Data Fragments στο Rockoverdose: ” Το νέο album και το Death Disco openair fest σηματοδοτούν για εμάς την ολική επαναφορά μας!”


Το Death Disco Open Air Festival είναι προ των πυλών και το line up του αποτελείται από μερικά απ' τα πιο γνωστά ονόματα της εγχώριας dark σκηνής αλλά και σπουδαία σχήματα του εξωτερικού, που έχουν χαράξει τη δικιά τους πορεία στον σκοτεινό ήχο και κουλτούρα.

Οι Data Fragments ξεχώρισαν από το ξεκίνημά τους το 2017 για την ενέργεια τους και σύντομα έγιναν σημαντικό κομμάτι της άνθισης της Ελληνικής Dark Wave / Post Punk σκηνής, με πολλές σημαντικές εμφανίσεις δίπλα στους KVB, Drab Majesty, Trisomie 21, The Chameleons και άλλους μέχρι το 2020.

 

Ανανεωμένοι και με το 2ο άλμπουμ τους στα σκαριά πριν την εμφάνισή τους ανοίγοντας τη δεύτερη μέρα του festival, δίνουν την ευκαιρία στους αναγνώστες μας να τους γνωρίσουν από πρώτο χέρι, μέσα από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις μας.

 


Rockoverdose: Είστε ένα σχετικά νέο σχήμα στο χώρο που έχει ως τώρα  καταφέρει  να κάνει αίσθηση και να εδραιωθεί στο χώρο. Το γεγονός ό,τι όλοι σας προέρχεστε από διάφορα σχήματα πιστεύετε πως παίζει ρόλο στο να προωθηθεί καλύτερα το νέο σας αυτό ξεκίνημα ως σύνολο;  τί "κουβάλησε" καθένας από εσάς από το μουσικό του background και φτιάχτηκαν οι Data Fragments; 

 

 

Data Fragments: Οι Data Fragments ξεκίνησαν το 2017 με σκοπό να κάνουμε όλοι μας κάτι διαφορετικό απ’ ότι κάναμε ως τότε και να περάσουμε καλά. Το βασικό συστατικό των Data Fragments ήταν ότι δε θέλαμε να κουβαλήσουμε τίποτα από τα προηγούμενα. Ο Στάθης Λεοντιάδης άφησε τα synthesizer και έπιασε το μπάσο, ο Πάνος Δημόπουλος άφησε το μπάσο και έπιασε τα synthesizer και ο Πάνος Δεδεψίδης δοκίμασε να τραγουδήσει πρώτη φορά. Η κιθάρα ήταν η μόνη σταθερά όπως και τα τύμπανα του Βαγγέλη Φελώνη που προστέθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Οι προσδοκίες μας όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου ήταν κατά πολύ μικρότερες από αυτήν που είχαμε τελικά.

Σίγουρα το να έχεις μια παρουσία χρόνων στον χόρο βοηθάει κάπως όπως είναι λογικό αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι παίζει μεγαλύτερο ρόλο το υλικό μας και το πώς το υποστηρίζουμε.

 

RockOverdose: Ανήκετε στα πολυμελή σχήματα του χώρου. Πως καταφέρνετε και γράφετε μουσική όλοι μαζί ώστε να καταλήξετε σε ένα αποτέλεσμα που να ικανοποιεί όλους; Ποιές προκλήσεις αντιμετωπίζετε μέσα σε αυτή τη διαδικασία;

 

Data Fragments: Συνήθως γράφονται κάποια πράγματα ατομικά, κάποιες ιδέες, μελωδίες, στίχοι κλπ,

Αργότερα όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί απλά παίζουμε πάνω σε αυτά. Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας γίνεται λίγο πιο εύκολα όλη η διαδικασία , ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και ποιο είναι το κοινό μας πλαίσιο σαν μπάντα. Το συχνότερο είναι ότι αφού παίξουμε κάποιες φορές μια ιδέα θα την ηχογραφήσουμε και μετά θα διορθώσουμε η θα προσθέσουμε λεπτομέρειες.

