Δημήτρης Κοϊνης στο Rock Overdose:”Σας περιμένουμε στο Αγρίνιο το Σάββατο για να γράψουμε ιστορία!”

 

Το Rock Overdose και ο Ζήσης Πετκανάς είχαν μια μικρή και επικοδομητική συζήτηση με τον Δημήτρη Κοϊνη, ο οποίος μας μίλησε για την metal μουσική σκηνή στο Αγρίνιο και για το επερχλομενο μεγάλο πάρτυ του περιοδικού μας, το οποίο θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 17 Οκτωβρίου σε έναν νέο χώρο, το Musicians Lodge.

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Δημήτρη. Για μίλησε μας για αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνετε στο Αγρίνιο. Περι τίνος πρόκειται;

Δημήτρης Κοϊνης: Καλησπέρα Ζήση! Σ’ ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεις να πω δυο λόγια για την πόλη μου! Ο Σύλλογος Εναλλακτικής Μουσικής Σκηνής Αγρινίου (MusiciansLodge) έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. (Πρόσφατα συγκεντρώσαμε τρόφιμα για τους πλημμυροπαθείς πολίτες της Καρδίτσας) Το Musicians Lodge για τα δεδομένα του Αγρινίου είναι αρκετά τολμηρό εγχείρημα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του συλλόγου, Φώτη Βαλσαμάκη, ο οποίος έχει ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Στο συγκεκριμένο χώρο καταφέραμε να στεγάσουμε το σύλλογο και να δημιουργήσουμε ένα stage, καμαρίνια και ένα πολύ όμορφο μπαρ. Για να κλείσω, σε αυτό το σύλλογο μπορούν να συμμετέχουν άτομα από πολλά είδη μουσικής. Βοηθάμε επίσης τοπικές μπάντες και ιδιαίτερες κινήσεις.

 

Rock Overdose: Ένα από τα πρώτα event που θα κάνετε, είναι και το πάρτυ του Rock Overdose. Πως αισθάνεσαι που μας φιλοξενείται (επιτέλους) και τι ανταπόκριση πιστεύεις ότι θα έχει απο τον κόσμο;

Δημήτρης Κοϊνης: Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα σας φιλοξενήσουμε στην πόλη μας. Καιρό τώρα το συζητάμε, αν και όλα αυτά που συμβαίνουν με τον κορονοϊό, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε την εκδήλωση όπως την είχαμε στο μυαλό μας. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει γιατί αυτά που συμβαίνουν είναι εντελώς νέα δεδομένα για όλους και εύχομαι να προσαρμοστούμε άμεσα σε αυτά.

 

 

Rock Overdose: Σιγουρα η κατάσταση με τον κορονοιο δεν αφηνει περιθώρεια για πολλες εκδηλώσεις, τουλάχιστο με τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνουν υπο κανονικές συνθήκες. Παρόλαυτα, ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Δημήτρης Κοϊνης: Αν όλα πάνε καλά, ετοιμάζουμε και δυο eventακουστικά. Αναμένετε νέα!

 

Rock Overdose: Πως ειναι η μέταλ σκηνή στο Αγρίνιο;

Δημήτρης Κοϊνης: Η metal σκηνή στο Αγρίνιο δεν είναι όπως παλιά, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις άλλωστε. Είναι μια πόλη με ροκ χαρακτήρα. Στηρίζεται μόνη της. Δεν έχει τουρισμό και έχει ελάχιστους φοιτητές. Δυστυχώς λόγω οικονομικής κρίσης δεν γίνονται πολλά event στην πόλη. Είμαι περήφανος που την εποχή που είχα το Dewars Metal Club πρέπει να ήταν η τελευταία φουρνιά νεολαίας που έβλεπα να συμμετέχουν τόσο μαζικά (Σκέψου ότι με περίμενε κόσμος έξω από το μαγαζί να ανοίξω).

 

 

Rock Overdose: Έχει διοργανώσει και αρκετά φεστιβάλ και ιβεντς στο παρελθόν, θες να μας πεις δυο λόγια σχετικά με αυτά σου τα εγχειρήματα και αν είχαν την επιτυχία που περίμενες;

Δημήτρης Κοϊνης: Η ενασχόληση μου με το χώρο του μεταλ στο Αγρίνιο ξεκινά τέλη του ’90 με συγκροτήματα, παίζοντας σε μουσικές σκηνές, πλατείες, καταλήψεις κλπ. Μετά πήρα το Dewars, όπως προείπα και μέσω αυτού ξεκίνησε το DFestival, το οποίο πραγματοποιείται εδώ και 11 χρόνια, σχεδόν κάθε χρόνο. Το στηρίζει η πόλη του Αγρινίου και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου. Δόξα τω θεώ όλα καλά πήγαν. Εγώ κουράστηκα αρκετά από τη νύχτα (δεν κάνω γι’ αυτά…. χαχαχα). Σ’ ευχαριστώ πολύ που στήριξες το Greek Metal Community, το πρώτο οπτικοακουστικό υλικό για το μεταλ στην Ελλάδα και γι’ αυτό θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή.

 

 

 

Rock Overdose: Λοιπόν, για να μη κουράζουμε τον κόσμο. Αυτό το Σάββατο (επιτέλους) θα τα πούμε απο κοντά! Προσωπικά υπόσχομαι ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ και μακάρι να δώσουν όσοι παραπάνω  - μεταλλάδες και όχι μόνο - το παρών, για μια μοναδική βραδιά στην οποία επίσης θα κληρωθούν απίθανα δώρα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Και φυσικά λόγω της κατάστασης με τον κορονοιο να τονίσουμε ότι το ιβεντ ξεκινάει αυστηρά στις 8 μ.μ. και θα πρέπει να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 00.30. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σου Δημήτρη!

Δημήτρης Κοϊνης: Σ’ ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες την ευκαιρία να μιλήσω και σε περιμένουμε το Σάββατο για να γράψουμε ιστορία στο Αγρίνιο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

rockoverdose.gr