Evanescence – Elysion Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, 20/06/2012 Live Report

Μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός. Μετά το αξέχαστο live που χάρισαν οι Lynyrd Skynyrd στο ελληνικό κοινό, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί καθώς εμείς ταξιδεύαμε με τη μουσική των Evanescence στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας  την ίδια στιγμή μερικά χιλιόμετρα μακριά μας, στο Entairtainment Stage, οι εκρηκτικοί Megadeth έσπερναν τον πόνο με άπειρο headbanging.

 

Φτάνω λίγο πριν τις 18:00 στον χώρο παρατηρώ πως ήδη η είσοδος έχει κλείσει από κόσμο, γεγονός αναμενόμενο καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι Evanescence είναι ένα από τα συγκροτήματα με τρελά φανατικό κοινό, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα.

 

 

Οι πόρτες ανοίγουν τελικά στις 19:45 περίπου και ο χώρος, σε πρώτη φάση, γεμίζει ικανοποιητικά μέσα στα πρώτα 15 λεπτά. Ο ήλιος έπεφτε με αργούς ρυθμούς και στις 20:40 περίπου ανεβαίνουν στην σκηνή οι δικοί μας Elysion. Ένα συγκρότημα που δεν επιλέγεται τυχαία να συνοδεύσει κάποια από τα πιο μεγάλα ονόματα του εξωτερικού. Με Lacuna Coil, Leaves' Eyes στο ιστορικό τους, με δικό τους δυνατό υλικό και πλέον δικό τους κοινό, θυμίζουν στους Έλληνες γιατί πρέπει να υποστηρίζουμε ακόμα περισσότερο τις ελληνικές μπάντες.

 

 

 

 

Από τότε που τους είχα ξαναδεί δεν άλλαξαν και πολλά. Το ίδιο πάθος και η ίδια παραστατικότητα πάνω στην σκηνή, η ίδια δυνατή σκηνική παρουσία και μουσική. Η μόνη διαφορά; Μάλλον χθες το ευχαριστήθηκαν ακόμα περισσότερο και αυτό φάνηκε. Όπως και οι ίδιοι τόνισαν, ένα από τα όνειρά τους έγινε χθες πραγματικότητα. Μας παρουσίασαν ένα νέο κομμάτι τους "Made Of Lies". Όμως, ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσαν με την διασκευή του "Mein Herz Brennt" των Rammstein, γιατί ξέραμε ήδη την μελωδική πλευρά της φωνής της Christianna αλλά χθες γνωρίσαμε και την άγρια πλευρά της με τα brutal φωνητικά να βγαίνουν από αυτήν την όμορφη φιγούρα. Και φυσικά, από το setlist τους δεν έλειπε το αγαπημένο στο κοινό (και δικό μου), "Killing My Dreams" με το οποίο έκλεισαν την εμφάνισή τους, γύρω στις 21:20, αφήνοντας μας με τις καλύτερες εντυπώσεις και αρκετά ζεστούς για να υποδεχθούμε τους Evanescence.

 

 

Elysion setlist:

 

Dreamer

Loss

Walk Away

Bleeding

Never Forever

Made of Lies

Mein herz brennt (Rammstein)

Killing my dreams

The rules

 

 

 

Ο ήλιος εξαφανίζεται, το σκοτάδι παίρνει θέση και η κατάλληλη ατμόσφαιρα σιγά σιγά δημιουργείται. Το ρολόι δείχνει 21:50 και την σκηνή γεμίζουν οι λατρεμένοι Evanescence. Η μεγάλη ανταπόκριση που έχουν ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό, είναι γνωστή. Γι' αυτό και όσοι έχουν αντοχές όρμηξαν στις μπροστινές θέσεις, ενώ όσοι δεν έχουν άλλα αποθέματα ενέργειας προτίμησαν τις πίσω. Δεν προλαβαίνουν να ακουστούν οι πρώτες νότες και τα ουρλιαχτά τα ουρλιαχτά γεμίζουν τον χώρο. Μπαίνουν με το καινούριο και ήδη αγαπημένο

