CRIMSON FIRE: Live παρουσίαση του δίσκου τους- Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή, 1 Ιουλίου είναι η μέρα παρουσίασης του νέου άλμπουμ των Crimson Fire, μια παρουσίαση στην οποία θα συμμετέχουν και μερικοί guest.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Crimson Fire μετά την κυκλοφορία του νεόυ δίσκου τους, ''Fireborn'' (Pitch Black Records), στη σκηνή του Μεθοδία!

 
Oι Crimson Fire, έχοντας στην πλάτη τους 11 χρόνια ενεργούς παρουσίας στα ελληνικά metal δρώμενα, θα παρουσιάσουν ζωντανά τον καινούργιο τους δίσκο όπως και κάποιες παλαιότερες επιτυχίες τους!

 

 

Μαζί τους στη σκηνή του Μεθοδία οι Heavy/Doom metallers Aeon Aphelion, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κομμάτια κυρίως από το ντεμπούτο τους αλλά και κάποιες εκπλήξεις απο το ΕΡ και την επερχόμενη δουλειά τους.

 

 

Τη βραδιά ανοίγουν οι Sacred Flame, μία καινούργια μπάντα του ελληνικού Heavy Metal, οι οποίοι πριν λίγο καιρό παρουσίασαν ένα καινούργιο τραγούδι τους από τον επερχόμενο πρώτο τους δίσκο!

 

 

Και οι 3 μπάντες σας υπόσχονται ένα αξέχαστο Live με δυνατές ερμηνείες , δυνατά riff και πολλή ενέργεια!!!!

 

 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Είσοδος : 7 ΕΥΡΩ ME MΠΥΡΑ ή ΚΡΑΣΙ
Στο live θα διατίθεται MERCHANDISE των συγκροτημάτων.

 

 

Band Info:

 

Οι CRIMSON FIRE δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2004. Αφού ολοκλήρωσαν το Line Up τους τον ίδιο χρόνο μπήκαν στο στούντιο το 2005 για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους, και σπάνιο πλέον, demo με τα κομμάτια “Crimson Fire”, “Metal is Back” και “The Prophet’ s Gaze”. Με αυτό το ντέμο στις αποσκευές τους κατάφεραν να ανοίξουν για πολλά μεγάλα ονόματα της εγχώριας, αλλά και της ελληνικής, Metal σκηνής (Deamon, Brocas Helm, Elixir, Heir Apparent, Spitfire) και να παίξουν σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας (Κύτταρο, Gagarin, Rodeo και πολλά άλλα) και σε πόλεις όπως το Ηράκλειο, τα Τρίκαλα, η Κομοτηνή, η Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο. Αποκορύφωμα των εμφανίσεών τους ήταν η περιοδεία τους στην Ελλάδα με τους Καναδούς Anvil η οποία πέρασε από Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Μέγαρα, καθώς επίσης και η εμφάνισή τους στο Power of The Night Festival VI στην Κύπρο το 2011 και στο Mental Noise ΙΙ το 2012. Τον Ιούνιο του 2013 οι Crimson Fire άνοιξαν τη συναυλία του Uli Jon Roth στην Πάτρα.

 
Το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length άλμπουμ με τίτλο “Metal is Back” με την εταιρεία Iron on Iron το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και κέρδισε το κοινό της χώρας και του εξωτερικού.

 
Το 2012 κυκλοφόρησαν σε 300 αντίτυπα το EP “Fire in the Sky” με τέσσερα κομμάτια δύο από τα οποία θα συμπεριληφθούν στο υλικό για έναν επερχόμενο δίσκο.

 
Το 2016 υπογράφουν με την Κυπριακή εταιρεία Pitch Black Records με την οποία και κυκλοφορούν σε παγκόσμια διανομή το δεύτερο album τους, 'Fireborn', στις 3 Ιουνίου 2016.

 

 

https://www.facebook.com/CrimsonFireGreece/
https://www.youtube.com/CrimsonFireGreece

 

 

Οι AEON APHELION δημιουργήθηκαν το 2005 στην Αθήνα αλλά απέκτησαν το πρώτο τους σταθερό lineup το 2009. Μέσα στον επόμενο χρόνο έγιναν τα πρώτα live και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ΕΡ που κινούνταν στον χώρο του doom/death. Στα μέσα του 2010, μετά και από μια αλλαγή στη θέση του τραγουδιστή, έκοψαν τις doom/death ρίζες τους μπαίνοντας πλέον σε πιο κλασσικά doom μονοπάτια. Με κύριο οδηγό την λατρεία τους για το riff, ενσωματώνουν στοιχεία τόσο απο την ευρωπαϊκή μεριά του doom (Candlemass, Count Raven) όσο και από την αμερικάνικη σχολή (St. Vitus, Trouble, Obsessed). Το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full-length άλμπουμ με τίτλο "Visions of Burning Aeons" ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως Procession, Witch Mountain, Eluveitie, Dread Sovereign κ.α.

 

 

https://www.facebook.com/aeonaphelion
http://aeonaphelion.bandcamp.com/

 

 

SACRED FLAME

 
https://www.facebook.com/sacredflame7/?fref=ts

Comments