Δημήτρης Μητσοτάκης (ex Ενδελέχεια): Ακούστε το νέο σινγκλ “Τσογλάνι”

 

"Τσογλάνι" έχει τίτλο το νέο σινγκλ του τραγουδοποιού και συγγραφέα Δημήτρη Μητσοτάκη, (ex Ενδελέχεια), που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι του στο YouTube την 1η Απρίλη 2021.

To τραγούδι είναι σε στίχους του Δημήτρη ο οποίος παίζει τύμπανα και ερμηνεύει και η μουσική σε συνεργασία με τον ηχολήπτη και παραγωγό του κομματιού Γιάννη Πετρογιάννη. Στο κομμάτι συμμετέχουν οι μόνιμοι, τα τελευταία χρόνια, συνεργάτες του τραγουδοποιού Κώστας Πλατανιάς (κιθάρα), Παντελής Πέτρου (μπάσο). Ο τραγουδοποιός μας προειδοποιεί: Προσοχή, το Τσογλάνι έρχεται αγριεμένο!

 

O Δημήτρης Μητσοτάκης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Απρίλη 1967. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Καλλιθέα. Ζει στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία εργάστηκε ως μουσικός. Το 1994 δημιούργησε το συγκρότημα «Ενδελέχεια» στο οποίο συμμετείχε ως στιχουργός, συνθέτης και ντράμερ μέχρι και τη διάλυση του γκρουπ το 2009. Έχει εκδώσει 4 λογοτεχνικά βιβλία: Καυτή Σούπα, 2007 εκδόσεις Ελλην. Γράμματα, Η Μονοκατοικία, 2009 εκδ. Τόπος, Υπόγειος (συν-δημιουργία με Αλ. Σικιαρίδη), Τα Σκισμένα Ημερολόγια, 2019 εκδ. Τόπος. Έχει 4 προσωπικές δισκογραφικές δουλειές: Ευδαίμονες 2010, Ο μπερντές 2012, Κατρακύλες με Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια Ρεύματα) 2015, Δεν χωράμε όλοι 2020 και μεγάλο αριθμό ψηφιακών σινγκλ. 

Δημήτρης Μητσοτάκης / Dimitris Mitsotakis

Comments