Ανταπόκριση: ENEMY OF REALITY, Graywitch, Wildfire @ The Blind Pig, Λαμία (11/05/2024)


Μία ακόμη συναυλιακή βραδιά μας βρίσκει στη Λαμία και το The Blind Pig, σε μία άκρως δυνατή σύμπραξη τριών συγκροτημάτων της ελληνικής σκηνής που βρίσκονται στα φόρτε τους και παραδίδουν άψογα show από όλες τις απόψεις. Η ομάδα του Savage Crew μας έχει καλομάθει τελευταία και αυτή τη φορά είχε καλεσμένους τους Enemy Of Reality, Graywitch και Wildfire για να "κλείσει" ιδανικά η συναυλιακή σεζόν στην πόλη - σε αναμονή όσων ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε στο μέλλον.

 


 

Πρώτοι στο σανίδι του The Blind Pig, οι εξ' Αθηνών ορμώμενοι Wildfire, με δύο εκ των έξι μελών της να προέρχονται από τη Λαμία. Παρά το γεγονός ότι οι Wildfire έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις, δεν είχε τύχει ως τώρα να τους παρακολουθήσω ζωντανά και με άνεση και χωρίς υπερβολή μπορώ να πω ότι με κέρδισαν απ' την πρώτη στιγμή με την θετική τους ενέργεια, την οποία έχουν και ως άτομα.

Ορεξάτοι και με τρελά γκάζια εξ αρχής για μία ώρα γεμάτη μας διασκέδασαν στο έπακρο, παρουσιάζοντας τραγούδια απ' το ομότιτλο EP τους που έχουν ήδη ξεχωρίσει και έχουν αγαπηθεί όπως τα "Night with the Witch", "The Promised Land", ενώ δεν έλειψαν και νέα τραγούδια απ' το επερχόμενο υλικό τους καθώς και μία έκπληξη όταν μας παρουσίασαν για πρώτη φορά ζωντανά ένα ακόμη νέο τραγούδι με τίτλο "Breaking Point",  που απέσπασε θετικές αντιδράσεις. Η διασκευή στο "Gutter Ballet" των Savatage έκλεψε την παράσταση με τον frontman του group να δίνει ρεσιτάλ έχοντας ως ξεκάθαρες επιρροές ισχυρές δυνάμεις του είδους όπως οι Savatage, Queensryche, Crimson Glory κ.ά., ενώ για κλείσιμο μας αποχαιρέτησαν με το ομότιτλο "Wildfire", με τον κόσμο να συμμετέχει σε sing along υπό τις προτροπές τους.

 

Για όσους δε γνωρίζετε τι να περιμένετε από τους Wildfire, ετοιμαστείτε για μια άκρως γε(α)μάτη συναυλιακή εμπειρία που περιέχει όλη εκείνη την oldschool heavy metal "χρυσόσκονη" που μας αρέσει να απολαμβάνουμε! Όπου τους πετύχετε - δεί(ρ)τε τους!

 

 

Setlist: Intro, Rise , Nights, Heart Offender, Promised Land, Navigators, Inside the box , Gutter Ballet, Breaking Point, Night with A Witch, Wildfire

  

Σειρά είχαν οι Graywitch, στην πρώτη τους εμφάνιση ενώπιον του κοινού της Λαμίας το οποίο τους αγαπά και για έναν παραπάνω λόγο μιας και ο τραγουδιστής τους Γιώργος Παπαδόπουλος είναι δικό μας παιδί.

 

Παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά τραγούδια της δισκογραφίας τους, δίνοντας προβάδισμα στην πιο πρόσφατη δουλειά τους "Children of Gods" (2024), απ' την οποία ακούσαμε εκτός απ' το ομότιτλο και τα "Odysseus", "Holy Lands" που έχουν ξεχωρίσει.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να μας τραγουδήσουν και για τη δική τους μάγισσα... "Witch of the Damned", απ΄τα highlights του προηγούμενου album τους "Rise Of The Witch" (2021), το οποίο έχει αγαπηθεί απ΄τους λάτρεις του είδους.

 

Την πιο δυνατή στιγμή ωστόσο μας την φύλαγαν ως έκπληξη για το κλείσιμο, καθώς έπαιξαν άψογα και με το σεβασμό που αρμόζει τον ύμνο "Riding The Storm" από Running Wild, προκαλώντας πανικό από κάτω!!!

 

Στιβαροί και με άνεση στο σανίδι, οι Graywitch παρέδωσαν μάθημα ατόφιου heavy metal με όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπάμε ...παραδοσιακό αλλά και με power speed στιγμές που ξεσηκώνουν! Στο προσεχές μέλλον έχουν ανακοινώσει σπουδαίες εμφανίσεις σε φεστιβάλ βλ. Golden R. Festival αλλά και μικρότερες σκηνές και πραγματικά αξίζει να τους απολαύσετε live αν δε τους έχετε ήδη παρακολουθήσει ζωντανά.