"What you want". Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στο νέο τους δίσκο, έτσι και live, ο ήχος των drums είναι ακόμα πιο έντονος. Συνεχίζουν με το παλιό "Going Under" με το οποίο ξυπνούν μνήμες. Από την πρώτη στιγμή μέχρι και την τελευταία δεν σταματούν να δείχνουν και να τονίζουν το πόσο πολύ χαίρονται που επέστρεψαν στην χώρα μας, μετά από τόσα χρόνια, και το πόσο πολύ γουστάρουν το κοινό μας. Συνεχίζουν με το νέο τους κομμάτι "The other side" και το λίγο παλιότερο "Weight of the World". Αρκετές οι επιτυχίες και από τα τρία album γι' αυτό φρόντισαν να μας παρουσιάσουν ένα αναμειγμένο setlist παίρνοντας μία γερή γεύση από όλους τους δίσκους. "Made of Stone", "Lithium" και "Lost in Paradise" για την συνέχεια και όσο περνούσαν τα λεπτά τόσο δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν μερικοί πως τους έβλεπαν επιτέλους από κοντά.

Τρελός φωτισμός, απίστευτη σκηνική παρουσία και πολύ καλή διάθεση από την ίδια την Amy, κάτι που την έκανε ακόμα πιο ελκυστική και συμπαθητική, ακόμα και σε αυτούς που δεν ανήκουν στους τρελούς fans. Μετά το "Lost in Paradise" τονίζει για πολλοστή φορά πως είμαστε το αγαπημένο της κοινό. Με καθαρό ήχο, περνάμε σε ένα από τα κομμάτια που προσωπικά ξεχώρισα από το νέο τους album, το "My heart is broken". Δυνατή φωνή, ωραία σύνθεση και κατάφεραν να το αποδώσουν τέλεια. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η αλήθεια είναι πως περίμενα ότι η Amy θα κουραζόταν φωνητικά, αλλά με τη δυναμική της παρουσία και με τη καθαρή φωνή της, τελικά με αποστόμωσε. Αφού μας παρουσίασαν και άλλα κομμάτια από τον νέο τους δίσκο "Evanescence", περνάμε στα πιο παλιά "Whisper", "Imaginary" και φυσικά το κομμάτι που τους ανέδειξε "Bring me to life", προκαλώντας μια νοσταλγία.

Λίγο αργότερα, μπαίνουν στο encore με το "Good enough". Προσωπικά, είναι μία από τις στιγμές που μου έμειναν έντονα. Κάτι το σκοτάδι, κάτι το αεράκι, κάτι τα αστέρια κατάφεραν να εξωτερικεύσουν μία πιο ρομαντική πλευρά του εαυτού μου (κάτι που δεν συνηθίζω). Συνεχίζουν με "Your Star" και ολοκληρώνουν αυτήν την υπέροχη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο με την Amy να τονίζει «I hate to leave» και να παίζει τις πρώτες νότες του "My Immortal". Μαγευτική ατμόσφαιρα με τις φωνές των παραβρισκόμενων να ακούγονται σαν μία. Προσωπικά, δεν είναι τόσο το τραγούδι αυτό καθ' αυτό που μου δημιουργεί αίσθηση, αφού έχει ήδη χιλιοπαιχτεί, αλλά όταν το ακούς live τότε σε κάνουν να το λατρέψεις. Και το τραγούδι και την στιγμή.

 

Δεν καταλάβαμε πως πέρασαν τα λεπτά και γύρω στις 23:10 μας αποχαιρετούν. Μία υπέροχη, στο σύνολό της, βραδιά με τους Evanescence να μας αφήνουν με τις καλύτερες και πιο έντονες αναμνήσεις και να το ευχαριστιούνται τόσο όσο εμείς. Και αν δεν με πιστεύετε εμένα, διαβάστε το από την ίδια την Amy.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evanescence setlist:

 

What You Want

Going Under

The Other Side

Weight of the World

Made of Stone

Lithium

Lost in Paradise

My Heart Is Broken

Sick

The Change

Whisper

Call Me When You're Sober

Imaginary

Bring Me to Life

   

Encore:

Good Enough

Your Star

My Immortal

 

Για το RockOverdose.gr:    Βικτώρια Δούδου

Φωτογραφίες: Πέτρος Παπαπέτρος

Μη ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Σταύρο Καρλή που ήταν δίπλα μου και βιντεοσκοπούσε τις κορυφαίες στιγμές:

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ELYSION:

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

Comments