Ο τραγουδιστής των The Dillinger Escape Plan, απάντησε σε ερώτηση οπαδού σχετικά με την αντιμετώπιση που έχουν οι gay στην metal σκηνή.
Ερώτηση από οπαδό: Greg, είμαι τεράστιος οπαδός σου με τους Dillinger και γενικά του metal. Επίσης είμαι gay. Η ερώτηση μου είναι ότι γενικά οι οπαδοί του metal περηφανεύονται ότι δεν έχουν γενικά προβλήματα με τα θέματα που δεν είναι τα normal για την κοινωνία εκτός από τους gay. Γιατί γίνεται αυτό; Θεωρητικά μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχει ωριμάσει ο κόσμος αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ποια είναι η γνώμη σου;
Greg Puciato: Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η ανασφάλεια που έχουν μερική για τον ανδρισμό τους και το ότι ακούν μία τέτοια δυνατή μουσική τους κάνει να νομίζουν ότι είναι σκληροί άντρες και να νιώθουν πιο ασφαλείς για τον ανδρισμό τους. Στην ουσία απλά καλύπτει το πρόβλημα τους που μάλλον πρέπει να λυθεί με κάποια θεραπεία για να βρουν τι πήγε λάθος στην μετάβαση από αγόρι σε άντρα. Συνδύασε το αυτό με την έλλειψη μάθησης και κουλτούρας, δύο πράγματα που υπάρχουν σε τεράστιο βαθμό στις Η.Π.Α. και να η απάντηση σου.
Με αηδιάζει. Νομίζω ότι οι νεότερες γενιές εξελίσσονται, τα πάντα εξελίσσονται με τον χρόνο, αλλά είναι ενοχλητικό να περιμένει τον κόσμο γύρω σου να φτάσει το επίπεδο σου.
Το να καταλάβεις την ομοφυλοφιλία είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωπιστικά θέματα της εποχής μας. Αυτό και το να καταλάβουν οι άνθρωποι για τα κακά που έχει κάνει στην κοινωνία η οργανωμένη θρησκεία. Αυτά τα δύο πράγματα πάνε μαζί βασικά.
Είναι εξοργιστικό που οι Η.Π.Α. βασίζονται τόσο πολύ στην Χριστιανική πολιτική, μία θρησκεία που διδάσκει από τον πυρήνα της ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Κάθε φορά που κάποιος υποψήφιος αναφέρεται στον Χριστιανισμό, τον χρησιμοποιεί σαν εργαλείο για να πάρει τους ψήφους των πολιτειών που είναι άρρηκτα δεμένες με την Βίβλο και λέει ένα μεγάλο “άντε γαμηθείτε” στην κοινωνία των gay. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από μία διαφορετική οπτική γωνία. Σωστή εκπαίδευση και το να μάθει κάποιος την κουλτούρα, είναι ότι καλύτερο αλλά και πάλι το να περιμένεις είναι ενοχλητικό… Ο φόβος για την ομοφυλοφιλία είναι πιο έντονος στην metal στην country και στην hip hop μουσική. Δεν είναι σύμπτωση ότι ο φόβος αυτός είναι πιο έντονος στις αυτά τα τρία ήδη. Οι περισσότεροι δεν είχαν σωστή εκπαίδευση, δεν προέρχονται από οικογένειες με υψηλά εισοδήματα και δεν έχουν ταξιδέψει για να δουν διαφορετικές κουλτούρες. Το punk και το hardcore είναι πολύ πιο προοδευτικά και φρέσκα και γι’ αυτό εμείς ως συγκρότημα νιώθουμε πιο κοντά σε αυτά τα κινήματα και όχι με τους κολλημένους του metal.
Συγνώμη για την μακρηγορία μου… πολύ καφεΐνη. Το θέμα όμως είναι κάτι για το οποίο μου αρέσει να αναφέρομαι και χαίρομαι που ρώτησες.
Τις περισσότερες ερωτήσεις τις προσπερνάω, αλλά σε αυτή ένιωθα την ανάγκη να απαντήσω.
Εάν ποτέ κάνουμε μία συναυλία που πιστεύω ότι θα έχει πολλούς οπαδούς που είναι ενάντια στην ομοφυλοφιλία, υπόσχομαι να φορέσω μπλουζάκι που θα έχει ένα τύπο με το πέος ενός άλλου στο στόμα του, ή κάτι τέτοιο.
Είναι αστείο το γεγονός ότι πολλοί θα προσβάλλονταν με ένα τέτοιο μπλουζάκι, αλλά αν ήταν δύο κορίτσια που φιλιόντουσαν θα χειροκροτούσαν.
Όπως είπα, ανασφαλή μωρά παγιδευμένα σε σώματα ανδρών. Θέματα ανδρικής ανασφάλειας. Ελπίζω όλοι να αποκτήσουν ένα gay παιδί.”
Για το Rockoverdose.gr
Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου



