Dave Ellefson(MEGADETH) στο Rock Overdose: “Ανυπομονούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα”

Έχοντας ένα δίσκο αντάξιο του ονόματος MEGADETH (Dystopia),και παίζοντας ασταμάτητα ανά τον κόσμο, ο υπαρχηγός της μπάντας DAVE ELLEFSON λίγο καιρό πριν ‘ισοπεδώσει’ με τους Αμερικάνους το Academy μίλησε στο Rock Overdose.

 

 

Rock Overdose:Γεια Dave. Καλώς ήρθες στο Rock Overdose! Πώς πάνε τα πράγματα για τους MEGADETH το 2016;

Dave Ellefson:Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Ήταν ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

 

Rock Overdose: O Kiko Loureiro και ο Chris Adler είναι εξαιρετικοί μουσικοί. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι τα ιδανικά μέλη για ένα MEGADETH line-up. Συμφωνείς;

Dave Ellefson : Ναι, γι 'αυτό και τους επιλέξαμε!

Dave Ellefson Megadeth μεσα 7

Rock Overdose: Ποια νέα thrash metal μπάντα θεωρείς ότι είναι οι πιο ταλαντούχα;

Dave Ellefson : Οι HAVAK, με τους οποίους ήμασταν μαζί στην τελευταία περιοδεία στη Βόρεια Αμερική και είναι πραγματικά μια μεγάλη μπάντα. Υπάρχουν επίσης δύο μπάντες που υπέγραψαν στην EMP και νομίζω ότι είναι καταπληκτικές. Oι ARISE IN CHAOS και οι GREEN DEATH.

 

Rock Overdose: Έχετε λάβει οποιαδήποτε σχόλια για τους METAL ALLEGIANCE;

Dave Ellefson: Ναι, όλη την ώρα από τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι κάναμε ένα πραγματικά διασκεδαστικό άλμπουμ, το οποίο είναι επίσης πολύ αυθεντικό. Μπορείτε να το αισθανθείτε όταν το ακούτε. Οι συναυλίες έχουν πάντα διαφορετικά μέλη, έτσι ώστε να διατηρείται φρέσκο το ενδιαφέρον. Είναι μια ομάδα για να περνάμε καλά και σίγουρα έχει τη θέση της στη μεταλλική ιεραρχία.

Dave Ellefson Megadeth εχωφυλλο

Rock Overdose: Σχεδιάζετε να περιοδεύσετε με τους METAL ALLEGIANCE;

Dave Ellefson : Είναι δύσκολο να περιοδεύσουμε για πολύ καιρό, αλλά θα βρούμε χρόνο για περίπου μια εβδομάδα. Ο καθένας είναι και σε άλλες μπάντες και ο χρόνος μας δεσμεύει ώστε να το κάνουμε να λειτουργήσει, αλλά θα βρούμε έναν τρόπο που θα το καθιστά διασκεδαστικό για εμάς και τους οπαδούς.

 

Rock Overdose: Πιστεύεις ότι η μουσική βιομηχανία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για thrash metal μπάντες;

Dave Ellefson: Η βιομηχανία ενδιαφέρεται για ό,τι πουλάει. Αλλά, ως καλλιτέχνες, νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι το Thrash έχει μια τεράστια και παγκόσμια βάση οπαδών και εμείς θα παίζουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και θα το δίνουμε στους οπαδούς μας. Θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή είναι σε ένα καλό επίπεδο σε όλο τον κόσμο.

 

Rock Overdose: Ποιο ήταν το αγαπημένο σου metal άλμπουμ του 2016 μέχρι σήμερα;

Dave Ellefson : Εκτός από το "Dystopia", το νέο ANTHRAX άλμπουμ "For All Kings" είναι μεγάλο! Είμαι ενθουσιασμένος και για το νέο DΕΑΤΗ AΝGEL άλμπουμ πάρα πολύ.

Rock Overdose: Έχεις ελεύθερο χρόνο για ένα άλλο project ή όχι; Έχεις συνθέσει κάποια νέα μουσική;

Dave Ellefson : To να συνθέτω είναι κάτι που έρχεται επιτόπου και δεν κάνω προσπάθεια. Θα καθίσω στο σπίτι ή στα παρασκήνια και θα πάρω μια κιθάρα και θα παίξω κάποια μικρά κομμάτια. Αν μου αρέσει αυτό που ακούω, το ηχογραφώ. Αν όχι, απλά το παρατάω.

 

Rock Overdose: Ποια είναι η συμβουλή σου στους νέους μουσικούς; Πόσο δύσκολο είναι για μια νέα metal μπάντα να κάνει μια μεγάλη καριέρα στην παγκόσμια μουσική σκηνή;

Dave Ellefson : Εάν θέλετε απλά να είστε μαζί και να κάντε μουσική, τότε θα το κάνετε για την απόλαυση σας. Αλλά, εάν θέλετε να είστε σοβαροί και να κάνετε μια καριέρα στη μουσική, τότε θα πρέπει να επικεντρωθείτε πλήρως, διότι αυτό απαιτεί 100% αφοσίωση και δέσμευση. Όπως λέει και η παροιμία,“if it were easy, everyone would be doing it!”. Ισχύει σίγουρα.

Dave Ellefson Megadeth μεσα 1

Rock Overdose: Πες μας εάν θέλεις σε παρακαλώ τη γνώμη σου για το metal και τη θρησκεία.

Dave Ellefson: Δεν έχω πραγματικά γνώμη, κάποιος από εσάς μπορεί να γουστάρει και τα δύο ή κανένα. Η ιδέα ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να είσαι Σατανιστής ή Άγιος είναι άνευ σημασίας, κατά τη γνώμη μου.

 

Rock Overdose: Υπάρχουν άλλα νέα για να μας αποκαλύψεις μέσα από αυτή τη συνέντευξη;

Dave Ellefson : Τον τελευταίο καιρό είμαι πολύ απασχολημένος με την δισκογραφική εταιρεία EMP Label Group, το Ellefson Coffee Company και άλλες νέες επιχειρήσεις. Είναι διασκεδαστικό να κάνεις νέα πράγματα αυτές τις μέρες, πράγματα που είναι σχετικά με τους οπαδούς, το μουσικό τρόπο ζωής αλλά σε ορισμένα νέα επίπεδα.

MegadethDystopia

Rock Overdose:Οι Megadeth επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά. Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από εσάς;

Dave Ellefson: Πραγματικά ανυπομονούμε για αυτό! Αγαπώ την Ελλάδα και το λαό της χώρας σας. Το καλοκαίρι είναι μια καταπληκτική σεζόν για να είμαι μαζί με όλους σας. Θα πρέπει να είναι φοβερό, όπως πάντα!

 

Rock Overdose: Θα θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους οπαδούς σας στην Ελλάδα και σε όλους που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

Dave Ellefson : Ελπίζω να γουστάρετε το νέο δίσκο MEGADETH και τη συναυλία, καθώς είναι ένα εντελώς νέο σύνολο τραγουδιών και νέο show. Τα λέμε τότε!

 

Για το Rock Overdose,
Μιχάλης Τσολάκος

 

Comments