FRAGMENT SOUL στο RockOverdose: “Η ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ώθηση για τη συνεχεία!”

 

 

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία τους "Axiom Of Choice" που κυκλοφόρησε τον Μάϊο 2021, οι Έλληνες prog/atmospheric metallers Fragment Soul συστήνονται στους αναγνώστες του RockOverdose, μιλώντας για το περιεχόμενο του δίσκου αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

 

Enjoy!


 

RockOverdose: Καλησπέρα σας. Με χαρά μας είδαμε ότι κυκλοφορήσατε πρόσφατα ένα υπέροχο άλμπουμ από την ελληνική Sleaszy Rider. Πώς είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των Fragment Soul;

 

 

 

Fragment Soul : Αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για πρόσκληση! Η μπάντα προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα της όπως live shows, δόκιμες για νέο υλικό.

 

 

 

RockOverdose: Μιλήστε μας λίγο για την ιστορία της μπάντας. Πότε δημιουργηθήκατε και ποιες ήταν οι σημαντικότερες στιγμές της μπάντας;

 

 

 

Fragment Soul : Οι Fragment Soul δημιουργήθηκαν από τον Σπύρο Γεωργίου και τον Δημήτρη Λούβρο στα τέλη του 2017. Οι σημαντικότερες στιγμές της μπάντας είναι πολλές!

Αν ήταν να αναφέρω κάποιες σίγουρα ήταν η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λούβρο, έπειτα oi συνεργασίες με τη Heike Langhans (Draconian) τον Egan O' Rourke (Daylight Dies) και φυσικά με τα Fascination Street Studios (Sweden)

 

 

 

RockOverdose: Κυκλοφορήσατε ήδη ένα official video για το «A Choice Between Two Evils». Θα υπάρχει κάτι άλλο σε οπτική μορφή σύντομα;

 

 

 

Fragment Soul : Υπάρχουν ήδη ένα lyric video για το "Α soul inhabiting two bodies" και ένα album stream animated video. Υπάρχουν σκέψεις για άλλο ένα video αλλά ακόμη βρισκόμαστε σε συζητήσεις.

 

 

 

RockOverdose: Το album κυκλοφόρησε το Μάη. Κατάλληλη εποχή σε νορμάλ συνθήκες. Πιστεύετε ότι επηρεάστηκε η κυκλοφορία λόγω του Covid-19;

 

 

 

Fragment Soul : Κοιτάξτε σίγουρα η πανδημία έχει επηρεάσει τα πάντα γύρω μας και ιδιαίτερα τον χώρο της μουσικής. Πάντως είμαστε παρά πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση του κόσμου είναι κάτι που μας δίνει ώθηση για τη συνεχεία!

 

 

 

RockOverdose: Ποιοι ήταν οι συντελεστές του album; Πού ηχογραφήθηκε και ποιος έφτιαξε το εξώφυλλο;

 

 

 

Fragment Soul : Το Line up του  είναι:

Jimmy Louvros - Guitars

Spiros Georgiou - Bass

Nick Argyriou - Vocals

Vangelis Simfoniks - Keys/pianos

Kostas Milonas - Drums

Guest Vocals από τη Heike Langhans και τον Egan O' Rourke

Το artwork επιμελήθηκε ο Dimitris Tzortzis ένας καταπληκτικός άνθρωπος και τρομερά ταλαντούχος καλλιτέχνης!  Οι ηχογραφήσεις γίνανε στο Tube Studio (Λυχνία) Κέρκυρα και η παράγωγη στα Fascination Street Studios (Sweden)

 

 

 

 

RockOverdose: Τα θέματα των στίχων σας είναι τα κλασικά για τον doom-progressive χώρο ή έχετε κάποιες διαφοροποιήσεις

 

 

 

Fragment Soul : Η θεματολογία περιπλέκεται γύρω από ρομαντική ιστορία που διαδραματίζεται χρόνια στο Μεσαίωνα με στόχο να παρουσιάσει το πως αντιλαμβανόντουσαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής τα άτομα με ψυχικά νοσήματα.

 

 

RockOverdose: Η μπάντα δείχνει μια σταθερή πορεία στη δουλειά της από την δημιουργία της με αποτέλεσμα ένα πολύ ωραίο metal αποτέλεσμα. Πώς το καταφέρνετε αυτό; Σίγουρα απαιτεί θυσίες, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα και με τις αλλαγές μελών;

 

 

 

Fragment Soul : Σας ευχαριστούμε πολύ. Η απάντηση είναι ότι έχουμε το πάθος και την υπομονή τα οποία πιστεύω είναι αναγκαία για την επίτευξη οποιαδήποτε δουλειάς.