  

RockOvedose: Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο σας album και δείγματα του επερχόμενου. Σε ποιά κατεύθυνση θα κινηθείτε και πόσο σύντομα θα βγει ο νέος δίσκος; Υπάρχει κάποιο concept που συνδέει τα κομμάτια;

 

Data Fragments: Δεν υπάρχει κάποιο συνειδητό concept, σίγουρα οι στίχοι πηγάζουν από τις ίδιες ανησυχίες αλλά δεν είναι κάτι που γίνεται στοχευμένα. Η κατεύθυνση του καινούργιου δίσκου είναι ήδη ξεκάθαρη από την κυκλοφορία του EP, κυκλοφόρησε με δύο καινούργια κομμάτια και δύο παλιά με τη νέα μας σύνθεση όπου φαίνεται καλύτερα πως λειτουργεί το συγκρότημα πλέον με την προσθήκη των τυμπάνων.

 

Rockoverdose: Τί θα ακούσουμε στην εμφάνισή σας στο Death Disco Open Air Fest; Πώς βλέπετε αυτή την προσπάθεια και τι προσδοκίες έχετε από τη συμμετοχή σας;

 

Data Fragments: Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάει ένα τέτοιο Φεστιβάλ και την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο που θα συμμετέχουμε κιόλας! Η ελπίδα μας είναι να πάει καλά και να καταφέρει να καθιερωθεί! Οσον αφορά την εμφάνιση μας, ανοίγουμε τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και ελπίζουμε να έρθει από νωρίς όσο περισσότερος κόσμος να δει και τη δυναμική μας στα live.

  

Rockoverdose: Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με μερικά σπουδαία ονόματα του χώρου και πρόκειται να τη μοιραστείτε και στο προσεχές φεστιβαλ. Έχετε "απωθημένα" όσο αφορά τις συνεργασίες σας ή για να το θέσουμε αλλιώς, πώς θα ήταν το ιδανικό line up ενός festival για εσάς; 

 

Data Fragments: Εχουμε την τύχη να βρισκόμαστε ανάμεσα σε αγαπημένα μας συγκροτήματα και είχαμε την ίδια τύχη και στο παρελθόν. Μάλλον το απωθημένο μας – όνειρο θα ήταν να παίξουμε στην ίδια σκηνή με τους Cure.

 

Rockoverdose: Το γεγονός ότι βρίσκεστε υπό τη σκέπη μιας δισκογραφικής, έστω και underground πόσο σας έχει βοηθήσει στην εποχή που το download κυριαρχεί και σκοτώνει μεγάλες δισκογραφικές;

 

Data Fragments: H Geheimnis records έχει μια καλή σταδιοδρομία στον συγκεκριμένο μουσικό χόρο και με μεγάλη μας χαρά συνεργαζόμαστε μαζί από το ξεκίνημα σχεδόν. Η σχέση που έχουμε είναι περισσότερο φιλική παρά δισκογραφικής με συγκρότημα και αυτό από μόνο του αφαιρεί πολλά βάρη και από τις δύο πλευρές.

 

 

Rockoverdose: Η μετά covid εποχή έφερε αλλαγές παγκοσμίως σε πολλά επίπεδα, και κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο. Διανύετε κι εσείς μια νέα εποχή. Πόσο ελπιδοφόρα βλέπετε τα επόμενα βήματά σας και τί σχέδια έχετε για το άμεσο μέλλον; 

 

Data Fragments: Φέτος επανήλθαμε μετά από μια μεγάλη απουσία και πολλές σημαντικές αλλαγές τις ζωές μας αλλά και στο συγκρότημα. Μετράμε τα βήματα μας ακόμα, η ολοκλήρωση και κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου μας όπως και το Death Disco openair fest σηματοδοτούν για εμάς την ολική επαναφορά μας και από εκεί και πέρα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε και παρακάτω.

 

 

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο σας και την ευκαιρία που δίνετε στο αναγνωστικό κοινό μας να σας γνωρίσει καλύτερα μέσα από δικά σας λόγια.

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

 


TICKETS
Comments