Elysion Interview @ Rockoverdose.grElysion interview @ rockoverdose.gr

Η Christianna από ELYSION φιλοξενείται σήμερα στο Rockoverdose.gr και μιλάει με την Vivi Jd για το ντεμπούτο album τους αλλά και όχι μόνο..

Γεια χαρά Christianna και καλώς ήλθες στο Rockoverdose.gr

1) “Silent scream” λοιπόν το ντεμπούτο album σας και τι να πω? Μια εξαιρετική δουλειά που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση?
Καταρχήν θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το Rockoverdose για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μας δίνει να μιλήσουμε για το Silent Scream. Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου από την κυκλοφορία του album και μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε μάθει πολλά, καθώς επίσης και έχουν ωριμάσει μέσα μας περισσότερο τα συναισθήματα αλλά και η ανταπόκριση για το δίσκο μας. Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούσαμε για να δώσουμε όλη μας την ψυχή για το Silent Scream και ότι είχαμε φροντίσει να “χαρίσουμε” σε αυτό μας το “παιδί” την καλύτερη δυνατή επιμέλεια από πανάξιους επαγγελματίες για την παραγωγή του, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αποδοχή του κόσμου, απλά την ελπίζεις και την ονειρεύεσαι. Είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για την αγάπη που έχουμε δεχθεί όλο αυτό τον καιρό από τον κόσμο, αλλά και για τις τόσο θετικές κριτικές από εγχώριες και διεθνείς πηγές, και όλη αυτή η θετική ανταπόκριση έχει μετατραπεί στην συνείδησή μας σε ενθουσιασμό, έμπνευση και δέσμευση στο να παρουσιάσουμε κάτι ακόμα πιο δυνατό στο μέλλον.

2) Πείτε μου δυο πράγματα για τους στίχους αλλά και τη μουσική, ποιος ευθύνεται για το καθένα από αυτά?
Υπεύθυνος στον μεγαλύτερο βαθμό για το Silent Scream είναι ο ιδρυτής και master mind των Elysion, Johnny Zero, με την συμβολή και της πρώην τραγουδίστριας της μπάντας, Maxi Nil που επίσης συνέβαλε στους στίχους. Αυτό που θα μπορούσαμε σαν Elysion να πούμε ότι χαρακτηρίζει τόσο την μουσική, όσο και τους στίχους του Silent Scream, είναι η έμφαση στην απλότητα, γιατί πιστεύουμε ότι μέσω της απλότητας μπορούν να εκφραστούν τα πιο όμορφα πράγματα. Θέλουμε να αποτελούμε ένα όμορφο άκουσμα, με δύναμη και αμεσότητα, σε μια έντονα συναισθηματική ατμόσφαιρα. Εξίσου συναισθηματική είναι και η προσέγγιση στην θεματολογία. Μας αρέσει να λέμε ότι το Silent Scream είναι ένα αφιέρωμα στα ανθρώπινα συναισθήματα, από τις πιο φωτεινές μέχρι τις πιο σκοτεινές τους αποχρώσεις.

3) Πολύ σημαντικές συνεργασίες στην ετοιμασία αυτού του album. Θέλετε να μας αναφέρετε κάποια ονόματα για όσους δεν έχουν ενημερωθεί?
Έχουμε πει αρκετές φορές ότι είμαστε “ευλογημένοι” για τις συνεργασίες μας στο Silent Scream. Το πιστεύουμε ακράδαντα, όχι επειδή είχαμε την τύχη να εξασφαλίσουμε δυνατές “στάμπες” από ηχηρά ονόματα που θα αναβάθμιζαν την δουλειά μας, αλλά γιατί καταφέραμε να δούμε κάτι από το μαγικό ταλέντο ανθρώπων που θαυμάζαμε επί χρόνια, να ανακατεύεται με την δημιουργία μας και αυτό ήταν μια πολύτιμη εμπειρία. Πρώτος υπεύθυνος για την παραγωγή αλλά και συνολική επιμέλεια του Silent Scream είναι ο Mark Adrian, ο οποίος και κατάφερε να διαμορφώσει την ιδανική πλατφόρμα πάνω στην οποία δούλεψε ο Ted Jensen για το mastering του album. Το να έχεις αφήσει την δουλειά σου σε χέρια που υπογράφουν δουλειές των Iron Maiden, Slipknot, Evanescence, Marilyn Manson, Madonna κλπ, δημιουργεί μεγάλη ευθύνη ως προς τι θα είναι αυτό που θα παρουσιάσει σαν υλικό σε έναν τέτοιο άνθρωπο. Παράλληλα ήμασταν και ιδιαίτερα τυχεροί σε ότι αφορά τη καλλιτεχνική επιμέλεια του Silent Scream, όπου τόσο η Natalie Shau για το επιβλητικό εξώφυλλο όσο και ο Seth Siro Anton για την συνολική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο artwork του album, έχουν με τον καλύτερο τρόπο αποδώσει τα συναισθήματα και την ενέργεια του δίσκου.

