David Ellefson στο RockOverdose:”Κάθε νέο album των MEGADETH,συμπεριλαμβάνει τον ήχο των παλιότερων album.”

 

 To RockOverdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον David Ellefson, μπασίστα των θρυλικών MEGADETH.

 

 Ο David Ellefson, σχολιάζει την πορεία δημιουργίας του πολυαναμενόμενου νέου album των Megadeth αλλά και τα πρόσφατα προσωπικά του project.  Επίσης, μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από την Ελλάδα αλλα και ιστορίες από το παρελθόν.  

 

 

Enjoy!

 

 

RockOverdose: Γεια σου Dave, πρώτα απ 'όλα σε ευχαριστούμε πολύ για αυτήν τη συνέντευξη. Είναι τιμή μας να σε έχουμε εδώ στο Rock Overdose!

David Ellefson (MEGADETH): Σε ευχαριστώ! Είναι ωραία που μιλάμε ξανά μαζί!

 

 

RockOverdose: Νομίζω ότι έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια από την τελευταία μας συνομιλία!

David Ellefson (MEGADETH): Ναι! Είναι αρκετός καιρός. Είναι αστείο γιατί τώρα όλα είναι κλειστά, οι Megadeth δεν είναι σε περιοδεία από το 2018 και στη συνέχεια πέρυσι ήταν λίγο περίεργο έτος σε όλους τους τομείς,  λόγω των θεραπειών καρκίνου του Dave Mustaine και μετά με τα solo project μου, με την Ellefson Band. Κάναμε την Megacruise βέβαια, πέρυσι ήμασταν όλοι έτοιμοι να περάσουμε καλά αλλά αυτή η πανδημία άλλαξε τα πάντα! Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επισκεφθούμε την Ελλάδα, αν όχι φέτος - ελπίζουμε το 2022! Θα ήταν καλό να επιστρέψουμε εκεί και να σας ξαναδούμε!

 

 

RockOverdose: Όπως γνωρίζω αγαπάς την Ελλάδα!

David Ellefson (MEGADETH): Φυσικά! Το όνομα της κόρης μου είναι Αθηνά!

 

 

RockOverdose: Ας ξεκινήσουμε με το highlight του περασμένου έτους, την κυκλοφορία του album "No Cover". Αν μη τι άλλο, το παιχνίδι λέξεων στον τίτλο είναι πρωτότυπο και έξυπνο, καθώς και η επιλογή του συγκεκριμένου εξωφύλλου. Πώς προέκυψε η ιδέα για ένα τέτοιο album;

David Ellefson (MEGADETH): Δουλεύαμε πάνω σε ιδέες για album των Ellefson Band πέρυσι και μόλις έγινε το lockdown και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν θα γινει η περιοδεία, αποφασίσαμε να κάνουμε δίσκο με διασκευές! Υπήρξε μια προσπάθεια να κάνουμε ένα διπλό CD επειδή γράψαμε πολλά τραγούδια, ήταν πολύ διασκεδαστικό! Στο album υπάρχουν τραγούδια που με "έφεραν" στη μουσική αυτή, από Deaf Leppard, Queen, Overdrive… καθώς και τραγούδια που η μπάντα μου ήθελε να κάνει, από WASP, Krokus, Billy Idol… Ήταν αρκετά εύκολο να αποφασίσω τι θα κάνω, αλλά ηχογραφήσαμε τόσα πολλά και είπα οκ φτάνει! Όλα έγιναν με σεβασμό και ως φόρος τιμής στους ήρωές μας!

