Ανταπόκριση: Decibel Rebel Festival w/ White Tower, Bad Habits, Turbocharger Live @ Brickwall Pub – Καβάλα, (11/03/2023)

 

 

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλα και περισσότερα metal festivals να γίνονται στην επαρχία και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Η πόλη της Καβάλας βέβαια είχε μείνει αρκετά πίσω σε αυτό, καθώς γενικά έχει πολλά χρόνια να γίνει κάποια metal συναυλία. Έτσι η ανακοίνωση του πρώτου Decibel Rebel Festival μας εξέπληξε θετικά. Οι μπάντες που επιλέχθηκαν από τους διοργανωτές ήταν οι White Tower, οι Bad Habits και οι Turbocharger. Ο κόσμος της πόλης απ΄ ότι φάνηκε διψούσε για μία τέτοια συναυλία καθώς το sold out ανακοινώθηκε ήδη από την προπώληση!

 

 


 

Τη συναυλία άνοιξαν οι Turbocharger, μία heavy rock ‘n’ roll μπάντα από την Κατερίνη, που από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι ήρθαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Δυνατά, γρήγορα κομμάτια με εμφανείς επιρροές από Motorhead. Άχαστη συνταγή όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κόσμου που προς τιμήν του ήρθε από νωρίς για να απολαύσει όλες τις μπάντες. Με το πρώτο EP στις αποσκευές τους με τίτλο “Heavy R’n’R Machine” αλλά και με κομμάτια από τον πρώτο τους full length δίσκο “High Octane Monster” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου, ξεσήκωσαν τον κόσμο και έκαναν το ιδανικό άνοιγμα για το πρώτο Decibel Rebel Festival. Πολύ δεμένη μπάντα, με “αλήτικα” κομμάτια που μας έκαναν να περιμένουμε πως και πως για την κυκλοφορία του νέου δίσκου αλλά και να θέλουμε να τους ξαναδούμε άμεσα!

 

Setlist: Little Dirty Machine / Snake Eyes / On The Road / Too Hot (Baby You’ll Burn) / Christine / Kill To Live Another Day / Wanted / Broken Teeth / Thunder Town / Hellride / Ride Till You Die / Ride Fast / Hellbound / Rock ‘N’ Roll Machine

 

 

 

Χωρίς καμία καθυστέρηση, τη σκυτάλη πήραν οι Αθηναίοι Bad Habits. Ένα όνομα που δικαίως μεγαλώνει συνεχώς. Είμαι σίγουρος ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα τους βλέπουμε σε μεγάλα festivals του χώρου. Γνήσιο rock ‘n’ roll με στοιχεία punk και glam που σε ταξιδεύουν πίσω στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 όταν η μουσική ήταν απλή και άμεση αλλά και τσαμπουκαλεμένη. Τρομερή ενέργεια επί σκηνής από το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι με όλα τα μέλη της μπάντας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και σκηνική παρουσία που πλέον βλέπεις από σπάνια έως καθόλου. Η frontwoman της μπάντας, Jo, δε διστάζει να τσαλακωθεί ώστε να αποδοθεί η μουσική και τα κομμάτια των Bad Habits όπως ακριβώς πρέπει. Από το setlist δεν έλειψαν φυσικά τα hit singles “On The Run” και “It Ain’t Love” με μία απίστευτη ερμηνεία, αλλά και διασκευές όπως το “Cherry Bomb” των The Runaways και το “Damage Case” των Motorhead.

 

Setlist: California / Hell To Pay / Bad Luck / Baby I Want You (So Bad) / Let It Roll / Not My Call / Cherry Bomb / 1989 / Nothing To Lose / Under The Sun / Damage Case / I Need / I Wanna Be Loved / It Ain’t Love / On The Run / Hit The Lights

 

 

Headliners της βραδιάς οι White Tower από τη Θεσσαλονίκη. Μία μπάντα που χρειάζεται ελάχιστες συστάσεις. Κλασσικό heavy metal, βγαλμένο απευθείας από την δεκαετία του ’80 σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ ευχάριστο να έχουμε φτάσει στο 2023 και να βλέπεις μπάντες να ζουν και να αναπνέουν για αυτό το μουσικό είδος με το οποίο μεγαλώσαμε. Με επιρροές από Judas Priest, Overkill, Accept κλπ κλπ από το πρώτο δευτερόλεπτο μας έπιασαν από τα μούτρα και ξεκίνησε το κοπάνημα που δεν σταμάτησε μέχρι και το τέλος της συναυλίας παρά την ασφυκτική ζέστη που επικρατούσε στο χώρο. Ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί wall of death στην πόλη. Ίσως πίσω στη δεκαετία του ’90 που υπήρχε metal σκηνή την οποία όμως δεν πρόλαβα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι αρκετοί από όσους ήρθαν στη συναυλία δεν ήξεραν τι ακριβώς θα “αντιμετώπιζαν” με τους White Tower στη σκηνή. Είναι άλλο να περιμένεις μία heavy metal μπάντα και άλλο να σε ισοπεδώνει ο οδοστρωτήρας που ακούει στο όνομα White Tower. Κλασσικό, τίμιο heavy metal με φωνητικά που ξυρίζουν και τα solos στις κιθάρες να δίνουν και να παίρνουν. Πραγματικά δε θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη μπάντα για να κλείσει αυτό το νέο festival.

 

Setlist: Terminator / Enforcer / Early Warning / Tear Up The Night / Banshee / Malice And Lust / Knife In The Back / Nighthunters / Masters Of Menance / Warmonger / Total Evil / Schizophrenic Attack

 

 

Σαν επίλογο θα ήθελα να τονίσω ότι σαν νέο festival τα πάντα κύλησαν άψογα, με μπάντες και κόσμο να περνάει μία βραδιά που σίγουρα θα μνημονεύεται για καιρό, σε έναν όμορφο χώρο, με τρομερό ήχο και μια πολύ καλή οργάνωση που οι ώρες τηρήθηκαν ευλαβικά από όλους. Περιμένουμε σίγουρα το επόμενο Decibel Rebel Festival και μακάρι τέτοιες προσπάθειες να στηρίζονται για να συνεχίσουν να υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Για το Rockoverdose,

Αντώνης Παπαδόπουλος

 

Φωτογραφίες: Alex Cokka

 

 

 

 

Comments