GUS G (Firewind, ex-Ozzy) στο Rock Overdose:”Ελπίζω να έρθετε όλοι στα 3 εγχώρια shows και να γίνει χαμός!”

Μια μέρα πριν φύγει για την περιοδεία του στην Αμερική μαζί με τον θρυλικό Vinnie Moore, ο κιθαρίστας των Firewind και πρώην κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, Gus G, παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, στο Rock Overdose και τον Κωνσταντίνο Σωτηρέλη. Ευδιάθετος, ευγενικός και με χιούμορ, όπως πάντα.
Απολαύστε τον:

 

 

Rock Overdose: Καλησπέρα Gus. Τι κάνεις;

 Gus G: Καλησπέρα Κωνσταντίνε, καλά. Εσύ;

 

Rock Overdose: Καλά και γω. Αύριο φεύγεις για την περιοδεία με την Vinnie Moore, σωστά; Πώς αισθάνεσαι;

 Gus G: Ναι, σωστά. Είμαι ενθουσιασμένος. Ο Vinnie Moore πέρα από φίλος τα τελευταία χρόνια, είναι ένας από τους προσωπικούς guitar heroes…

 

Rock Overdose: Και θρυλικός κιθαρίστας, φυσικά.

 Gus G: Ακριβώς. Ανυπομονώ για αυτή τη περιοδεία. Ξεκινάμε 28 Νοεμβρίου, θα κάνουμε λίγες πρόβες και ξεκινάμε. Θα κρατήσει 10 μέρες .Είναι ψιλοδοκιμαστική, θα γίνει στην ανατολική πλευρά και συζητάμε και για ένα δεύτερο σκέλος αν πάει καλά. Για μένα ούτως ή άλλως ήταν μια νεκρή περίοδος, δεν σκόπευα να κάνω σόλο περιοδεία φέτος. Είχα κάποιες προτάσεις και αυτή ήταν μια από αυτές. Φυσικά, δεν μπορούσα να πω όχι. Τώρα φαντάζομαι και ο Vinnie δεν έκανε μεγάλη περιοδεία γιατί και αυτός περιοδεύει συνέχεια με τους UFO.

 

 

Rock Overdose: Πώς έκατσε και σε επέλεξε για αυτή τη περιοδεία;

 Gus G: Δεν ξέρω, ήρθε μέσω του ατζέντη μου. Γνωριζόμαστε, βέβαια, 10 χρόνια γιατί είμαστε φίλοι και έμαθα μέσω του ατζέντη μου ότι ψάχνει special guest για την περιοδεία, οπότε δείξαμε το ενδιαφέρον μας.

 

Rock Overdose: Τι θα παρουσιάσεις σε αυτή τη περιοδεία;

 Gus G: Κοίτα, είναι σόλο περιοδεία, οπότε θα παρουσιάσω τραγούδια από τα 2 σόλο άλμπουμ μου.

 

Rock Overdose: Με το που γυρνάς ξεκινούν οι προετοιμασίες για τις  συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Γιάννενα;

 Gus G: Ναι, έχουμε τα τρία τελευταία show της χρονιάς, μαζί με Rage, Nightrage και Mystic Prophecy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μετά έχουμε 2 βδομάδες διάλειμμα για τις γιορτές και ύστερα συνεχίζουμε για ένα μήνα στην Ευρώπη μαζί με τους Rage.

 

Rock Overdose: Τι να περιμένουμε από τους Firewind;

 Gus G: Κοίτα, έχουμε καιρό να παίξουμε…

 

Rock Overdose: 5 χρόνια νομίζω

 Gus G: Ναι, 5 χρόνια.