 

 

 

RockOverdose: Στο album συμμετέχουν μερικά από τα κορυφαία ονόματα στη metal σκηνή. Ήταν δύσκολο να τους πείσεις να πάρουν μέρος στις ηχογραφήσεις, κρίνοντας από την επικρατούσα παγκόσμια κατάσταση;

David Ellefson (MEGADETH):Όχι δεν ήταν δύσκολο καθόλου. Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε cover album με την Ellefson Band Αλλά κατά τη διάρκεια κάποιων live streams  μέσω της Ellefson Music Foundation συνδεθήκαμε και μιλήσαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους και συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι ήταν στο σπίτι, αρκετά πανικοβλημένοι και φρικαρισμένοι ... Χάθηκαν πολλά εισοδήματα  ... Έτσι τους κάλεσα για να παίξουν στο δίσκο! Ήταν πολύ ωραία! Είναι από τις στιγμές που πραγματικά απολαμβάνω! Πηγαίνοντας σε αυτό το είδος μουσικών ορίων! Είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις με μουσικούς από άλλα είδη rock ή ακόμα και pop, και ξέρεις, κάνοντας διαφορετικά πράγματα σαν αυτό είναι πραγματικά διασκεδαστικό, όχι μόνο να περιορίζεσαι στο «πρέπει να είναι metal ή όχι»!

 

 

RockOverdose: Υπέροχα! Δουλεύεις με κάποιο άλλο μουσικό projects αυτό τον καιρό; 

David Ellefson (MEGADETH):Φυσικά, ο δίσκος των Megadeth τελειώνει με το δικό του ρυθμό και φυσικά και οι προσεχείς περιοδείες. Μάλλον το 2021 δεν είναι πολύ αισιόδοξο. Δεν πιστεύω να γίνουν πολλές περιοδείες, οι περισσότερες ημερομηνίες θα αναβληθούν ξανά! Νομίζω ότι φέτος θα είναι σχεδόν σαν το 2020, όπου όλοι προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα είναι η ζωή μετά από αυτό.

Προσωπικά αυτή την περίοδο δουλεύω πάνω στον  3ο solo δίσκο μου. Έγραψα επίσης ένα νέο βιβλίο το "Rock Star Hitman"  μέσω της Ellefson Music Foundation και την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί η ανεξάρτητη ταινία τρόμου με τίτλο "Dwellers".Αυτά τα νέα για μένα φέτος! Νομίζω ότι η μουσική θα πάει λίγο πίσω αυτή την περίοδο στα παρασκήνια,  και θα προωθήσω το βιβλίο και την ταινία τρόμου.

 

 

RockOverdose: Όπως ανέφερες κι εσύ οι Megadeth ετοιμάζουν νέο album. Υπάρχει ενθουσιασμός για το τελικό αποτέλεσμα;

David Ellefson (MEGADETH):Φυσικά! Απολύτως! Το δουλεύουμε εδώ και  σχεδόν 4 χρόνια τώρα. Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2018 , αλλά και πάλι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος. Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για εμάς, είχαμε αυτή τη μεγάλη περιοδεία στην Αμερική με τον Ozzy Osbourne αλλά όλα σταμάτησαν όταν ο Ozzy αρρώστησε και στη συνέχεια ο Dave είχε τις θεραπείες για τον καρκίνο. Ευτυχώς συνεχίσαμε να δουλεύουμε στο νέο album, όμως ήρθε το 2020 και επηρρεαστήκαν όλα από τον ιό! Νομίζω ότι τα καλά νέα είναι ότι καταφέραμε να δουλέψουμε σε αυτό το δίσκο στο παρασκήνιο, ότι πήραμε μια ανάσα και ανασυνταχθήκαμε σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Είμαστε σίγουρα ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά είναι νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι που δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ανυπομονώ!

 

 

RockOverdose: Εάν ρωτούσα πώς ακούγεται, συγκρίνοντάς το με τα τελευταία album των Megadeth;

David Ellefson (MEGADETH):Καθώς γιορτάζαμε τηγ επέτειο του "Rust In Peace" ήξδη 2 φορές, το 2010 κάναμε την 20η επέτειο, πέρυσι το 2020 γιορτάσαμε την 30η επέτειο, νομίζω ότι έχουμε δώσει σε αυτό το album αρκετά εύσημα, έπειτα ​​από την απαίτηση των fans φυσικά. Όμως, εφόσον υπάρχει νέα μουσική, δεν νομίζω ότι πρέπει πάντα να είμαστε κολλημένοι στους προηγούμενους δίσκους.