4) Επίσης σημαντικές συνεργασίες και on stage. Ποια θα ήταν η επόμενη μεγάλη επιθυμία σας αλλά και πρόκληση?
Οι live εμφανίσεις είναι άλλος ένας τομέας στον οποίο οι Elysion έχουν σταθεί ιδιαίτερα τυχεροί, κατά πρώτον για την θερμότατη ανταπόκριση του κοινού και έπειτα για την τιμή που είχαμε, πριν καν καλά κυκλοφορήσει το ντεμπούτο album μας, να μοιραστούμε την σκηνή με σημαντικούς αντιπροσώπους της διεθνούς σκηνής, όπως Gathering, Septicflesh, Diary of Dreams, Christian Death, Star Industry, Moonspell. Ακολούθησαν στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα με Draconian, Firewind, και μακράν στην κλίμακα των πιο ευτυχισμένων αναμνήσεων θα μείνει πάντα η τεράστια τιμή να συμμετάσχουμε στο Hard Rock Hell Festival τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα σε ογκόλιθους της rock και metal σκηνής όπως Helloween, Stratovarius, L.A. Guns, Airbourne, Paul Di Αnno, Saxon, Skid Row, Diamond Head και τόσους άλλους, και αν εκπροσωπήσουμε έτσι τη χώρα μας σε ένα από τα μεγαλύτερα rock conventions της Ευρώπης. Κάθε live είναι πρόκληση για μας, μια καινούργια ευκαιρία να νιώσουμε έντονα συναισθήματα και να ανακαλύψουμε καινούργιες πτυχές του εαυτού μας.

5) Τι υπάρχει στα σχέδια σας για το μέλλον? Κάποιες εμφανίσεις?
Αυτό που χαρακτηρίζει όλα τα σχέδια των Elysion για το μέλλον είναι η πολλή όρεξη για πολλή δουλειά. Έχουμε μεταφράσει όλα μας τα θετικά συναισθήματα για ότι όμορφο έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, σε δύναμη και ενθουσιασμό για δημιουργία. Αυτή την περίοδο, μετά από ένα χρόνο απουσίας από τη γενέτειρα πόλη μας, περιμένουμε με ενθουσιασμό την ερχόμενη εμφάνισή μας στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου, που σηματοδοτεί υποσυνείδητα και το κλείσιμο ενός κύκλου εμπειριών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό που άνοιξε ένα χρόνο πριν, στην Αθήνα πάλι, σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό live με τους Draconian. Όταν και αυτό ολοκληρωθεί, σκοπεύουμε να αφοσιωθούμε απόλυτα στη δημιουργία του δεύτερου δίσκου μας. Ήδη έχουμε ένα σημαντικό υλικό στα χέρια μας και αυτή είναι η περίοδος που γίνονται οι τελευταίοι προγραμματισμοί και η όλη οργάνωση, καθώς και το κλείσιμο κάποιων συνεργασιών ,ώστε σύντομα να μπούμε στο studio και να ετοιμάσουμε κάτι που πιστεύουμε ότι θα δικαιώσει όλη την τόσο ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και θα εξελίξει και εμάς σαν καλλιτεχνικές προσωπικότητες.

6) Υπάρχει κάποια ελληνική μπάντα του είδους που θαυμάζεται ιδιαίτερα?
Θα ήθελα να τονίσω ότι τόσο προσωπικά όσο και γενικότερα σαν μπάντα θαυμάζουμε ιδιαίτερα κάθε ελληνικό συγκρότημα, ασχέτως φήμης ή επιτυχίας, που παλεύει με το ταλέντο του και τα όνειρά του σαν συμμάχους να ξεφύγει από τη μιζέρια, τις δυσκολίες, τα προβλήματα της metal σκηνής και συνεχίζει να κυνηγάει το όραμά του παρόλες τις αντίθετες επιτάσεις της σύγχρονης ζωής, που ειδικά στην Ελλάδα του 2011 καταπατούν κάθε δικαίωμα στο όνειρο. Δεν έχει σημασία να αναφερθώ σε ονόματα γιατί δύο χρόνια τώρα που οι Elysion, παίζουμε σε διάφορες ελληνικές πόλεις συναντάμε παντού τέτοια συγκροτήματα, με ήθος και αξία, που δίνουν νόημα στην ελληνική σκηνή και ελπίδα πως μπορούμε να διαπρέψουμε σε διεθνές επίπεδο.