 

 

Rock Overdose: Πώς αισθάνεσαι που ξαναγυρνάς για συναυλίες στην πατρίδα;

 Gus G: Κοίτα, είναι λίγο αγχωτικά αυτά τα show για μένα στην πόλη μου. Ξέρεις, είναι οι γονείς μου, η οικογένεια, οι φίλοι. Σε αποσπάει λίγο από την ρουτίνα ότι είναι showday και πάμε να κάνουμε αυτό και αυτό. Είναι και το συναισθηματικό δέσιμο, θες να πάνε όλα καλά. Υπάρχει λίγο αυτό το άγχος. Από την άλλη αυτό το άγχος σε κάνει και ρολάρεις λίγο καλύτερα στο show γιατί δεν το σκέφτεσαι τόσο γιατί σκέφτεσαι άλλα πράγματα του στυλ, «τους έβαλαν τους γονείς μου να καθίσουν στο μπαλκόνι;», «μπήκε αυτός στη λίστα;» και άλλα τέτοια (γέλια).

 

Rock Overdose: Ποιες πιστεύεις θα είναι οι αντιδράσεις του ελληνικού κοινού σχετικά με το “Immortals” και ποιες ήταν οι ως τώρα αντιδράσεις και το feedback για το “Immortals”;

 Gus G: Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα κάναμε μόνο ένα live για το “Immortals”, στην Πάτρα, και η ανταπόκριση ήταν φοβερή. Όλοι ήξεραν τραγούδια αν και ήταν ακόμη νωρίς, γιατί το show έγινε τον Μάρτιο και το “Immortals” είχε κυκλοφορήσει τον Γενάρη. Έχουμε υψηλά standards και εμείς σαν Firewind από το ελληνικό κοινό γιατί έχουμε συνηθίσει σε sold out και μεγάλες συναυλίες…

 

 

Rock Overdose: Και πριν 5 χρόνια ήταν μαγική εκείνη η βραδιά…

 Gus G: Ευχαριστώ. Έχουμε παθιασμένο κοινό που αγαπάει και ακολουθεί την μπάντα πολλά χρόνια. Οπότε περιμένουμε να είναι το live στο ίδιο level με τότε. Αλλά πολλά αλλάζουν μέσα σε 5 χρόνια. Έχω και λίγο το άγχος του να δούμε τι γίνεται εν έτη 2017.

 

Rock Overdose: Και το κοινό αλλάζει, διαφορετική και η οικονομική κατάσταση.

 Gus G: Ναι, σίγουρα άλλαξαν πολλά από τότε.

 

Rock Overdose: Παρόλα αυτά, το εισιτήριο είναι πάρα πολύ χαμηλό για το line-up που θα παρουσιαστεί.

 Gus G: Πιο χαμηλό δεν γίνεται. Έξω θα το έβλεπες με εισιτήριο τουλάχιστον 30€. Είμαστε και ελληνική μπάντα, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε παραπάνω το εισιτήριο. Δεν μας παίρνει, έχουμε να ανταγωνιστούμε και άλλους συναδέλφους, που παίζουν για κάτω των 10€. Παρόλα αυτά, εμείς έχουμε και κάποια έξοδα. Δύο μέλη της μπάντας είναι στο εξωτερικό, επίσης, μας αρέσει να επενδύουμε και λίγο στα show, έχουμε εξοπλισμό, εφέ, φώτα, και για να γίνουν αυτά χρειάζονται χρήματα, οπότε ανεβαίνει και το εισιτήριο. Δεδομένων όλων αυτών των πραγμάτων που ανέφερα, θεωρώ ότι η τιμή είναι πολύ προσιτή. Και πέραν αυτού, βλέπεις 4 group παγκοσμίας φήμης. Από το καλημέρα βλέπεις μεγάλες μπάντες, όπως οι Nightrage.

 

 

Rock Overdose: Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε δίπλα στον Μάριο καθόλου, μας έχετε κάποια έκπληξη;

 Gus G: Δεν έχουμε σκεφτεί κάτι τέτοιο γιατί έχω τόσα πράγματα στο μυαλό μου, όμως ποτέ δεν ξέρεις.

