 08:15
02. Dusk And Her Embrace 06:28
03. Summer Dying Fast 05:20
04. The Twisted Nails Of Faith 07:06
05. Funeral In Carpathia 08:37
06. The Forest Whispers My Name 05:33
07. Cruelty Brought Thee Orchids 07:25
08. A Gothic Romance (Red Roses For The Devil's Whore) 08:35
09. Thirteen Autumns And A Widow 07:13
Για το Rockoverdose.gr
Πάνος Warlord Μπούγαλης










