Με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που έδωσαν οι In This Dysphoria στο Rock Overdose και τον Σωτηρέλη Κωνσταντίνο. Οι Καβαλιώτες μίλησαν για την επανασύνδεσή τους ύστερα από ένα διάστημα αδράνειας, για το νέο τους line up, τα σχέδιά αλλά και τα όνειρά τους. Απολαύστε τους!
Rock Overdose: Καλησπέρα παιδιά, καλώς ήρθατε στο Rock Overdose. Πριν μερικά χρόνια είχατε την μπάντα «In This Dysphoria», αλλά διαλυθήκατε. Τώρα γυρνάτε πίσω με νέο line up και logo. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτήν την νέα προσπάθεια καθώς και για το νέο line up;
In This Dysphoria: Καλησπέρα και σε εσένα Κωνσταντίνε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο μας ξεκίνημα, καθώς σκεφτόμασταν την επιστροφή μας εδώ και πολύ καιρό. Τελικά, έπειτα από πολλές συζητήσεις μεταξύ μας, αποφασίστηκε το τελικό line up της μπάντας να αποτελείται προς το παρόν από τρία προηγούμενα μέλη, τον Άλεξ στα φωνητικά, τον Ζόμμα στο μπάσο και τον Άκη στην κιθάρα. Όπως καταλαβαίνεις είμαστε σε αναζήτηση ενός ντράμερ και ενός κιθαρίστα, για να ολοκληρωθεί το τελικό line up. Όσο για το logo μας, σκεφτήκαμε, μιας που ξεκινάμε τα πάντα από την αρχή, ότι χρειαζόμασταν μια αλλαγή και σε αυτό. Το νέο μας logo λοιπόν, το οφείλουμε στον Θέμη Ιωάννου από 4bites, το όνομα του οποίου δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, καθώς ήταν άψογος στην συνεργασία μας και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.
Rock Overdose: Θα υπάρξουν και διαφορές στο μουσικό είδος των νέων In This Dysphoria;
In This Dysphoria: Ναι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο είδος μας. Παλαιότερα, θα μπορούσε να μας χαρακτηρίσει κανείς ως μια deathcore μπάντα, μιας και τα δύο EP που κυκλοφορήσαμε είχαν μεγάλη επιρροή από αυτό το είδος. Πλέον, "ελαφρύναμε" λίγο τον ήχο μας και κινούμαστε σε πιο post - melodic metalcore ακούσματα.
Rock Overdose: Τι σας οδήγησε πριν μερικά χρόνια στο να σταματήσετε την μπάντα και τι σας οδήγησε στο να την ξανασχηματίσετε;
In This Dysphoria: Οι σημαντικότεροι λόγοι για την διάλυση της μπάντας, ήταν κυρίως γεωγραφικοί. Ο ένας στρατό σε άλλη πόλη, ο άλλος σπουδές στην Κρήτη, άλλος Κύπρο. Λίγο η απόσταση, λίγο οι μικρότερες τότε ηλικίες μας, λίγο οι διαφωνίες, μας οδήγησαν στο να σταματήσουμε. Μετά από καιρό, καταλήξαμε ξανά στην ίδια πόλη, την Καβάλα και μπήκε η ιδέα της επανασύνδεσης. Έπειτα από πολλές σκέψεις και συζητήσεις, αποφασίσαμε να ξανασχηματιστούμε και από εκείνη τη στιγμή, δεν σταματήσαμε να κάνουμε σχέδια, να θέτουμε στόχους και να δουλεύουμε σκληρά για την υλοποίηση τους.
Rock Overdose: Μέχρι το 2014 είχατε κυκλοφορήσει ένα single και 2 EP. Έχετε πλάνα για νέα κυκλοφορία;
In This Dysphoria: Ναι αυτή τη περίοδο ετοιμάζουμε ένα single, με το οποίο θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο, πώς θα είναι το στυλ της μπάντας από ‘δω και πέρα. Το μόνο που περιμένουμε τώρα, είναι να αποκτήσουμε ένα ικανοποιητικό budget για όλα τα έξοδα που θα χρειαστεί να κάνουμε και να μπούμε στούντιο. Ευελπιστούμε πως μέχρι τέλη του 2016 θα έχει τελειώσει και θα μπορεί ο κόσμος να το ακούσει. Έτσι θα ξέρουν τι να περιμένουν από εμάς, όταν κυκλοφορήσουμε το full length album μας, που έχει ήδη γραφτεί ως ένα σημείο και προβλέπουμε ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2017.