7) Αν σας λέγανε να περιγράψετε με 3 λέξεις τους Elysion ποιες θα ήταν αυτές?
Όνειρο. Δύναμη. Ομορφιά.

8) Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον κόσμο ποιο θα ήταν αυτό?
Αν προσωπικά μπορούσα να αλλάξω ένα πράγμα στον κόσμο, θα άλλαζα την πεποίθηση και την ψυχολογία των ανθρώπων που πιστεύουν πως δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα στον κόσμο.

Ευχαριστούμε παρά πολύ!! Αυτό που έχω να πω είναι ότι πραγματικά μάτωσα με το “bleeding” και όχι μόνο και είμαι πολύ περήφανη που αυτό το album ανήκει σε Έλληνες. Καλές επιτυχίες σας εύχομαι και ότι καλύτερο για την συνέχεια! Ο επίλογος δικός σας.

Ήταν δικιά μας η χαρά να φιλοξενηθούμε στο Rockoverdose και να έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πιο αγαπημένο μας αγαθό στον κόσμο, την μουσική.
Σας ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά και ελπίζουμε να συναντηθούν σύντομα και πάλι οι δρόμοι μας.
Σαν επίλογο θα χρησιμοποιήσουμε μια ευχή που συχνά συνοδεύει το τελευταίο κομμάτι στα live μας, το “The Rules”: να ζούμε όλοι την ζωή με τους δικούς μας κανόνες και όχι με αυτούς που μας επιβάλουν κάποιοι.
Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε κοντά μας σε κάποιο live για να ονειρευτούμε μαζί σας!

Comments

-Χριστιάνα, χαιρόμαστε ιδίαιτερα που μέτα πό λίγο καιρό τα λέμε και πάλι, αυτη τη φορά μέσω του site μας, rockoverdose.gr

Η χαρα ειναι ολη δικη μου ,που λιγες μερες πριν ερθουμε κοντα σας στο Golden Apple Festival εχω την ευκαιρια να ξαναμιλησω μαζι σου για τους Elysion !

-Κατ΄αρχή, συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σας άλμπουμ " silent scream", έιναι από τα λίγα άλμπουμς που σχεδόν όλα τα κομμάτια τους είναι πιασάρικα, και οι μελωδίες σου καρφώνονται στο μυαλό...

Ευχαριστουμε πολύ για τα καλα λογια…6 μηνες περιπου μετα από την κυκλοφορια του Silent Scr3am αισθανομαστε ακομα πιο χαρουμενοι βλεποντας την απηχηση του κοσμου και πολύ πιο δυνατοι για να συνεχισουμε να δουλευουμε ακομα πιο σκληρα για τη μουσικη μας.Στοχος μας δεν ηταν να δημιουργησουμε εσκεμμενα έναν ‘’πιασαρικο ‘’ηχο αλλα να παιξουμε απλη και ομορφη μουσικη,προσεγμενη μεχρι την τελευταια λεπτομερεια.Ειναι ευτηχημα για μας να βλεπουμε ότι οι μελωδιες μας εντυπωνονται στο μυαλο ,είναι ο τροπος μας για να αγγιξουμε τους ανθρωπους.

-Πως πάει εμπορικά αυτο το άλμπουμ, και ποιά η αντίδραση και η ανταπόκριση του κόσμου?

Ολο το feedback που εχουμε ως τωρα είναι κατι παραπανω από ενθαρρυντικο!Μεσα στο διαστημα που κυκλοφορει ο δισκος εχουμε καταφερει να αποκτησουμε φιλους από ολο τον κοσμο,να δεχτουμε ακρως τιμητικα σχολια από τον παγκοσμιο τυπο και να κανουμε καινουργια βηματα προς το ονειρο μας.Κυριως,συνεχιζουμε να μαθαινουμε καινουργια πραγματα και να αποκτουμε πολυτιμη εμπειρια για να ετοιμασουμε κατι ακομα καλυτερο στο μελλον.