 

Rock Overdose: Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο, πάντως.

Gus G: Έχουμε πάρα πολύ καιρό να παίξουμε με τον Μάριο, θα ήταν ωραίο.

 

Rock Overdose: Σου λείπουν καθόλου οι τότε εποχές; Στην αρχή των Nightrage, όπου όλα ήταν πιο χαλαρά;

 Gus G: Δεν θα έλεγα ότι ήταν πιο χαλαρά, ήμασταν ακόμη πιο πεινασμένοι και δεν είχαμε καθόλου χρήματα, μέναμε σε ένα κοινόβιο στην Σουηδία.

 

 

Rock Overdose: Απλά εννοώ ότι δεν υπήρχαν τα άγχη από όλα τα υπόλοιπα…

 Gus G: Ναι, δεν είχαμε τα άγχη της καθημερινότητας της ζωής, απλά αγχωνόμασταν να βρούμε αρκετά λεφτά για να φάμε (γέλια). Τα υπόλοιπα γίνονταν. Είχαμε πολύ χαλαρό κλίμα και σκεφτόμασταν το τι θα γίνει στο μέλλον για την μπάντα, γράφαμε τραγούδια. Δεν ξέραμε αν θα ενδιαφερθεί κάποιος για το project που ετοιμάζαμε. Αυτή η αγνότητα έχει χαθεί γιατί, εντάξει, είμαι πάνω από 15 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Αυτό που κρατάει για μένα το αγνό συναίσθημα είναι η δημιουργία. Το να δημιουργείς ένα καινούργιο μουσικό κομμάτι. Το όλο το υπόλοιπο το περιτύλιγμα, δεν με συναρπάζει ούτε με συγκινεί, να πω την αλήθεια. Ξέρω πως λειτουργεί. Μπορώ πλέον να διαβάσω τους ανθρώπους και να καταλάβω τι θέλει ο καθένας όταν μου μιλάει και πως μου μιλάει. Οπότε, δεν είμαι τόσο αγνός ή αν θέλεις πρωτάρης στο θέμα της μουσικής βιομηχανίας.

 

Rock Overdose: Φαντάζομαι ότι και το άλμα από Firewind σε Ozzy Osbourne έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό.

 Gus G: Σίγουρα. Μεγαλώνεις κιόλας και ωριμάζεις σαν άνθρωπος και επαγγελματίας. Το θέμα είναι να έχει μείνει η αγάπη για την μουσική.

 

Rock Overdose: Πώς και είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, ώστε να αναλάβεις εσύ τα φωνητικά των Nightrage τις πρώτες μέρες; Και γιατί δεν συνέχισε αυτό σε κανένα άλλο project;

 Gus G: Θεωρούσα ότι δεν είχα καλή φωνή και δεν ήθελα να είμαι και frontman.

 

 

Rock Overdose: Η αλήθεια είναι πως έχω πολύ καιρό να ακούσω εκείνο το ντέμο, θυμάμαι, όμως, όταν το πρωτοάκουσα ότι ακουγόσουν σαν τον Chuck.

 Gus G: Ναι, γιατί μου άρεζε πάρα πολύ και προσπαθούσα να τον μιμηθώ. Τραγούδησα όμως από ανάγκη γιατί δεν είχαμε κάποιον να τραγουδήσει αυτά τα ντέμο που είχαμε κάνει με τον Μάριο και λέω εντάξει, γάμησέ το, θα το κάνω εγώ. Το έκανα από ανάγκη για να το δειγματίσουμε σε κάποιους ανθρώπους. Δεν μπορώ να συγκριθώ με τραγουδιστές, απλά είχα αυτό το πάθος που ίσως βγήκε καλό. Δεν ήθελα να γίνω τραγουδιστής και πόσο μάλλον death metal τραγουδιστής. Γενικά, ξεκόλλησα από το extreme metal σχετικά γρήγορα στη ζωή μου, μετά την εμπειρία μου με τους Arch Enemy, συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να παίζω με death metal μπάντες, χωρίς να έχω κάτι, τους σέβομαι. Απλά δεν ήταν το στυλ της μουσικής μου. Ήταν τα γούστα.

 

Rock Overdose: Φαντάζομαι έχει να κάνει και με το κιθαριστικό παίξιμο…

 Gus G: Ναι, μετράει η μελωδία και ένα καλό μελωδικό τραγούδι. Αυτό με χάλαγε πάντα στο death metal. Ενώ είχε αυτό το συναίσθημα, αυτό το aggression, δεν μπορούσα να ακούσω την μελωδία.

 

Rock Overdose: Πριν λίγο καιρό παρουσίασες κάτι κιθάρες μέσω της Jackson. Θες να μας πεις μερικά πράγματα;

 Gus G: Είναι λίγο πολύ το ίδιο σχήμα που έπαιζα και με την ESP, απλά την εξελίξαμε λίγο. Πλέον οι custom κιθάρες μου είναι made in USA ενώ οι ESP ήταν φτιαγμένες στην Ιαπωνία. Η Jackson είναι μια πολύ θρυλική εταιρεία με πολλή ιστορία, ξεκινώντας από τον μεγάλο τον Randy Rhoads. Λίγο πολύ όλα είναι ίδια με τις προηγούμενες κιθάρες μου, όμως υπάρχουν άλλες τεχνοτροπίες, άλλα κόλπα, άλλα χέρια, άλλα μυστικά ο Αμερικάνος, άλλα ο Ιαπωνέζος. Είναι πολύ ευκολόπαιχτες κιθάρες. Πρόσφατα έκανα μια περιοδεία με σεμινάρια για να τις προωθήσω.

 

 

Rock Overdose: Τι σημαίνει για σένα να βρίσκεσαι σε αυτή την εταιρεία;

Gus G: Για μένα ήταν μια πολύ σημαντική απόφαση. Ήθελα το όνομά μου να είναι συνώνυμο με μια εταιρεία που έχει τέτοια κληρονομιά με τόσους θρυλικούς κιθαρίστες. Στην ESP ένιωθα λίγο ότι όλοι είχαν signature κιθάρες, κιθαρίστες που δεν ήξερα καν ποιοι είναι.

 

Rock Overdose: Είναι λίγο χαρακτηριστικό της εποχής μας νομίζω. Ότι όλοι έχουν και μια signature. Δηλαδή πριν κάποια χρόνια κάποιος μουσικός είχε signature και τον θαυμάζαμε, ενώ τώρα δεν έχει τόσο πολύ νόημα γιατί όλοι έχουν.

 Gus G: Ναι, ισχύει αυτό. Ένιωσα λίγο ότι χάθηκε αυτό το special στοιχείο και η Jackson είναι μια εταιρεία που θεωρώ πως είναι πιο προσεκτική σε αυτόν τον τομέα. Και είχα πολύ καλές προτάσεις και ιδέες από την Jackson. Οπότε ήταν εύκολη απόφαση. Το δύσκολο ήταν πως έπρεπε να φύγω από μια εταιρεία που ήμουν εκεί από παιδί. Ήμουν από την αρχή στην ESP. Όμως, μη νομίζεις, και εκεί άλλαξαν πολλά. Έφυγαν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους είχα προσωπική σχέση. Δεν έχω να πω κάτι κακό για τις κιθάρες τους, το κλίμα όμως ήταν λίγο περίεργο γιατί έφυγαν οι δικοί μου άνθρωποι από εκεί μέσα και ξέρεις, πάντα αναρωτιέσαι λίγο πολύ και σκέφτεσαι πώς βλέπεις τον εαυτό σου μετά από λίγα χρόνια και θεώρησα πως η Jackson ήταν μια καλή κίνηση για μένα.

