Greenleaf στο RockOverose: “Ο καινούργιος δίσκος μιλάει περισσότερο για συναισθήματα και την πραγματικότητα”

 

 

Οι Σουηδοί Greenleaf έχοντας πάνω από 20 χρόνια δισκογραφία στον χώρο του stoner\desert rock, 26 Μαρτίου κυκλοφορούν τον καινούργιο τους δίσκο: “Echoes from a Mass”. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου, o Βαγγέλης Γιαννακόπουλος είχε μία συζήτηση με το συγκρότημα για τον ήχο του νέου δίσκου αλλά και το συγκρότημα γενικότερα.

 

Pre-order "Echoes From A Mass" now: https://smarturl.it/EchoesFromAMass-NPR

 


 

 

Rockoverdose: Σας χαιρετούμε από την Ελλάδα. Το όνομά μου είναι Βαγγέλης και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτήν την συνέντευξη. Μετά τον δίσκο “Hearing the Rivers” τώρα περιμένουμε τον “Echoes From A Mass”. Όλα αυτά τα χρόνια έχετε αποδείξει ότι δεν συμβιβάζεστε, οπότε τώρα τι έχουμε να περιμένουμε από το συγκρότημα?

GreenLeaf: Γεια σου Βαγγέλη! Λοιπόν, η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του καινούργιου album και του “Hear The Rivers” είναι η ατμόσφαιρα και η βαρύτητα. Το “Hear The Rivers” ήταν αρκετά bluesy παιχνιδιάρικό και groovy, ενώ το καινούργιο είναι πιο ειλικρινές. Οι στίχοι είναι πιο προσωπικοί και τα τραγούδια πιο στοχευμένα. Θα έλεγα ότι είναι κάτι σαν γροθιά στο πρόσωπο. Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο το 2020 και θέλω να πιστεύω ότι έχει περάσει και στα τραγούδια. Επίσης, αλλάξαμε και την θεματολογία λίγο. Αφήσαμε το θέμα της φύσης που πραγματευόμασταν στα 3 τελευταία album και μιλάμε περισσότερο για συναισθήματα και την πραγματικότητα.

 

Rockoverdose: Ακούγοντας το “Tides” (το single από το καινούργιο δίσκο) παρατήρησα ότι ο ήχος είναι πιο μεστός και συμπαγής ενώ έχετε καταφέρει να κρατήσετε τον ωμό χαρακτήρα σας. Έχει αλλάξει κάτι στο πως προσεγγίζετε την παραγωγή?

 

GreenLeaf: Ναι, θέλαμε ο καινούργιος δίσκος να ακούγεται πιο έντονος και το “Tides” είναι ένα τέλειο παράδειγμα για αυτό. Θέλαμε ο ήχος να είναι πιο επικός και φαντασμαγορικός. Σαν την απεραντοσύνη του διαστήματος (γέλια)

 


Rockoverdose: Είστε στον δρόμο για πάνω από 20 χρόνια. Βλέποντας πίσω, τι είναι αυτό που θα κάνατε διαφορετικά, όσο αφορά την μουσικής σας φυσικά?

 

GreenLeaf: Όχι πολλά. Είμαστε χαρούμενοι με το πως έχουν εξελιχθεί οι Greenleaf μέσα στα χρόνια και είναι πολύ ωραίο που αυτό το είδος της μουσικής έχει μεγαλώσει σχεδόν με τον ίδιο ρυθμό που έχει μεγαλώσει και το συγκρότημα. Πλέον παίζουμε μουσική μόνο όποτε θέλουμε και είναι φοβερό που ο κόσμος θέλει ακόμα να έρχεται να μας βλέπει.

 

Rockoverdose: Αν κάποιος με ρωτήσει τι μουσική παίζουν οι Greenleaf τότε θα απαντήσω αμέσως: Rock nRoll. Εσείς θα το περιγράφατε έτσι? Ποιες είναι οι επιρροές σας?

 

GreenLeaf: Κάπως έτσι ή ίσως και Heavy Rock. Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να βάλω ταμπέλα. Είναι μουσική που είτε σου αρέσει είτε όχι. Όσο για τις επιρροές μας, μεγαλώσαμε με μουσική των 70’s όπως Zeppelin, Sabbath και Deep Purple. Σήμερα έχουμε ακούσματα από διάφορα είδη μουσικής όπως indie και pop όπως Jim James, Junip και instrumental όπως Gösta Berlings Saga και Tonbruket. Οι μελωδίες μας προέρχονται περισσότερο από την Pop, την Soul ή τα Blues παρά από πιο βαριά πράγματα.

 


 

Rockoverdose: Υπάρχουν πάρα πολλά συγκροτήματα που παίζουν stoner\desert rock κι εσείς έχετε καταφέρει να ξεχωρίσετε. Ποιο είναι το μυστικό?

 

GreenLeaf: Όπως σου είπα και πριν, πιστεύω ότι είναι τα βαριά riff σε συνδυασμό με τις πιο χαλαρές μελωδίες. Είναι ο συνδυασμός έντασης και δέλεαρ (γέλια).

 

Rockoverdose: Η Σουηδία έχει πολύ μεγάλη παράδοση σε όλα τα είδη μουσικής. Που πιστεύεις ότι οφείλεται?

 

GreenLeaf: Στην Σουηδία σαν παιδί ή θα παίζεις μουσική ή θα κάνεις αθλητισμό και αυτό μάλλον οφείλεται στον βαρύ χειμώνα και το σκοτάδι που υπάρχει τον μισό χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Με τόσο κρύο και σκοτάδι βαραίνεις αρκετά ψυχολογικά οπότε όλο αυτό σε αναγκάζει να γίνεσαι δημιουργικός. Πρέπει να ξεφύγεις κάνοντας κάτι διαφορετικό και πολλές φορές αυτό το κάτι είναι η μουσική.

 

 

 

Rockoverdose: Με ποια συγκροτήματα θα διάλεγες να κάνεις περιοδεία αν ήταν να ξεκινήσεις αύριο?

 

GreenLeaf: Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραία να κάνουμε περιοδεία με τους Melvins. Μας αρέσουν σε όλους και φαίνονται πολύ αστείοι τύποι.

 

Rockoverdose: Είναι πασιφανές ότι σας αρέσει να κάνετε tour και να παίζετε live. Ποια είναι τα σχέδια του συγκροτήματος τώρα που δεν μπορείτε να κάνετε tour?

 

 

GreenLeaf: (γέλια) Να γράψουμε μουσική και να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια. Δεν υπάρχουν και πολλά να κάνουμε.

 

Rockoverdose: Θέλετε να πείτε κάτι στους Έλληνες fan σας?

 

GreenLeaf: Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα. Μας αρέσει να παίζουμε στην Ελλάδα. Θα επιστρέψουμε όταν όλο αυτό τελειώσει.

 

Rockoverdose: Ευχαριστούμε και πάλι για την συνέντευξη. Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα. Μείνετε ασφαλείς!

 

 

 

Για το RockOverdose,

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος

 

Comments