Danger Angel’s interview @ rockoverdose.gr

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο Ζήση Πετκανά ο Μηνάς Τσίγκος, ο νέος τραγουδιστής των Danger Angel:

-Μηνά , χαιρόμαστε που σε έχουμε στο site rockoverdose.gr

Και εγώ χαίρομαι που είμαι εδώ και καλή επιτυχία στη νέα προσπάθεια.

-Πες μας δύο λογάκια για τους Danger Anger,την επιλογή σου στη θέση του τραγουδιστή,και τη μέχρι τότε μουσική σου πορεία

Η μέχρι τώρα πορεία μου σαν τραγουδιστής δεν είχε μεγάλη επαφή με το χώρο που κινούνται οι Danger Angel, με την έννοια ότι κινούμουν περισσότερο στο χώρο των νυχτερινών rock μαγαζιών όπως η Αρχιτεκτονική ή το Όνομα του Ρόδου, τραγουδώντας για resident μπάντες και με πλήρες πρόγραμμα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Μέσα από αυτή, όμως, τη δουλειά γνώρισα ανθρώπους όπως ο Αλέξης Μπαλακάκης (Hannibal), ο οποίος όχι μόνο ανέλαβε την φωνητική εκπαίδευση και «προπόνησή» μου, αλλά με σύστησε και στους Danger Angel όταν βρέθηκαν σε αναζήτηση τραγουδιστή. Από εκεί και ύστερα, μετά από κάποιες απαραίτητες δοκιμές και λίγο χρόνο προσαρμογής, τα πάντα πήραν το δρόμο τους και εδώ και καιρό είμαι ο τραγουδιστής της μπάντας. Και αρκετά απότομα μπορώ να σου πω…Να φανταστείς ότι η πρώτη μου live εμπειρία με τους Danger Angel ήταν για το show παρουσίασης του CD, τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τον Jeff Scott Soto.

-Πως πηγαίνει εμπορικά το ντεμπούτο σας άλμπουμ , και ποιά η αποδοχή και ανταπόκριση του κόσμου στα lives σας?

Το album πάει πολύ καλά. Η εταιρία δηλώνει πολύ ευχαριστημένη και από ότι φαίνεται οι πωλήσεις είναι πολύ ικανοποιητικές. Όσο για τον κόσμο, μέχρι στιγμής, ανταποκρίνεται πολύ θετικά τόσο στο CD όσο και στα shows και τις εμφανίσεις μας. Η προσέλευση είναι κάθε φορά και καλύτερη και νομίζω ότι όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι και «γεμάτοι». Δεν ξέρω πως ήταν ακριβώς τα πράγματα πριν έρθω στην μπάντα, αλλά αυτό που συνάντησα είναι ένα σταθερά αυξανόμενο, αρκετά θερμό κοινό και αρκετούς ανθρώπους που έρχονται και ξαναέρχονται στα shows, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ικανοποιούνται από αυτό που παρακολουθούν, τους αρέσει η μουσική και επιστρέφουν. Γι’ αυτό το λόγο και εμείς προσπαθούμε, μέσα από τις πρόβες κυρίως, να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να φρεσκάρουμε το playlist και να παρουσιάζουμε κάθε φορά και κάτι καινούριο, τόσο από πλευράς μουσικής, όσο και σκηνικά.

-Επερχομενο live , είναι και αυτό στη Μεσσοποταμμια Καστοριάς, για τις ανάγκες του Golden Apple Festival.
Τί πρέπει να περιμένει το κοινό της Καστορίας από εσάς σε αυτό το live?

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι οι Danger Angel θα είναι ακόμα πιο δυναμικοί, πιο ενεργητικοί και πιο εκρηκτικοί πάνω στη σκηνή. Θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια από το album, 1-2 διασκευές και γενικότερα ένα σφιχτό, δεμένο show, χωρίς κενά και χαμένο χρόνο. Αυτό που μπορείτε να περιμένετε, είναι δυνατή μουσική, ένταση και διασκέδαση. Αυτό είναι που θέλουμε να προσφέρουμε κάθε φορά και το Golden Apple Festival δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Είναι και πολύ καλή η μέρα, μαζί με Firewind και Elysion, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ headbanging.

-Έχετε κλείσει κάποια lives για αργότερα, και έχετε βλέψεις και για εξωτερικό?

Αμέσως μετά από το Golden Apple Festival, γυρνάμε στην Αθήνα για ένα ακόμα live και μετά ξεκινάμε πάλι από Σεπτέμβριο. Από Σεπτέμβριο, επίσης, σχεδιάζουμε να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη για κάποια shows χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη. Σίγουρα θα υπάρξουν δύο ή τρία δυνατά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κάποια ακόμα μικρότερα εδώ και εκεί. Αλλά όλα αυτά θα ανακοινωθούν εν καιρώ

-Σκέφτεστε καθόλου, για επόμενη κυκλοφορία?

Όχι μόνο σκεφτόμαστε, αλλά ήδη δουλεύουμε πάνω σε καινούρια κομμάτια για το δεύτερο album που σκοπεύουμε να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα. Υπάρχουν ήδη αρκετές ιδέες, έχουν ήδη ηχογραφηθεί κάποιες και σύντομα θα μπορούμε να ξαναμπούμε στο studio.

-Πιστεύεις ότι η συμμέτοχη του Jeff Scott Sotto στό άλμπουμ σας, έδωσε κάποια αίγλη και κύρος στο συγκρότημα?

Το να συμμετέχει στο album σου ένας καλλιτέχνης του βεληνεκούς και της ποιότητας του Jeff είναι απλά εκπληκτικό και ανεκτίμητο. Σίγουρα δίνει και αίγλη και κύρος και βαρύτητα στο album. Παρα ταύτα, το album αλλά και το κομμάτι με τον Jeff είναι Danger Angel. Από την άλλη, η όλη συνεργασία με το Jeff, τόσο σε ότι αφορά το album όσο και σε ότι αφορά το κοινό live που κάναμε για την παρουσίαση, ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμάς, καθώς κάποια πράγματα που, συνήθως, τα μαθαίνεις με τον καιρό και με κόπο, μας προσφέρθηκαν «στο πιάτο» και εμείς δεν είχαμε παρά να τα αφομοιώσουμε, να τα εμπεδώσουμε και να τα ενσωματώσουμε στη δική μας δουλειά.

-Μηνά , χάρηκα που τα είπαμε και σας περιμένω στην όμορφη Καστοριά, για ένα πολλυ δυνατό live!
keep on rockin'!

Χάρηκα και εγώ πολύ και σε ευχαριστώ! Θα τα πούμε από κοντά και πολύ δυνατά να είσαι σίγουρος!

Comments