Σίγουρα οι "θυσίες" είναι πολλές. Σίγουρα το να αντικαθιστάς ένα μέλος είναι δύσκολη δουλειά. Θα θελα εδώ να ευχαριστήσω έναν από τους πιο ταλαντούχους drummer εκεί έξω το Κώστα Μυλωνά για την φανταστική συνεργασία μας.

Επίσης να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Πουλιάσης (Playgrounded, Sofia Sarri) είναι ο νέος drummer των Fragment Soul. Είναι πολύ σημαντικό για μας που ο Γιώργος έδειξε τόσο "into" για τη συνεργασία αυτή και ελπίζουμε στο καλύτερο.

 

 

 

 

 

 

RockOverdose: Πιστεύετε ότι το metal έχει χώρο για πειραματισμούς; Έχει μείνει ακόμα κάτι ανεξερεύνητο;

 

 

 

 

 

Fragment Soul : Κοιτάξτε το metal χαρακτηρίζετε από το σκληρό ήχο και τις μελαγχολικές συνθέσεις.

Πιστεύω ότι όσο χώρο για εξερεύνηση υπάρχει στη μουσική τόσος χώρος υπάρχει και στο metal.

 

 

 

 

RockOverdose: Σκοπεύετε να περιοδεύσετε όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες; Είναι μέσα στα σχέδια σας έστω κάποια δυνατά live?

 

 

 

Fragment Soul : Ναι είμαστε σε αναμονή. Έχουμε σχεδία για κάποια Live τα οποία μόλις κλείσουν επίσημα θα κάνουμε την αντίστοιχη ανακοίνωση.

 

 

 

RockOverdose: Η μπάντα είναι ήδη μια από τις ανερχόμενες της χώρας έχοντας ένα συμβόλαιο με μια καλή ελληνική εταιρεία. Υπάρχουν άλλες μπάντες χωρίς συμβόλαιο στη χώρα, που να θεωρείτε ότι έχουν τα εχέγγυα να ακολουθήσουν το φωτεινό σας παράδειγμα;

 

 

 

Fragment Soul : Μας τιμά πολύ αυτός ο προσδιορισμός. Εδώ θέλω να δώσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Sleaszy Rider SRL για την άψογη συνεργασία μας. Είναι σημαντικό "push" να έχουμε ήδη από τη πρώτη μας δουλειά δισκογραφική εταιρεία μαζί μας και να υπάρχει αυτή η στήριξη.

Θεωρώ ότι έχουμε φανταστικές μπάντες στην Ελλάδα, οι οποίες λόγω των συνθηκών που υπάρχουν στη χωρά σταματάνε στο πρώτο μεγάλο βήμα κάθε μπάντας την ολοκλήρωση του δίσκου και δεν συνεχίζουν στο επόμενο βήμα που είναι το promotion του έργου τους.

 

 

RockOverdose: Αλήθεια, πώς προέκυψε το όνομα «Fragment Soul»;

 

 

 

Fragment Soul : Πιστεύω ταιριάζει πολύ με τη φιλοσοφία της μπάντας. Σε ελεύθερη μετάφραση το νόημα του ονόματος είναι: "μια ψυχή κατακερματισμένη σε πολλά μέρη, αλλά ως σύνολο"

 

 

 

RockOverdose: Καλή τύχη στη μπάντα με ένα πολύ επιτυχημένο άλμπουμ και δυνατά live! Ευχαριστούμε πολύ για την τιμή αυτής της συνέντευξης!

 

 

 

Fragment Soul : Εμείς να σας ευχαριστήσουμε, ήταν χαρά μας αυτή η συζήτηση!

 

 

 

https://www.facebook.com/FragmentSoul

https://www.instagram.com/fragment.soul

https://fragmentsoul.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/channel/UC8wdOUPEaZWw8whDc2mGL8A

https://open.spotify.com/artist/2VsKiASSkRwzniSx3o6vL4?si=jqSFqi9ERjiMy_IUx-h_Jg&fbclid=IwAR0WzevDYneVSM2E7g2oQKBLkp5OfbCfUnf7JyhB5UL5LHmAOkHHoWtk13k&nd=1

Comments