Ο BRUCE DICKINSON εξηγεί το περιβόητο “οι Iron Maiden είναι καλύτεροι από τους Metallica”

Αν μη τι άλλο, η δήλωση του Bruce Dickinson ότι «οι Iron Maiden είναι καλύτεροι από τους Metallica» είχε προκαλέσει αίσθηση. Έξι χρόνια μετά από εκείνη τη συνέντευξη του στο Metal Hammer, o Dickinson αναφέρθηκε σε εκείνη την επεισοδιακή του δήλωση.

 

«Μπήκα σε μπελάδες επειδή είπα πως είμαστε καλύτεροι από τους Metallica… και είναι η αλήθεια. Μπορεί να είναι πιο δημοφιλείς από εμάς, και να πουλάνε περισσότερα εισιτήρια από εμάς, και μπορεί να έχουν περισσότερους ευκατάστατους της μεσαίας τάξης αι της μπουρζουαζίας στις συναυλίες τους, αλλά δεν είναι οι Maiden. Προς υπεράσπιση μου, ανέφερα ότι ίσως γίνω λίγο εκνευριστικός. Σκέφτηκα, ‘αν είναι να βγω μαλάκας, τουλάχιστον – ξέρετε – ας το τερματίσω», είχε δηλώσει τότε.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, λοιπόν, στο Rolling Stone, ανέφερε ότι «ακούστε· πραγματικά έχω πλήρη επίγνωση πως, όταν λες κάτι στον Τύπο, κάποιοι θα παρατραβήξουν τα πράγματα. Όσα γράφτηκαν σχετικά με τους Metallica, ειλικρινά, ήταν ξεκάθαρα μια ανακατωσούρα.

 

«Έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τους Metallica. Δε στοχοποιούσα τους Metallica. Σκοπός ήταν όλος ο κόσμος να το εκλάβει ως ‘επιστρέψαμε και το εννοούμε. Είμαστε τόσο αποφασισμένοι που θα πούμε κάτι αρκετά εξωφρενικό, οπότε γιατί δεν έρχεστε σε μια συναυλία μας να το διαπιστώσετε; Σας προκαλούμε’. Πετάξαμε το γάντι, και εγώ είμαι ο frontman· αυτή είναι η δουλειά μου, αυτό κάνω».

 

Comments