Rock Overdose: Έχετε σχέδια για καμία live εμφάνιση;
In This Dysphoria: Προς το παρόν, προέχει να κυκλοφορήσουμε το single και το album. Ταυτόχρονα, θα ψάχνουμε άτομα να καλύψουν τις θέσεις που λείπουν στην μπάντα και όταν αυτά πραγματοποιηθούν, τότε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα live σε όλη την Ελλάδα, παίζοντας τα δικά μας τραγούδια. Έχουμε βλέψεις και για live εμφανίσεις στο εξωτερικό βέβαια, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Έχουμε όμως την υπομονή και την θέληση να περιμένουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα να φτάσει γρήγορα.
Rock Overdose: Πόσο δύσκολο είναι εν έτει 2016 να ξεκινάς μια μπάντα στην Ελλάδα;
In This Dysphoria: Σίγουρα, δεν μπορεί να πει κανείς πως το να ξεκινάς μια μπάντα είναι εύκολο, αλλά, δεν είναι και ακατόρθωτο. Θεωρούμε πως η τοποθεσία παίζει σημαντικό ρόλο, για προφανείς λόγους, διότι το να είσαι σε μια πόλη με περισσότερες επιλογές, είναι μακράν καλύτερο από το να είσαι σε ένα μέρος με λιγότερες ή ακόμη και ελάχιστες ευκαιρίες, από το στούντιο που θα γράψεις, ως το μέρος που θα κάνεις live και τα άτομα που θα σε ακούσουν. Επίσης θεωρούμε πως παίζουν βασικό ρόλο τα χρήματα για να εξοπλιστεί μια μπάντα, να μπορέσει να προωθηθεί σωστά, έξοδα για artwork, video clip, φωτογραφίσεις, όπως και να το κάνουμε αν θες να κάνεις δουλεία, όσο το δυνατόν επαγγελματική, τα χρήματα θα χρειαστούν.
Rock Overdose: Πώς βλέπετε την Ελληνική metal σκηνή;
In This Dysphoria: Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες με ταλαντούχους μουσικούς, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από συγκροτήματα του εξωτερικού. Μας χαροποιεί να βλέπουμε το επίπεδο στην Ελλάδα χρόνο με τον χρόνο να ανεβαίνει, μπάντες να κάνουν περιοδείες, live στο εξωτερικό και γενικότερα να έχουν επιτυχίες. Παρόλο που στην Ελλάδα είναι δύσκολο να πετύχεις στο είδος μας, πολλά συγκροτήματα καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να αποκτήσουν δικό τους κοινό εντός και εκτός Ελλάδας.
Rock Overdose: Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι των In This Dysphoria;
In This Dysphoria: Δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλα από το να γίνουμε σαν τις μπάντες που θαυμάζουμε. Θέλουμε να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε σαν επάγγελμα, περιοδείες σε όλο τον κόσμο, άτομα να μας αγαπήσουν για τη μουσική μας, τι καλύτερο. Μεγάλα όνειρα που ίσως φαίνονται ακατόρθωτα, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τα καταφέρουμε. Το βασικό είναι να υπάρχει όρεξη, υπομονή και αγάπη για αυτό που κάνεις.
Rock Overdose: Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Τελευταίος λόγος δικός σας.
In This Dysphoria: Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τη μπάντα μας, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μάθει ο κόσμος ότι είμαστε ξανά ενεργοί και να βλέπουμε ανταπόκριση. Όλοι μας κάνουμε θυσίες, αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό, γιατί αγαπάμε πραγματικά την μπάντα και αυτό που κάνουμε και έχουμε έναν κοινό σκοπό, την επιτυχία, που κάθε συγκρότημα αναζητά.
Για το Rock Overdose,
Σωτηρέλης Κωνσταντίνος