 

 

Setlist: Children Of Gods, Odysseus, Holy Lands, Witch Of The Damned, God Of War, Night Demons, Heavy Metal Life, Over The Red Sky, Riding The Storm

 


 

Είχε έρθει η στιγμή που οι Enemy Of Reality, ένα από τα καλύτερα του είδους συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά στην πόλη της Λαμίας, και αμφότεροι ήμασταν ενθουσιασμένοι.

Η έναρξη έγινε με το "Downfall" και την τετράδα να εμφανίζεται με επιβλητικά κουστούμια και κέρατα, που παραπέμπουν σε πιο μυστηριώδη πλάσματα ... δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, αυτή που πραγματεύεται το πιο πρόσφατο album τους "Where Truth May Lie", στο οποίο βασίστηκε κυρίως το set τους. Πίσω στο 'Arakhne', με το "In Hiding" που ακόμη και 8 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση εξακολουθεί και προκαλεί ανατριχίλες, με τις εναλλαγές σε "καθαρά", οπερετικά αλλά και brutal φωνητικά... Ένα σοκ το πάθαμε! Ξεχωριστή μνεία στο "The Vineyard Song" αλλά και το "Senerate Of Death", δύο από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του "Where Truth May Lie"που ο κόσμος έχει αγαπήσει. 

 

Τη συγκλονιστική φωνή της Ηλιάνας Τσακιράκη, όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να την περιγράψει πάντα θα υστερεί της ζωντανής ακροάσεώς της ... το ίδιο ισχύει και για την πανέμορφη, γεμάτη συναίσθημα ερμηνεία της, ενώ όσοι την γνωρίσαμε από κοντά πήραμε λίγο από τη θετική ενέργεια που μεταδίδει αβίαστα. Στην κιθάρα, ο Steelianos Αμοιρίδης ήρεμη δύναμη - άρτιος μουσικός και με τη μονα-δική του τεχνική αποδίδει στην εντέλεια τις ενδιαφέρουσες συνθέσεις των Enemy Of Reality, που κάνουν τη διαφορά στον ακραίο ήχο, τόσο με τον ιδιαίτερο συνδυασμό σε symphonic - power ηχόχρωμά τους,  όσο και με την με τη ιδιαίτερη σκηνική τους παρουσία. Το ρυθμό κρατούσαν πίσω απ' το drum kit - ο Φίλιππος, που ίδρωσε τη φανέλα βγάζοντας την ένταξη που αρμόζει, σε συνοδεία με τον Θάνο στο μπάσο, ο οποίος δεν αποχωρίστηκε την τραγόμορφη μάσκα του και υπήρξε όσο επιβλητικός χρειάζεται.

  

Oι Εnemy of Reality έκλεισαν την εμφάνισή τους με την συγκλονιστική διασκευή στο παραδοσιακό ποντιακό “Την πατρίδα μ’ έχασα” που καθήλωσε - συγκινώντας άπαντες και μας αποχαιρέτησαν με το "Baptised In Fire".

 

Κοινό και συγκροτήματα έγιναν ένα, σε μια ειλικρινή έκφραση αγάπης αμφοτέρων, με μια ακόμη έκπληξη να έρχεται απ' το πουθενά ... όταν η Ηλιάνα εξέφρασε το θαυμασμό της για τη φωνή της μητέρας του Αποστόλη Κομνηνού των Wildfire, η οποία ήταν παρούσα και μετά από προτροπή της Ηλιάνας ερμήνευσε ένα παραδοσιακό τραγούδι της Ρούμελης, με την κελαρυστή φωνή της! Αυτά είναι τα ωραία της επαρχίας ... 

Και τα τρία συγκροτήματα που εμφανίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο The Blind Pig στη Λαμία, υποσχέθηκαν να ξανάρθουν σύντομα και πραγματικά η δήλωση αυτή δεν είναι καθόλου κλισέ. Η επαρχία διψά για event τέτοιου είδους, που σε μεγάλες αστικές πόλεις θεωρούνται δεδομένα, αλλά μόνο δεδομένα δεν είναι καθώς για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται πολύ δουλειά, οργάνωση και μεράκι ... Η ομάδα του Savage Crew έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά, οι προσδοκίες μεγαλώνουν και όσο ο κόσμος στηρίζει πιστεύω πως στα επόμενα εγχειρήματά τους να κάνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα ... Εις το επανιδείν λοιπόν! 

 

Setlist: Downfall, Goat Legged Deceiver, Ever Lusting, In Hiding, Long Forgottern, Deliverance, The Vineyard Song, Tears Of Echo, Serenade Of Death, Την Πατρίδα Μ' Εχασα, Baptised In Fire

 

 

Για το RockOverdose,

Βιβή Ζαπαντιώτου

Φωτογραφίες: Αλβέρτος Καραγιάννης 

  

 

 

Comments