-Είστε από τα λίγα female gothic συγκροτήματα στην Ελλάδα με τόση μεγάλη αποδοχή από το κοινο, και δεν είναι υπερβολή.
Τί εχεις να πεις για αυτό?

Καταρχην θεωρω ότι είναι τιμη για την Ελλαδα το γεγονος ότι το κοινο που στηριζει τη μεταλ και ροκ σκηνη ενισχυεται συνεχως,αυτό οφειλεται και στο ότι το επιπεδο των ελληνικων συγροτηματων που υπηρετουν αυτό το χωρο εχει ανεβει αισθητα και ολο αυτό εχει βοηθησει πολύ τη χωρα μας τα τελευταια χρονια να κατακτησει μια πλεον αξιοπρεπη παρουσια στη σκηνη,Στην Ευρωπη και όχι μονο.Ειναι κατι περισσοτερο από τιμη για μας να βλεπουμε πως εχουμε την υποστηριξη του κοινου,ειδικα σε αυτή την τοσο δυσκολη περιοδο που διανυουμε.Εχουμε απολυτη εμπιστοσυνη στο κριτηριο του κοσμου και προσωπικα πιστευω ότι όταν προσφερεις κατι καλο και βαζεις την ψυχη σου σε αυτό,ο κοσμος θα το εκτιμησει.Ειμαστε ευγνωμονες για κάθε συναυλια που παιζουμε και για την κάθε ευκαιρια να επικοινωνησουμε τη μουσικη μας και τα συναισθηματα μας με ολους,μακαρι να μπορουμε να δινουμε πισω κατι απ τη χαρα που παιρνουμε από ολους μας τους φιλους!

-Μάλιστα κυκλοφορήσατε και μια Ιαπωνέζικη έχδοση του cd σας.
Πως και πήρατε την απόφαση να κάνετε κάτι τέτοιο?

Aυτη ηταν μια από τις πιο ομορφες και τιμητικες στιγμες για τους Elysion ως τωρα!λιγες μολις μερες μετα την κυκλοφορια του δισκου πληροφορηθηκαμε από την εταιρια μας,Massacre,ότι της ζητηθηκε license για κυκλοφορια του Silent Scr3am και στην Ιαπωνια,με bonus υλικο και σε ιαπωνικη εκδοση.Οπως είναι αυτονοητο,κατι τετοιο ηταν τεραστια τιμη για μας,όχι μονο γιατι μας εδωσε το δικαιωμα να εχουμε παρουσια στη σημαντικοτατη αγορα της Ιαπωνιας αλλα κυριως γιατι μας γεμισε ενθουσιασμο και δυναμη ,ηταν το καλυτερο δυνατο feedback για έναν πρωτο δισκο και μαλιστα για τις πρωτες κιολας μερες της κυκλοφοριας του.

-Το τέλευταιο διάστημα βλέπω ότι κάνετε πολλά lives ανα την Ελλάδα, με επόμενη στάση στη Καστορια, στο Golden Apple Festival στο πανέμορφο Δάσος Μεσσοποταμίας (μαζί με FIREWIND, DANGER ANGER και άλλες αξιόλογες μπάντες)
Σκάφτεστε καθόλου να στραφείτε και στο εξωτερικό για κάποιες συναυλίες, υπάρχουνε προτάσεις?

Ηταν προτεραιοτητα μας,πριν στραφουμε σε καποιο ευρωπαικο tour να τιμησουμε τη χωρα μας και κάθε πολη ξεχωριστα για την πολυτιμη στηριξη της,ετσι μεσα στους προσεχεις μηνες θα επισκεφτουμε οσος περισσοτερες πολεις μπορουμε ,με επομενη σταση την Καστορια και το Golden Apple Festival,που ειμαστε κατι παραπανω από σιγουροι ότι θα είναι μια συγκλονιστικη εμπειρια για μας!Εχουμε ηδη καποια ευρωπαικα festival στα σχεδια μας και ειμαι πολύ χαρουμενη γιατι τη στιγμη που μιλαμε ειμαστε ένα μικρο βημα πριν κανονιστουν όλα και μπορεσουμε να ανακοινωσουμε λεπτομερειες.Σε κάθε περιπτωση,θα εχουμε ένα υπεροχο καλοκαιρι με πολλα live και έναν ακομα πιο ‘’μαχιμο’’χεμωνα!

- Έχετε κλέισει κάποια άλλα lives, εκτός από αυτο της Καστοριάς?

