Dio on sale!

Οι καιροί αλλάζουν, η μουσική βιομηχανία έχει πάρει την κατηφόρα εδώ και πολύ καιρό και σίγουρα αυτό έχει επιπτώσεις και στους μουσικούς πέραν των εταιριων, μανατζερέων κλπ. Σίγουρα πολλοί αναγκάστηκαν να κάνουν "εκπτώσεις" τόσο στην μουσική τους, όσο και στα deal συναυλιών. Αλλοι δε βρήκαν τρόπους να συμπληρώνουν το εισόδημα τους με ετικέτες σε μπύρες, ουϊσκι, κρασιά κλπ. Καλά όλα αυτά και σίγουρα ο καθένας απο εμάς θα έχει τη δική του εκδοχή για το αν η μουσική που λατρεύουμε και οι εκπρόσωποι αυτής σωστά πράττουν.

 

 

Βέβαια εν ζωή ο καθένας έχει το δικαίωμα να πορευτεί όπως αυτός νομίζει και ας κριθεί απο τους οπαδούς. Τι γίνεται όμως όταν θυσιάζουμε τη φήμη και την άμεμπτη στάση ζωής και καριέρα ενός μουσικού στο όνομα του κέρδους?
Γίναμε όλοι μας λοιπόν μάρτυρες τα τελευταία χρόνια σε tribute μπάντες δίχως νόημα απλά για να βγαίνει το μεροκάματο, σε δήθεν φιλανθρωπικά φεστιβάλ που αγνοείται η τύχη των κερδών. Σε ενα κινούμενο κινηματογραφικό επίτευγμα με 4 μουσικούς να συνοδεύουν μια φωνή playback και τέλος σε έναν χυδαίο πλειστηριασμό προσωπικών αντικειμένων ενός νεκρού καλλιτέχνη. Ο λόγος γίνεται για τον Ronnie James Dio και την συμπαθή κατα τ' άλλα συζυγό του και μάνατζερ όσο ζούσε. Και κάπου εδώ αναρωτιέμαι όπως και οι περισσότεροι απο εσάς... Τι άλλο έμεινε?

 

Πόσο άσχημο πραγματικά παιχνίδι παίζεται τόσο στην ψυχούλα αυτού του καλλιτέχνη που τόσο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο έιχε και πόσο ακόμα μεγαλύτερο στον οπαδό που εκμεταλεύονται την αγάπη του προς τον καλλιτέχνη, χωρίς πραγματικά κανέναν ενδοιασμό για την κονόμα και μόνο? Κατά την αποψή μου, στηρίζοντας τέτοιες ενέργειες ειναι σα να ανοίξεις έναν τάφο και να κλέψεις το νεκρό.

 

Κλείνωντας λοιπόν αυτό το μικρό άρθρο ζήτησα λοιπόν απο τον Γιάννη Παπανικολάου, τραγουδιστή των Diviner και Rock n Roll Children, οι οποίοι πέραν της αγάπης τους στον Dio, πραγματικά συνεχίζουν το φιλανθρωπικό του έργο τιμώντας τη μνήμη του, να μου πεί την άποψη του πάνω στο θέμα.

 

 

"Από την απώλεια του Ronnie James Dio και μετά δυστυχώς κάθε τόσο διαπιστώνουμε πώς μάλλον η διαχείριση της μνήμης και της κληρονομιάς αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη έχει πέσει σε λάθος χέρια!Τόση πείνα έχει πέσει ρε παιδιά ή έχετε καεί εντελώς?Tribute μπάντες αρπαχτές, περιφερόμενα ολογράμματα με μουσικούς που κάποτε τρώγανε ψωμάκι στο πλάϊ του σε ένα θέαμα λυπηρό και κακόγουστο και τώρα η περιουσία και τα πολύ προσωπικά αντικείμενα του στο σφυρί.Ναι ξέρω...η μπίζνα και το κέρδος δεν έχουν ηθική λέει η φωνή του ρεαλισμού κι ο κάθε πονηρός για να τσεπώνει κι αυτός από παντού χωρίς τύψεις,αλλά εδώ μιλάμε για πλήρη ασέβεια και εκμετάλλευση χωρίς όριο, χωρίς κανένα σεβασμό στο μέγεθος, την ιστορία,στο έργο,στους οπαδούς και το όνομα DIO. Το μέτρο έχει χαθεί από την πρώην σύζυγο και μάνατζερ του WENDY, γιατί σε όλα τα πράγματα υπάρχει ένα όριο που ορίζεται από έννοιες όπως αξιοπρέπεια,συνείδηση,ορθή λογική και όταν ξεπεραστεί προφανώς μιλάνε τέτοιες ακατανόητες πράξεις που κρίνουν τον καθένα.Στο δικό μου σύμπαν όλα αυτά είναι ξένα και θέλω να μένω μακριά από ανθρώπους κι νοοτροπίες "πουλάω και τη μάνα μου για τα φράγκα" γιατί μου προκαλούν αλλεργία όπως φαντάζομαι στον περισσότερο κόσμο. Αφήστε με στο "συννεφάκι" μου με τα αδέλφια τους Rock n Roll Children, τις τόσο όμορφες στιγμές που ζούμε εξ'ατίας του Μεγάλου κοντού και τις υπέροχες μουσικές του που ζουν μέσα μας και κανείς δε μπορεί να μας τις πάρει!"

Γιάννης Παπανικολάου (Diviner, Rock n Roll Children - Dio tribute band"

Comments