Σε πτώχευση η Gibson !

Η θρυλική εταιρεία μουσικών οργάνων Gibson Brands υπέβαλε χθες αίτηση πτώχευσης, καταθέτοντας όμως παράλληλα ένα σχέδιο ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης το οποίο θα διατηρήσει το τμήμα των κιθάρων και θα δώσει στους δανειστές της ένα ίσο ποσοστό στην ιδιοκτησία της εταιρείας, αντικαθιστώντας όλους τους σημερινούς μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του αμφιλεγόμενου CEO Henry Juszkiewicz.

 

Η αίτηση υπεβλήθη το πρωί της Τρίτης (1/5/2018) στο Delaware και αναγράφει τα 500 εκατομμύρια δολάρια σαν την υπολογιζόμενη αξία των χρεών της εταιρείας. Οι δανειοδότες έχουν συμφωνήσει σε ένα ακόμη βραχυπρόθεσμο δάνειο για την υποστήριξη της λειτουργίας της εταιρείας που θα φτάσει τα 135 εκατομμύρια δολάρια. Η αναδιάρθρωση που σχεδιάζεται, θα επιτρέψει στην Gibson Brands να απαλλαγεί από το τμήμα των ηλεκτρονικών που απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό (συμπεριλαμβανομένων και των Philips, TASCAM, Onkyo), το οποίο όμως έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει βρεθεί ο όμιλος. Οι πρώτες φήμες περί χρεοκοπίας ξεκίνησαν μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση πώλησης του εμβληματικού εργοστασίου οργάνων στο Μέμφις, τον Οκτώβριο του 2017.

 

«Η απόφαση να επικεντρωθούμε στην κύρια δραστηριότητά μας, το τμήμα των Μουσικών Οργάνων, σε συνδυασμό με την σημαντική υποστήριξη των μετόχων μας, πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την οικονομική υγεία της εταιρείας μας», δήλωσε ο Henry Juszkiewicz, ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου κατά την διαδικασία αλλαγής στην διοίκηση της εταιρείας.

 

Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, σημειώσαμε σημαντικές προσπάθειες μέσω μιας νέας επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Είναι σημαντικό το ότι αυτή η καινούργια διαδικασία θα είναι αόρατη στους πελάτες, οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην Gibson για την παροχή ασύγκριτης ποιότητας προϊόντων και εξυπηρέτησης πελατών».

 

Για το Rock Overdose, Μιχάλης Τσολάκος

Comments