Στην παρουσα φαση ετοιμαζομαστε πυρετωδως για οσα live εχουν ηδη κλεισει αλλα και για οσα θα ανακοινωθουν αμεσα,ανυπομονουμε για τη συναυλια μας στην Κερκυρα στο Corfu Rock Festival στις 18 Ιουλιου αλλα και για την εμφανιση μας στο Αγρινιο στις 11 Σεπτεμβριου,και παλι αναμεσα σε αγαπημενους φιλους που μας κανουν την τιμη να μας καλεσουν στην πολη τους για τριτη φορα.Οπως ειπα και πριν,ελπιζουμε σε ένα χειμωνα με αρκετες συμμετοχες σε festival του εξωτερικου που μας εχουν ηδη ενθουσιασει και μας εχουν στρωσει στη δουλεια…

-Πότε σκέφτεστε να ξεκινήσετε ηχογραφήσεις για ένα νέο άλμπουμ?

Η κυκλοφορια του Silent Scream είναι πολύ προσφατη,και σιγουρα προτεραιοτητα μας συτη τη στιγμη είναι να παιξουμε σε οσα περισσοτερα live γινεται,εντος και εκτος Ελλαδος.Παρολαυτα εχουμε ηδη ετοιμο αρκετο υλικο για το δευτερο δισκο και συνεχιζουμε να συνθετουμε κομματια,ετσι ώστε να μπορεσουμε και παλι να επιλεξουμε τα ομορφοτερα για το album.Λογικα οι ηχογραφησεις μας θα ξεκινησουν μετα το χειμωνα,και αν κρινω από την εμπνευση μας μεχρι τωρα πιστευω ότι θα δημιουργησουμε κατι πολύ δυνατο!

-θα θέλατε να αλλάξετε κάτι στον ήχο σας, μιλάω πάντα για κάποια επρχόμενη δουλειά σας, ή θα κρατήσετε το ίδιο ύφος μουσικής?

Δε θα θελαμε να βγαλουμε ένα δισκο-επαναληψη του Silent Scream,παρολο που κατι τετοιο ισως ηταν μια ‘’ασφαλης ‘’επιλογη.Φυσικα δε θα θελαμε και να αλλαξουμε ταυτοτητα,θελουμε όμως να εξελισσομαστε διαρκως και να παρουσιαζουμε δουλειες με νεα στοιχεια και αυξανομενη δυναμικη,που θα μας αντιπροσωπευουν σαν μουσικες προσωπικοτητες και θα εχουν να προσφερουν κατι καινουργιο.Πιστευω πως ο επομενος δισκος θα εχει μεγαλο ενδιαφερον,μενει να περιμενουμε και να δουμε…

-Είναι ευκολο για κάποιον που θέλει να αποκτήσει το cd σας ("silent scream"), να το βρεί σε κάποιο δισκοπωλείο?

Σε ο,τι αφορα την εγχωρια διανομη του δισκου,η τελευταια πληροφορηση μας είναι ότι επανεξαντληθηκαν τα κομματια από τα περισσοτερα δισκοπωλεια.Ειναι πολύ ευκολο για οποιον φιλο ενδιαφερεται για το δισκο να τον παραγειλλει από εμας(σχετικα link υπαρχουν στο www.myspace.com/elysionmyspace). Φυσικα οπου εχουμε τη χαρα να παιζουμε καποιο live καποιος μπορει να το προμηθευτει από εκει κατευθειαν,σε πολύ καλυτερη τιμη εννοειται.

-Θα ήθελες κάτι να προσθέσεις για τους αναγνώστες του site μας?

Θα ηθελα να υπενθυμισω το ραντεβου μας στο Golden Apple Festival της Καστοριας την Παρασκευη 16 Ιουλιου,περιμεναμε για πολύ καιρο να ερθει η στιγμη να βρεθουμε κοντα σας και υποσχομαστε μια μαγικη βραδια.Για μας θα είναι σιγουρα μαγικη αφου θα την περασουμε με υπεροχο κοσμο και υπεροχη,σε ολη τη διαρκεια της βραδιας,μουσικη.Σας ευχαριστουμε ολους για την αγαπη σας ,ειμαστε σιγουρα πολύ τυχεροι που εχουμε τετοιους υπεροχους φιλους!

-Σε ευχαριστώ πόλλυ, και τα λέμε και από κοντα στη Καστορια!

Τα λεμε σε λιγες μερες,ανυπομονουμε και εχουμε ηδη βαλει στις βαλιτσες μας ολη την ενεργεια και την αγαπη!

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.