Έφυγε από τη ζωή ο Gary Rossington (Lynyrd Skynyrd).

 

Το τελευταίο εν ζωή original μέλος των Lynyrd Skynyrd, ο κιθαρίστας Gary Rossington - έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

 

Ο Rossington αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου. Την ανακοίνωση έκανε το group  μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media.

«Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να σας ανακοινώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τους αδερφούς του στους Skynyrd και την οικογένειά του στον παράδεισο και παίζει… όμορφα, όπως κάνει πάντα. Παρακαλώ κρατήστε τον Dale, τη Mary και την Annie και ολόκληρη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή».

 

 

 

O Rossington υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας από 1964, πολύ πριν καταλήξουν στο όνομα Lynyrd Skynyrd το 1970. Ήταν ένας από τους επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή σε τρία μέλη και συνολικά έξι άτομα το 1977, γεγονός που οδήγησε στη διάλυση του group.

Το 1987 μαζί με άλλα τέσσερα μέλη που είχαν περάσει κατά διαστήματα από τους Skynyrd, ξεκίνησαν μία μεγάλη περιοδεία με τον αδελφό του τραγουδιστή Ronnie Van Zant, Johnny, να αναλαμβάνει τα φωνητικά. Αν και η περιοδεία ήταν προγραμματισμένο να αποτελέσει ένα tribute και τίποτα παραπάνω, τελικά η πορεία συνεχίστηκε με αρκετές δικαστικές διαμάχες στο ενδιάμεσο και εννέα στούντιο άλμπουμ ως αποτέλεσμα.

Οι Lynyrd Skynyrd είχαν εμφανιστεί στην Ελλάδα το 2012, με τον Rossington στην κιθάρα. Πλέον, τo μοναδικό μέλος που έχει πλέον που παραμένει στη μπάντα και έχει επαφή με τα πρώτα τους βήματα είναι ο Rickey Medlocke που είχε κάνει ένα πέρασμα τη διετία 1971-72 και από το 1996 είναι σταθερά στην κιθάρα.

 

main photo credits:  Jon Callas - https://www.flickr.com/photos/joncallas/5437854410/

Comments