 

Rock Overdose: Σε λίγες μέρες πρόκειται να παρουσιαστεί  πρόκειται να παρουσιαστεί ένα ντοκιμαντέρ στην Ερτ2, που αφορά την ζωή και το έργο σου ως τώρα.

 Gus G: Ναι, είναι ένα ντοκιμαντέρ του Θανάση Τσαουσόπουλου, με δική του πρωτοβουλία και σκηνοθεσία και τον ευχαριστώ πολύ για αυτήν την πρωτοβουλία, γιατί το παρουσίασε στους ανθρώπους της Ερτ που φαντάζομαι δεν ξέρουν και πολλά από heavy metal (γέλια). Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως δεν είναι καλό μόνο για μένα που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και για την όλη κοινότητα και σκηνή του rock και heavy metal. Είναι μια σημαντική παρακαταθήκη στο κρατικό μας το κανάλι, οπότε από αυτή την άποψη είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό, γιατί όπως ξέρεις δεν έχω κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις ούτε έχω επιλέξει να είμαι μέρος του star system της Ελλάδας.

 

Rock Overdose: Παρόλο που θα μπορούσες εύκολα νομίζω.

 Gus G: Ναι, θα μπορούσα και έχω αρνηθεί προτάσεις. Παρόλα αυτά, αυτό είναι κάτι που με τιμάει ιδιαίτερα και είναι κάτι καλό γενικά γιατί δεν εστιάζεται μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά έχει και κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Βλέπεις την ελληνική οικογένεια και πως σκέφτεται.

 

 

Rock Overdose: Νομίζω πως είναι και το πιο σημαντικό σε ένα ντοκιμαντέρ, να δείξεις διάφορες οπτικές γωνίες.

Gus G: Μπράβο. Δεν ξέρω ποιοι θα το παρακολουθήσουν, φαντάζομαι οι δικοί μου άνθρωποι και όσοι ακούν heavy metal θα καταλάβουν, όμως ελπίζω να καταλάβουν και όσοι δεν ακούν metal, να καταλάβουν ποιοι είμαστε και γιατί το κάνουμε αυτό.

 

Rock Overdose: Να φύγει και λίγο το στερεότυπο…

 Gus G: Ακριβώς. Συζητάμε και για το θέμα sex drugs and rock ‘n’ roll, τα πάρτυ και τις κρεπάλες, γιατί εγώ είμαι λίγο το αντίθετο από όλα αυτά.

 

Rock Overdose: Δεν ξέρω και κατά πόσο ισχύει πλέον αυτό.

 Gus G: Είναι στον άνθρωπο κυρίως. Αλλά ναι, δεν υπάρχει τόσο πλέον. Την δεκαετία του ’60 και του ’70 τότε βγαίναν αυτά να ναρκωτικά και τα θεωρούσαν μέρος του πειραματισμού. Στα ‘80s ήταν η εποχή της υπερβολής, αλλά πλέον δεν υπάρχει τόσο πολύ αυτό. Μπορούμε να μιλήσουμε για ανθρώπους από εκείνη την εποχή, όπως οι Motley Crue ή ο Ozzy, αλλά σήμερα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Μιλώντας προσωπικά για μένα, αν εγώ ήμουν μπλεγμένος σε αυτά, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ και να πάω από το Α στο Β, πόσο μάλλον να πάω μέχρι την Αμερική ή την Ευρώπη και να κάνω την δουλειά μου. Και πάλι , όμως, εξαρτάται από τον άνθρωπο, το background, την οικογένειά του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι rock ‘n’ roll.

 

 

Rock Overdose: Εννοείται. Είναι πιο πολύ στην νοοτροπία του πώς θα ζήσεις την μουσική.

Gus G: Έτσι ακριβώς είναι. Εντάξει, κάποιοι μπαίνουν σε αυτό για τα free τα ποτά και για να βγάλουν γκόμενες. Οκ, υπάρχουν και αυτοί. Δεν είναι όλοι ίδιοι όμως. Ένα μεγάλο παράδειγμα. Ο Randy Rhoads. Δεν είχε καμία σχέση με αυτά, μελετούσε συνέχεια.

