GUS G. στο RockOverdose: “Την πρώτη φορά που είδα τους Steel Panther σοκαρίστηκα.”

 


Μία κουβέντα εφ΄όλης της ύλης με τον GUS G., ο οποίος μόλις επέστρεψε από παγκόσμια περιοδεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία με τους Firewind - για την προώθηση του "Stand United" και σε λίγες μέρες πρόκειται να εμφανιστεί  στο πλευρό του Βασίλη Παπακων/νου (29/6 @ Release Athens Festival) στην Αθήνα και των STEEL PANTHER (12/7 @ Μονή Λαζαριστών) στη Θεσ/νικη, όπου θα τον συνοδέψει στη φωνή ο σπουδαίος Ronnie Romero (Rainbow).

 

Συνέντευξη: Απόστολος Πανταζόγλου

 


 

Rockoverdose.gr: Καλησπέρα Κώστα και καλωσήρθες στο Rockoverdose.

Gus G.: Γεια χαρά.

 

Rockoverdose.gr: Ας ξεκινήσουμε με το νέο δίσκο των Firewind, “Stand United” που στα αυτιά μου ακούγεται πολύ πιο δυναμικός από τον προηγούμενο, το “Firewind” με κομμάτια που είναι πολύ catchy και τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν άνετα να σταθούν σαν singles του δίσκου.

 

Gus G.: Ναι πολύ σωστά. Αυτός ήταν ο στόχος βασικά. Στην ουσία επικεντρωθήκαμε στα singles γιατί αυτή ήταν η γραμμή που είχε προτείνει η εταιρεία να ακολουθήσουμε. Να κυκλοφορήσουμε κάποια singles πρώτα και στη συνέχεια όλα αυτά να γίνουν ένας δίσκος αντί να γίνει το ανάποδο. Δηλαδή να έχεις ένα δίσκο και από εκεί να διαλέξεις ποια θα είναι τα singles. Οπότε και εγώ τα κομμάτια τα δούλεψα με αυτό το σκεπτικό. Και έτσι υπό αυτή την έννοια ο δίσκος είναι πολύ πιο catchy και έχει πολύ περισσότερη ενέργεια. Θεωρώ ότι είναι ένα πάντρεμα του παλιού στυλ των Firewind με κάποια στοιχεία λίγο πιο φρέσκα.

 

 

Rockoverdose.gr: Ισχύει και νομίζω είναι και αρκετά συναυλιακά κομμάτια. Στέκονται πολύ άνετα στο setlist, ο κόσμος μπορεί να τα τραγουδήσει και ας είναι ακόμα νέα κομμάτια. Είναι αυτό που λέγαμε, catchy κομμάτια.

 

Gus G.: Αυτό είναι αλήθεια. Το είδαμε κατευθείαν στις συναυλίες αυτό. Μόλις τελειώσαμε μία παγκόσμια περιοδεία και έβλεπα ότι αν και ο δίσκος είναι ακόμα καινούριος ο κόσμος τραγουδούσε τα νέα κομμάτια. Ενώ συνήθως παίρνει κάποιο καιρό. Παίρνει 1-2 χρόνια μέχρι να τα μάθουν. Και παίζαμε και αρκετά κομμάτια από το νέο δίσκο. Αυτή τη στιγμή παίζουμε το μισό δίσκο live.

 

 

 

Rockoverdose.gr: Αυτό είναι μία δύσκολη απόφαση. Ξέρεις πως είναι. Όλοι πάμε σε συναυλίες, θέλουμε να ακούσουμε πιο παλιά κομμάτια και το να ακούσουμε καινούρια είναι λίγο πιο ζόρικο. Αλλά και με κόσμο που μίλησα που βρέθηκε στις συναυλίες σας αλλά και από videos που είδα ότι τα νέα κομμάτια στάθηκαν πάρα πολύ καλά στην περιοδεία πράγμα που είναι πάρα πολύ θετικό.

 

Gus G.: Ναι πράγματι έτσι είναι και είναι όντως πολύ θετικό. Σημαίνει ότι αυτός ο δίσκος έχει μέσα κομμάτια που έχουν ενδεχομένως την πιθανότητα να μείνουν στο setlist για χρόνια. Ο χρόνος βέβαια θα το δείξει αυτό αλλά ίσως κάποια από τα κομμάτια γίνουν κλασσικά. Ίσως το “Fallen Angel”, το “Salvation Day” ή το “Destiny Is Calling” ιδιαίτερα. Είναι τρία από τα κομμάτια που ίσως μείνουν στο setlist. Είναι κάτι που θα το δούμε. Γενικά ο δίσκος έχει πολύ καλή αποδοχή.