Εκείνη την εποχή, ήμασταν διαφορετικοί ως άνθρωποι, προερχόμενοι από σκοτεινές μέρες και εθισμούς, από τότε έχουμε αλλάξει ως άνθρωποι αλλά και μουσικά, ακόμη και πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας μας επηρέασαν ούτως ή άλλως. Απλώς κρατούσαμε δυνατά αυτό που ήμασταν ως συγκρότημα και παρά το γεγονός ότι η Madonna ή ο Michael Jackson ήταν το νούμερο 1 στο MTV, ή αυτό που ερχόταν πίσω μας - η μουσική του Σιάτλ, τη δεκαετία του 1990-91, η μουσική μας ήταν ίσως το αποκορύφωμα του thrash metal και αυτό είναι κάτι που εγώ νομίζω χτίστηκε από τότε που σχηματίστηκαν οι Megadeth στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Οι BIG 4 - Metallica, Anthrax, οι πρώτοι Slayer και φυσικά οι Megadeth, έθεσαν τα πρώτα θεμέλια του thrash metal και χρειάστηκε μια δεκαετία! Η δεκαετία του '80 ήταν ένα είδος δημιουργίας δεσμών με τους οπαδούς μας και νομίζω ότι εκείνη η στιγμή που οι Metallica έβγαλαν το "And Justice For All", οι Anthrax το "Persistence of Time", εμείς το "Rust In Peace" και πιστεύω ότι βρίκαμε την ταυτότητά μας  ... Αυτό έχει ενδιαφέρον ξέρετε … προερχόμενοι από το “Rust In Peace” και πηγαίνοντας στο “Countdown to Extinction” νομίζω ότι ήμασταν πραγματικά στο σημείο που έπρεπε οι Megadeth να φτάσουν. Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι επεκτείναμε τους ορίζοντές μας ακόμη περισσότερο, διευρύνοντας τον ήχο μας περισσότερο, δεν μείναμε στο ότι είμαστε thrash απλά, αλλά στοχεύσαμε μακριά από το thrash  επεκτείνοντας τον ήχο μας λίγο πιο πέρα ​​από αυτό. Νομίζω ότι το καταφέραμε, ειδικά με το "Countdown ...", "Youthanasia", "Cryptic Writings" ... Η δεκαετία του '90 για τους Megadeth ήταν μια πολύ παραγωγική δεκαετία που ήταν πολύ κοντά στο thrash metal. Αλλά ως αποτέλεσμα, δεν μπορείς απλώς να φτιάξεις ένα album όπως το "Rust In Peace", αυτό είναι αδύνατο!  Είναι όπως μεγαλώνει μια οικογένεια, στην αρχή είσαι μόνο εσύ και η σύζυγός σου και μετά έχεις παιδιά και ούτω καθεξής… Και έτσι είναι τώρα κάθε νέο album των Megadeth, συμπεριλαμβάνει την οικογένεια του παρελθόντος. Κάθε νέο album θα εξελίσσεται πάντα, με νέα μέλη όπως ο Kiko (Loureiro), με τον ίδιο τρόπο που κάναμε με τον Nick Menza, τον Marty Friedman τη δεκαετία του '90. Αυτοί οι πολύ ικανοί μουσικοί και τραγουδοποιοί  έχουν κάνει πολλά, για να αναπτύξουν και να επεκτείνουν τον ήχο των Megadeth, και κάπως  έτσι θα ακούγεται το νέο album των Megadeth

 

 

RockOverdose: Υποθέτω δεν ξέρουμε ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας …

David Ellefson (MEGADETH): Δε γνωρίζουμε ακόμα. Και αυτό έχει να κάνει με το πως θα πάει η χρονιά, αν είναι όπως το 2020... Ελπίζω να ακούσουμε κάτι αυτή τη χρονιά και φυσικά να κάνουμε περιοδεία, αν υποθέσουμε ότι θα γίνει, τότε ο δίσκος θα πάει λίγο πιο πίσω... 