 

Rock Overdose: Ο Ozzy που έζησε αυτό το lifestyle, πώς ήταν την περίοδο που ήσουν δίπλα του;

 Gus G: Εγώ τον έζησα σε μια καθαρή περίοδο που έπινε τσάι και καθόταν στην καρεκλίτσα του και έλεγε τις ιστορίες και τα αστεία του σαν καλός παππούς (γέλια). Είναι απόλαυση αυτός ο άνθρωπος, να είσαι σε ένα δωμάτιο και να ακούς ιστορίες του.

 

Rock Overdose: Η ιστορία που είχε βγει πριν λίγο καιρό, με τα υπνωτικά, είναι αληθινή;

 Gus G: Ναι (γέλια). Φαντάζομαι αυτός πλέον παίρνει τέτοιου είδους ναρκωτικά, φάρμακα δηλαδή, τα χάπια του για να κοιμηθεί. Απλά τα χάπια του κοιμίζουν ελέφαντα (γέλια).

 

Rock Overdose: Φαντάζομαι μετά από τόσα ναρκωτικά δεν τον πιάνουν τα απλά φάρμακα.

 Gus G: Ακριβώς, το έχει κάψει το σύστημά του ο άνθρωπος. Και έκανα και γω την μαλακία τότε γιατί έψαχνα απεγνωσμένα ένα λεξοτανίλ και μου λέει έλα πάρε, είναι το ελαφρύ. Αλλά το ελαφρύ όταν στο δίνει ο διάβολος ο ίδιος το χάπι, είναι ζόρικο (γέλια).

 

 

Rock Overdose: Πριν ανέφερες ότι έχεις αρνηθεί προτάσεις στην τηλεόραση. Τι προτάσεις αν επιτρέπεται;

 Gus G: Κάποιες προτάσεις από εκπομπές που θεωρούσα ότι δεν είναι το στυλ μου, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

 

Rock Overdose: Πιστεύεις  το ότι γίνεται ένα ντοκιμαντέρ στην Ερτ για σένα και για όλο τον κλάδο της heavy metal, πως είναι ένα δείγμα ότι η metal δεν είναι πλέον τόσο περιθωριακή όσο θέλουμε να πιστεύουμε; Γιατί θέλουμε λίγο πολύ να το πιστεύουμε αυτό.

 Gus G: Ναι, είναι λίγο πολύ η μουσική στην οποία εντάσσεσαι όταν νιώθεις ότι δεν ανήκεις στον υπόλοιπο κόσμο. Παρόλα αυτά νιώθω ότι η rock μουσική είναι κάτι παγκόσμιο, όπως και η heavy metal. Όχι, δεν είσαι και τόσο περιθωριακός αν ακούς αυτή τη μουσική, πλέον. Σίγουρα, κάποια παιδιά περνάν δύσκολες εφηβείες. Η εφηβεία γενικά είναι κάτι δύσκολο, οπότε καταλαβαίνω γιατί καταφεύγουν σε σκληρούς ήχους, αλλά δεν θεωρώ ότι από την άλλη είναι pop μουσική. Δεν έχει σχέση με αυτό. Είναι μουσική με αρκετά βαθύτερο νόημα. Γι’ αυτό λέμε συχνά ότι έχει ένα συγκεκριμένο lifestyle και ότι είναι τρόπος ζωής.

 

Rock Overdose: Επίσης, το ότι η Eρτ2 κάνει ένα ντοκιμαντέρ για σένα, ενώ είσαι εν ζωή πόσο σημαντικό είναι; Το λέω γιατί στην Ελλάδα συνήθως δεν αναγνωρίζουμε τους καλλιτέχνες μας όσο είναι εν ζωή.

