GLENN TIPTON: Βλέπω παραπάνω από έναν δίσκους στο μέλλον

Πρόσφατα οι Glenn Tipton και Richie Faulkner των Judas Priest, έδωσαν συνέντευξη στο Guitar International. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα.

GI: Πες μας λίγα πράγματα για την είσοδο του Richie στην μπάντα και πως έγινε.

GT: Στην αρχή είχαμε προσεγγίσει άλλον κιθαρίστα αλλά πολύ έντιμα μας απάντησε ότι δεν πίστευε ότι θα ταίριαζε στην μπάντα. Έτσι τον ρωτήσαμε αν ήξερε κάποιον και μας πρότεινε τον Richie. Του στείλαμε e-mail αλλά δεν μας απάντησε. Βασικά νόμιζε ότι ήταν κάποια φάρσα. Τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του, ήρθε στο σπίτι μου και μου έδειξε τι μπορεί να κάνει. Μόλις άρχισε να παίζει κατάλαβα ότι ήταν ο άνθρωπος μας. Του ζήτησα να δουλέψει πάνω σε μερικά κομμάτια των Priest και να μου στείλει μία ηχογράφηση για να τον ακούσουμε. Βάζει κάτι δικό του στα κομμάτια αλλά ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θέλουμε. Δεν ξέρω ποιος θα ήταν εδώ αν δεν είχαμε διαλέξει τον Richie. Τον συμπάθησα αμέσως ως άτομο το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την μπάντα. Δεν είναι μόνο το παίξιμο. Είναι και πως τα πηγαίνουμε μεταξύ μας.

GI: Ο Richie τι έφερε στην μπάντα;

GT: Παίζουμε μαζί για λιγότερο από έξι μήνες αλλά κάθε βράδυ ο Richie αλλάζει λίγο τα κομμάτια προσθέτοντας κάποιες λεπτομέρειες εδώ και εκεί. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον. Επίσης μαθαίνουμε και στο οπτικό κομμάτι. Υπάρχει πολύ επικοινωνία με το κοινό. Δεν είναι μόνο πως παίζεις κιθάρα. Είναι η παρουσία. Να είσαι στο σωστό μέρος, την σωστή ώρα.

GI: Τι ετοίμασες για την οντισιόν;

RF: Παλαιότερα έπαιζα σε μπάντες διασκευών και παίζαμε μερικά κομμάτια των Priest. Συνάντησα τον Glenn την επόμενη μέρα από το τηλεφώνημα του και έτσι δεν είχα χρόνο να ετοιμάσω κάτι. Ήμουν όμως σίγουρος ότι ήξερα αρκετά. Πήγα εκεί έπαιξα μερικά κομμάτια. Ο Glenn μου είπε να μάθω τρία κομμάτια των Priest στα οποία τα μεγάλα solo έπαιζε ο K.K: τα Victim Of Changes, Blood Red Skies και Beyond The Realms Of Death.

GI: Τι ήταν αυτό που τελικά έφερε τον Richie στην μπάντα;

GT: Είναι ένας φανταστικός κιθαρίστας. Ήξερε ακριβώς τι να κάνει και ήξερε τι ήταν σωστό για την μπάντα. Θέλουμε η μπάντα να ακούγεται όπως πριν αλλά και να δώσουμε την ελευθερία στον Richie να κάνει τα δικά του. Αυτό μπορεί να μην δούλευε με τους περισσότερους κιθαρίστες.

GI: Υπάρχει νέος δίσκος στα πλάνα της μπάντας;

GT: Ο Rob και εγώ αρχίσαμε να γράφουμε πέρσι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Έχουμε 8 με 10 δυνατές ιδέες και 4 σχεδόν τελειωμένες. Τώρα θέλουμε να δουλέψουμε με τον Richie και το ενδεχόμενο να γράψουμε νέο υλικό μαζί του. Βλέπω παραπάνω από έναν δίσκους στο μέλλον και οι ιδέες που ήδη έχουμε, έχουν αρχίσει να επηρεάζονται από τον Richie. Είναι μία καινούρια εποχή και δεν ξέρω πως θα καταλήξει, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος και ενθουσιασμένος. Υπάρχει ακόμα πολύ ζωή στην μπάντα. Ξέρω ότι είπαμε για αποχαιρετιστήρια περιοδεία αλλά εννοούσαμε παγκόσμια. Δεν θα σταματήσουμε τις συναυλίες. Έχουμε ακόμα πολύ ενέργεια. Είναι δύσκολο να σταματήσεις. Εάν δώσουν στην μπάντα μια σειρά με ημερομηνίες σίγουρα θα τις σκεφτούμε.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο Guitar International.

Για το Rockoverdose.gr
Απόστολος "Astaldo" Πανταζόγλου

Comments

rockoverdose.gr