 

 

 

 

RockOverdose:  Η περιπέτεια υγείας του Dave Mustaine πιστεύεις ενίσχυσε τους δεσμούς μαζί του, με εσένα και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας;

David Ellefson (MEGADETH): Ναι έτσι πιστεύω. Όταν το 2019 ηχογραφούσαμε στο Nashville, είδαμε την σοβαρότητα της κατάστασης και τις αλλαγές που συνέβαιναν. Ξέρεις ο Dave είναι δυνατός τύπος! Ένω προετοιμάζεται για την θεραπεία του, παράλληλα γράφει riffs, 'ερχεται κάθε μέρα και δουλεύει πάνω σε νέες ιδέες για τραγούδια! Παρόλο που δουλεύαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα αφήσαμε πίσω την μπάντα αρκετά και βρήκαμε χρόνο να δουλέψουμε άλλα project.

Τότε ήταν που έβγαλα τον πρώτο solo δίσκο μου, “The Sleeping Giants”, που προοριζόταν ως συνοδευτικό ενός βιβλίου που έγραψα με τίτλο  “My Life with Deth” και ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μια βδομάδα πριν την Ozzy - Megadeth tour. Φυσικά, τον Μάιο μάθαμε ότι η περιοδεία θα ακυρωθεί, οπότε μπήκαμε στο studioμέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο. Mέχρι τότε είχα ήδη προγραμματίσει να βγάλω ένα βιβλίο και ένα δίσκο. Και καθώς δεν θα είχα να δουλέψω για τους Megadeth για μερικές εβδομάδες (λόγω των θεραπειών του Dave), έκανα προώθηση του βιβλίου και του solo album. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ ωραία! Επίσης, αυτό έθεσε το πεδίο για περισσότερα πράγματα, όπως όταν ήρθε η ώρα για τη MegaCruise (ο Dave δεν μπόρεσε να παίξει, λόγω προβλημάτων υγείας). Εγώ και ο Dirk και ο Kiko συνεχίσαμε τη MegaCruise, η solo μπάντα μου μπήκε για να παίξει μερικά τραγούδια Megadeth, ώστε οι fans να νιώσουν σαν να έχουν την πραγματική εμπειρία Megadeth και νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή δουλειά με αυτό! Στη συνέχεια, συνέχισα να παίζω με τον K.K. Downing, η solo μπάντα μου πήγε στην Ιταλία και την Ελβετία, τη Νότια Αμερική, έκανε έναν ολόκληρο μήνα από αυτό που αποκαλώ "Bass touring". Έτσι, μέχρι το τέλος του 2019, ήμουν αρκετά απασχολημένος και ήταν καλά! Φτάνοντας στο 2020 ήμασταν αρκετά αισιόδοξοι, όχι μόνο γιατί θα ήταν μια μεγάλη χρονιά για τους Megadeth, αλλά και για τον 2o solo δίσκο μου. Κάθε μέρα δουλεύω με τους στίχους και τη μουσική και συμπληρώνω κάποια κομμάτια… Ακόμη και το 2ο αυτοβιογραφικό βιβλίο μου προχωρά καλά, πιθανότατα θα είναι έτοιμο να κυκλόφορήσει το καλοκαίρι. Είναι ωραίο να δουλεύεις και να έχεις διαφορετικά πράγματα έτοιμα!

 

 

RockOverdose:  Αυτό είναι καλό! Έχεις πολλά να κάνεις και να απασχολείσαι... 