 Gus G: Όπως σου είπα, είναι πολύ σημαντικό για μένα και με τιμάει πολύ που ένας άνθρωπος από την τηλεόραση ενδιαφέρθηκε για μένα και σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Είναι μια αναδρομή στην καριέρα μου, που αν και είμαι σχετικά νέος μουσικός, έχω κάνει αρκετά ώστε να καλύψει ένα δίωρο ντοκιμαντέρ. Από την άλλη ήταν λίγο περίεργο για μένα που κάθισε κάποιος και τα έβαλε όλα αυτά κάτω σε μια σειρά. Με γύρισε και μένα πίσω αρκετά χρόνια και ξέθαψα αρκετά πράγματα από το μυαλό μου. Είναι μεγάλη μου τιμή και ευχαριστώ την Ερτ και τον Θανάση.

 

Rock Overdose: Χθες ανακοινώθηκε συνεργασία με νέα δισκογραφική και σόλο άλμπουμ. Τι να περιμένουμε;

 Gus G: Ένα σόλο άλμπουμ καινούργιο (γέλια). Ναι, θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, το ετοιμάζουμε τώρα.

 

 

Rock Overdose: Πώς αισθάνεσαι που άλλαξες δισκογραφική;

 Gus G: Για μένα ήταν από τα πράγματα που έπρεπε να γίνουν. Είμαι από μικρό παιδί στην Century Media. Από 20 χρονών και πλέον είμαι 37, μεγάλωσα μαζί τους. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω φτάσει σε ένα σημείο  στη ζωή μου που απλά χρειαζόμουν αλλαγές, να φρεσκάρω και να επαναπροσδιορίσω την σχέση μου με κάποιους ανθρώπους και τους στόχους μου. Γι΄αυτό άλλαξα κιθάρες, εταιρεία.

 

Rock Overdose: Ήταν και ο λόγος που υπήρξε αυτή η παύση στους Firewind;

 Gus G: Ναι, σίγουρα. Πέρασε μια περίοδος που έπρεπε να επαναπροσδιορίσω τους στόχους μου και με τους Firewind. Με τους Firewind η περίοδος αυτή πέρασε από το 2013 μέχρι και πρόσφατα, όπου ενεργοποιηθήκαμε και πάλι. Μετά την φυγή του Apollo έπρεπε να τα βάλουμε κάτω και να σκεφτούμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε και αν θα έπρεπε.

 

Rock Overdose: Σκέφτηκες να σταματήσετε;

 Gus G: Ναι αλλά γενικά δεν μου αρέσει να τα παρατάω και πόσο μάλλον δεν ήθελα να παρατήσω μια μπάντα που έχτισα εγώ με τόσο κόπο, επειδή κάποιος ήθελε να φύγει. Ξέρω ότι είναι σημαντικός ο τραγουδιστής σε μια μπάντα. Για εμάς τους μουσικούς όμως, δεν είναι τόσο σημαντικό, όταν φεύγει ένα μέλος, σίγουρα υπάρχει συναισθηματισμός, όταν όμως κάποιος διαλέξει να φύγει, δεν έχεις πολλή επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Απλά προχωράς παρακάτω, είναι σαν μια πρώην γκόμενα. Πας παρακάτω. Πιστεύω ότι οι οπαδοί δένονται περισσότερο και δεν θέλουν να αλλάζει κάτι που έχουν συνηθίσει και η φωνή είναι το χαρακτηριστικό. Αλλά για μας δεν συνέβαινε πρώτη φορά το να φεύγει ο τραγουδιστής.

 

 

Rock Overdose: Απλά, νομίζω πως συνδέθηκε η επιτυχία των Firewind με τον Apollo, οπότε ίσως ήταν πιο δύσκολο να αντικατασταθεί.

