Σε παγκόσμια περιοδεία το ολόγραμμα του DIO, με την ονομασία… DIO Returns!

Dio Returns… Αυτό θα είναι το όνομα της επερχόμενης περιοδείας των μουσικών που έπαιζαν μαζί με τον μεγάλο Ronnie James Dio, συνοδευόμενων πάντα από το ολόγραμμα του εκλιπόντος θρύλου, όπως παρουσιάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο Wacken. η Ευρωπαϊκή περιοδεία αναμένεται να ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου από το Helsinki, ενώ θα ακολουθήσουν συναυλίες σε Νότιο Αμερική, Αυστραλία, Ασία και τις ΗΠΑ (κάπου στην άνοιξη του ‘18).

 

«Το 1986, για τους σκοπούς της Sacred Heart Tour, o Ronnie κι εγώ δημιουργήσαμε την Κρυστάλλινη Σφαίρα με πλάνα του Ronnie να μιλά σα να αιωρούνταν μέσα στη σφαίρα, με τη βοήθεια προβολέα, πράγμα που ήταν το κοντινότερο τότε σε ολόγραμμα», αναφέρει η χήρα του καλλιτέχνη, Wendy Dio. «Ο Ronnie πάντα ήθελε να πειραματίζεται με νέες ιδέες για τις εμφανίσεις του και ήταν λάτρης της Disney. Δεδομένου αυτού, είμαι σίγουρη πως μας δίνει τις ευλογίες του για το project με το ολόγραμμα. Δίνει στους οπαδούς που είχαν δει τον Ronnie την ευκαιρία να τον δουν ξανά, και σε νέους οπαδούς που δεν είχαν προλάβει να τον δουν την ευκαιρία να τον δουν για πρώτη φορά/ ελπίζουμε όλοι να απολαύσουν την ‘παράσταση’ που όλοι μας έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να προετοιμάσουμε».

 

Οι ‘συναυλίες’ αυτές είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την εταιρία ολογραμμάτων Eyellusion, έτσι ώστε η ‘οπτασία’ να μπορέσει να τραγουδήσει τις κλασικές επιτυχίες του Dio. Η παραγωγή χρησιμοποιεί τα φωνητικά του, όπως είχαν ηχογραφηθεί κατά καιρούς σε διάφορες συναυλίες, και αυτά θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική υπόκρουση. Το ολόγραμμα θα διαφέρει από συναυλία σε συναυλία και, για συγκεκριμένες συναυλίες, θα συμμετέχουν και οι τραγουδιστές Tim "Ripper" Owens και Oni Logan.

 

Κλείνοντας, για όλους όσους αναρωτιούνται πόσο ηθικό είναι να εκμεταλλεύονται κάποιοι ένα θρύλο της rock και της metal μετά θάνατον με αυτό τον αισχρό τρόπο, υπάρχουν και χειρότερα νέα… Σύμφωνα με το Rolling Stone, η Eyellusion  προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα προκειμένου να ‘αναστήσει’ και άλλους καλλιτέχνες με τη ‘βοήθεια’ ολογραμμάτων. Προς το παρόν, εκπρόσωποι της εταιρίας αρνούνται να αποκαλύψουν ποια θα είναι τα επόμενα τους θύματα.

 

 

Dio Returns

November 30 - Helsinki, Finland @ The Circus
December 3 - Stockholm, Sweden @ Fryshuset
December 4 - Oslo, Norway @ Rockefeller Music Hall
December 6 - Warsaw, Poland @ Progresja
December 13 - Barcelona, Spain @ Bikini
December 15 - Santander, Spain @ Escenario Santander
December 17 - Bucharest, Romania @ Arelene Romane
December 20 - Antwerp, Belgium @ Trix
December 21 - Tilburg, Netherlands @ 013

 

 

Comments