David Ellefson (MEGADETH): Ναι! Πριν από χρόνια, στη δεκαετία του '80 και του '90, όταν φτιάχτηκαν οι Megadeth, δεν είχα χρόνο να κάνω κάτι άλλο, μου έπαιρνε όλο το χρόνο μου. Επίσης, είχα νέα οικογένεια, οπότε όταν δεν ήμουν σε περιοδεία, ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Αλλά τώρα, η οικογένειά μου έχει μεγαλώσει, οπότε είναι ωραίο να βρίσκομαι ξανά σε αυτήν τη δημιουργική περίοδο. Στην πραγματικότητα, αυτές τις τελευταίες εβδομάδες ήταν τέλειες, απλά κάθισα στο πιάνο μου, γράφοντας, πήρα κιθάρα και έγραψα πάνω  σε μερικούς στίχους, απλά γράφοντας για χάρη της γραφής. Δεν χρειάζεται πάντα να γράφεις με πρόθεση, αλλά απλα για να δημιουργείς. Έτσι είναι η διαδικασία για μένα!

 

 

RockOverdose:  Ποιές είναι οι αναμνήσεις σου από την Ελλάδα;

David Ellefson (MEGADETH): Ξέρεις, ονόμασα την κόρη μου Αθηνά, όπως η πρωτεύουσα της Ελλάδος. Θυμάμαι πως στο δρόμο προς το αεροδρόμιο υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει "Αθήνα - Ελευσίνα" και το φωτογράφισα για να το στείλω στην κόρη μου!

 

 

RockOverdose:  Ellefson - Ελευσίνα έ?

David Ellefson (MEGADETH): Χαχα! Ακρβώς!
Λοιπόν, έχω φίλους στην Ελλάδα και θα ήθελα να την εξερευνήσω περισσότερο. Δεν έχω πάει ποτέ στα νησιά της Ελλάδος γιατί τις περισσότερες φορές απλά ερχόμαστε για να παίξουμε και δεν υπάρχει χρόνος. Βασικά ήθελα να κανονίσω διακοπές με την οικογένειά μου αλλά ποτέ δε τα κατάφερα. Πάντως σίγουρα είναι στη λίστα μου, θέλω να έρθω και να ταξιδεψω στην Ελλάδα!

 

 

RockOverdose:  Μιλώντας για την Ελλάδα. Μια φορά στο παρελθόν οι Megadeth αρνήθηκαν να παίξουν στην ίδια σκηνή με τους Greek metallers, Rotting Christ. 

David Ellefson (MEGADETH): Νομίζω δεν ήμουν στην μπάντα εκείνο τον καιρό. Οπότε δεν έχω άποψη...  

 

 

RockOverdose:  Νομίζω είχε να κάνει με θρησκευτικούς λόγους ... 

David Ellefson (MEGADETH):Ίσως έχει να κάνει με  θρησκευτικές  πεποίθησεις, αλλά και πάλι, δεν ήμουν στο συγκρότημα, οπότε δεν μπορώ πραγματικά να σχολιάσω αυτήν την απόφαση.

 

 

RockOverdose:  Ποιά η γνώμη σου για τη θρησκεία και το metal;

David Ellefson (MEGADETH): Για μένα το να είσαι θρήσκος ή όχι είναι οκ. Μεγάλωσα με θρήσκα οικογένεια στην Μινεσσότα, όταν μετακόμισα στο Hollywood και ξεκίνησα με τους Megadeth, δεν ήμουν καθόλου θρήσκος. Πέρασα από προγράμματα απεξάρτησης τα οποία με οδήγησαν σε πνευματικές αναζητήσεις. Είμαστε νους, σώμα, πνεύμα, όχι απλά φυσικές μορφές σε αυτό τον πλανήτη, αλλά ψυχές. Μια ανώτερη μορφή που μας κάνει να λειτουργούμε! Όταν πας σε μια κηδεία και βλέπεις τον νεκρό συχνά λες πως η μορφή του δεν μοιάζει με αυτόν που ήταν όσο ζούσε και αυτό γιατί το σώμα έχασε το πνεύμα του.

Αυτό το πράγμα με οδήγησε πίσω στην πίστη, το βρήκα σημαντικό καθώς μεγάλωνα την οικογένειά μου, να έχω δηλαδή ένα μέρος για πνευματική ανάπτυξη και έτσι ξεκίνησα να μελετώ την Βίβλο, κάτι που κάνω εδώ και 10-15 χρόνια καθημερινά. Μ'αρέσει η Καινή Διαθήκη, γεγονότα που έχουν συμβεί και γραφτεί στην Ελλάδα.