Gus G: Έπρεπε απλά να κάνουμε πιο προσεκτικές κινήσεις και να σκεφτούμε καθαρά. Οπότε στο κενό έκανα κάτι για μένα, για τον Κώστα. Και επίσης αυτό το κενό με έκανε να συνειδητοποιήσω ποιοι είναι οι Firewind,  ποιος είναι ο ήχος μας. Με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουμε καταφέρει. Κατάλαβα ότι έχουμε ένα δικό μας στυλ, ένα δικό μας ήχο και ότι κάποιοι μας ακούν ακόμη και όταν δεν έχουμε βγάλει κάτι. Ξέρεις, και όταν ήμουν στον Ozzy όλα ήταν ρόδινα και τέλεια, αλλά εκεί ο κόσμος δεν έρχεται να δει εσένα, έρχονται να δουν τον καλλιτέχνη για τον οποίο δουλεύεις, γι’ αυτό εκτίμησα περισσότερο τους Firewind.

 

Rock Overdose: Συν ότι στους Firewind βάζεις το δικό σου στίγμα στην μουσική.

 Gus G: Ναι, βέβαια, είναι το δικό μου στίγμα, το δικό μας στυλ, και όσοι έρχονται, είτε 50, είτε 500 είτε 500.000 έρχονται να δουν εμάς και αυτό είναι μια αξία ανεκτίμητη.

 

Rock Overdose: Θα υπάρξουν καθόλου συνεργασίες στο νέο άλμπουμ;

 Gus G: Όχι, θα είναι ένα τρίο set up, με μένα, τον Denis Ward, ο οποίος είναι ο παραγωγός μου και co-writer στα τραγούδια και θα παίξει και μπάσο και θα τραγουδήσει. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πόσο καλή φωνή έχει αυτός ο άνθρωπος αλλά σύντομα θα το μάθουν. Και στο άλμπουμ θα παίζει τύμπανα ο Will Hunt από τους Evanescence, ο οποίος είναι από τους καλύτερους ντράμερ αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

 

 

 

Rock Overdose: Από Firewind τι να περιμένουμε;

 Gus G: Έχουμε βαρύ πρόγραμμα, Ιανουάριο ξεκινάμε την περιοδεία με τους Rage, τέλη Φεβρουαρίου πηγαίνουμε στη Νότια Αμερική για πρώτη φορά, οπότε θα κάνουμε 10-11 shows εκεί, αν όλα πάνε καλά, γιατί το προσπαθήσαμε πολλές φορές αλλά δεν μας καθόταν, και αυτό θα μας φέρει τέλος Μαρτίου σε ένα φεστιβάλ στη Γερμανία. Στη συνέχεια, τον Απρίλιο, εγώ ξεκινάω την περιοδεία μου για την προώθηση του δίσκου μου, αλλά οι Firewind συνεχίζουν να παίζουν σε φεστιβάλ το καλοκαίρι. Για πρώτη φορά θα παίξουμε στο Wacken και σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλα, οπότε θα έχω δουλειά και με τα 2 πρότζεκτ.

 

Rock Overdose: Για νέο υλικό είναι νωρίς να μιλάμε;

 Gus G: Ναι, είναι πολύ νωρίς ακόμη, δεν νομίζω να βγάλουμε κάτι πριν το 2019, για να μη σου πω αρχές 2020. Θα περάσουν 2,5 με 3 χρόνια, καθώς θα περιοδεύουμε αρκετά.

 

Rock Overdose: Λοιπόν, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη, ήταν μεγάλη μου τιμή για ακόμη μια φορά. Ο τελευταίος λόγος δικός σου.

 Gus G: Εγώ σε ευχαριστώ για την συνέντευξη και ευχαριστώ το Rock Overdose για την υποστήριξη για ακόμη μια φορά. Έμειναν αυτά τα 3 shows, ελπίζω να έρθετε όλοι και να γίνει χαμός.

 

 

Για το Rock Overdose,

Συνέντευξη και απομαγνητοφώνηση: Κωνσταντίνος Σωτηρέλης

Comments