Το δικό μου ταξίδι προς τη νηφαλιότητα δεν δεσμεύεται απαραίτητα μόνο από μια θρησκεία. Σε έναν πόλεμο, με τις σφαίρες να πετούν γύρω σου, ακούς περισσότερα: «Ω Θεέ μου, τι κάνω, ω Θεέ μου, παρακαλώ βοηθήσέ με». Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις τον έλεγχο μέχρις ότου… χρειαστείς κάποιον να σε σώσει. Για μένα, η πνευματική ανάπτυξη είναι κάτι προσωπικό, κανείς δεν πρέπει να μου επιβάλει τι να πιστέψω και επίσης  δεν πρέπει να το κάνω κι εγώ σε κανέναν άλλο. Αν θες να εξελιχθείς, κάντο!

 

 

RockOverdose:  Θα ήθελα να σε ρωτήσω, ποιά η γνώμη σου για τον Jon Schaffer και ότι συνέβη στο Καπιτώλιο;

David Ellefson (MEGADETH): Δε θα ήθελα να σχολιάσω το γεγονός αυτό ή ό,τι άλλο παρόμοιο. Γράφω τραγούδια, κάνω ταινίες, δεν μπλέκομαι με αυτά.. 

 

 

RockOverdose:  Δε χρειάζεται να μπλέκουμε τη μουσική με την πολιτική...

David Ellefson (MEGADETH):  Όχι καθόλου. Βέβαια, αν θες να γράψεις ένα σχετικό τραγούδι, ή ένα βιβλίο ή να κάνεις μια ταινία μπορείς να το κάνεις. Αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι αυτής της επιλογής. 

 

 

RockOverdose:  Τελευταία ερώτηση, είσαι πολύ ειλικρινής σχετικά με με τον αγώνα που είχες με τα ναρκωτικά. Τι έχετε να πεις σε κάποιον που μας διαβάζει και  πειραματίζεται με ναρκωτικά;

David Ellefson (MEGADETH): Δεν είναι όλοι εθισμένοι. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να πίνουν ή περιστασιακά να απολαμβάνουν διασκέδαση από διάφορες ουσίες χωρίς προβλήματα. Δεν είμαι εδώ για να προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη κανενός, είχα τη δική μου εμπειρία με αυτά. Διασκέδασα όταν έκανα ναρκωτικά. Δεν ήταν αστείο όμως όταν άρχισαν αυτά να διασκεδάζουν μαζί μου....Αυτό με έκανε να ζητήσω βοήθεια, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ την ιστορία μου και την εμπειρία μου μαζί με αυτά τα άτομα. Τα ναρκωτικά είναι σαν τη θρησκεία, είναι ένα προσωπικό πράγμα! Εάν θέλεις να το εξερευνήσεις, εξαρτάται από εσένα, ξέρεις τα πιθανά προβλήματα. Αν δεν θέλεις να το εξερευνήσεις, είναι οκ. Όταν εθίζεσαι υπάρχουν κέντρα απεξάρτησης και μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε για βοήθεια. Σε εμένα ο τεχνικός της κιθάρας μου ήταν αυτός που μου είπε: «David, η βοήθεια είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας». Αυτό είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορώ να πω γι 'αυτό το θέμα!

 

 

RockOverdose:  Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες αναγνώστες και ακροατές μας;

David Ellefson (MEGADETH): Φυσικά! Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια! Ανυπομονώ να έρθω ξανά στην όμορφη χώρα σας και να απολαύσω τον ήλιο, το φαγητό και την παρέα σας! Ελπίζω να σας δω σύντομα!

 

 

Για το RockOverdose,

Ζήσης Πετκανάς 

Ερωτήσεις: Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Τάσος Στοιδης

Απομαγνητοφώνηση - Μετάφραση: Βιβή Ζαπαντιώτου - Δάφνη Γεωργαδάκη 

Comments