  

Rockoverdose.gr: Όπως είπες και πριν από λίγο τελειώσατε μία παγκόσμια περιοδεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία, με ένα δεύτερο σκέλος ευρωπαϊκής περιοδείας να ακολουθεί. Πως πήγε γενικά η περιοδεία;

 

Gus G.:Ήταν πάρα πολύ καλά. Ειδικά στην Ευρώπη είδαμε μία άνοδο για το συγκρότημα και σε πωλήσεις εισιτηρίων αλλά και γενικά όλη αυτή η δουλειά που κάναμε στην μετα-κορωνοΐου εποχή, είδαμε να αποδίδει. Γενικά πήγε πάρα πολύ καλά ήταν μία ομαλή περιοδεία. Δεν είχαμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Εντάξει σίγουρα η Αμερική είναι πάντα λίγο πιο δύσκολη αλλά και εκεί περάσαμε πολύ καλά. Πήγαμε στην Ιαπωνία μετά από πολλά πολλά χρόνια, το οποίο είναι περίεργο γιατί στην ουσία η πρώτη χώρα που είχαμε επιτυχία ήταν η Ιαπωνία και πηγαίναμε αρκετά συχνά στο παρελθόν αλλά υπήρξε ένα μεγάλο κενό. Πήγαμε τώρα μετά από 13 χρόνια και πιστεύω ότι ξαναζεστάθηκε το θέμα και εκεί. Ο διοργανωτής μας είπε ότι θέλει να επιστρέψουμε εκεί τα δύο επόμενα χρόνια.

Γενικά κράτησα κάποιες πάρα πολύ καλές στιγμές στην περιοδεία. Για παράδειγμα το show μας στο Λονδίνο στο Underworld, ήταν από τα καλύτερα shows της περιοδείας και το πιο τρελό show που έχουμε παίξει γενικά στο Λονδίνο. Γιατί έχουμε παίξει και σε μεγαλύτερα venues και σε άλλα όπως το Underworld αλλά αυτή τη φορά ήταν πολύ ιδιαίτερο.

 

Rockoverdose.gr: Και ήταν μία περιοδεία στην οποία ήσασταν headliner.

Gus G.:Ναι ήταν βασικά η πρώτη headline περιοδεία εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν κάτι που δεν το είχαμε επιχειρήσει στην Ευρώπη τουλάχιστον από το 2017. Από την Αμερική είχαμε λείψει πολλά χρόνια. Είχαμε κάνει μια περιοδεία με τους Dragonforce από σπόντα πριν από 2 χρόνια που κανονίστηκε τελευταία στιγμή. Πέρα από αυτό, τελευταία φορά που παίξαμε στην Αμερική ήταν το 2013 και η τελευταία headline περιοδεία το 2011. Στην Αμερική θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια να κάνεις κάτι τέτοιο οπότε θεωρώ ότι ήταν λίγο γενναίο το εγχείρημα για μία μπάντα όπως εμείς να κάνεις μία παγκόσμια headline περιοδεία. Γιατί και έχουν αλλάξει οι καιροί, και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Πάρα πολλές περιοδείες ταυτόχρονα. Πολλά μεγάλα ονόματα. Και το κάναμε αυτό σε μία παγκόσμια κλίμακα που για μένα ήταν όπως είπα γενναίο εγχείρημα αλλά χαίρομαι που πήραμε αυτή την απόφαση. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει πάλι.

 

Rockoverdose.gr: Φαίνεται να απέδωσε όλο αυτό. Έπρεπε να γίνει και έγινε σωστά.

Gus G.: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (γέλια).

 

 

Rockoverdose.gr: Τα κόστη πλέον για μια περιοδεία, είναι πάρα πολύ υψηλά. Ειδικά για μία headline μπάντα που επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος τους, έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα. Πρόσφατα διάβαζα ένα άρθρο ότι τα κόστη για έκδοση VISA στην Αμερική για να κάνεις μια περιοδεία θα αυξηθούν σημαντικά.

 

Gus G.: Η έκδοση VISA ήταν ανέκαθεν ακριβή υπόθεση. Είναι μία ακριβή και χρονοβόρα ιστορία. Για να κάνεις τη χαρτούρα και να περάσεις συνεντεύξεις παίρνει μήνες. Πρέπει να προσλάβεις δικηγόρους και έχει πολλές διαδικασίες. Εγώ κάνω αιτήσεις για VISA πάνω από 20 χρόνια και όντως έχουν ανεβεί πολύ τα κόστη. Για να σου δώσω να καταλάβεις εμάς τώρα μας κόστισε 11.500$! Δηλαδή ξεκινάς με το καλημέρα για να πεις ότι θα πάω με μία μπάντα να παίξω Αμερική, 10.000€ για VISA και 10.000€ τα αεροπορικά. Γιατί και τα αεροπορικά έχουν ανέβει πολύ. Οπότε ξεκινάς με αυτά τα έξοδα πριν κάνεις το οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα οικονομικό ρίσκο που δεν ξέρεις αν θα σου βγει. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Πολλά πράγματα εξαρτώνται από τις προπωλήσεις των εισιτηρίων, από τον ανταγωνισμό, αν παίζεις με μια άλλη μεγάλη μπάντα στην ίδια πόλη. Όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν μια περιοδεία.

  

Rockoverdose.gr: Και βλέπουμε ότι στην μετα-covid εποχή, οι συναυλίες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Στην Αθήνα μπορεί να έχει συναυλίες ανά δύο μέρες. Από τη μία θετικό γιατί μας αρέσει να πηγαίνουμε σε συναυλίες αλλά από την άλλη δεν γίνεται να τις στηρίξουμε όλες.

 

Gus G.: Ο κόσμος γενικά είχε μπουχτίσει στο σπίτι. Ο κόσμος πηγαίνει και στηρίζει μέχρι στιγμής τουλάχιστον όσο μπορεί. Το βλέπω αυτό. Το νιώθω αυτό το πράγμα.  Ότι το live market που λέμε, είναι υγιέστατο. Από την άλλη όμως βλέπω και κάποια περίεργα πράγματα. Βλέπω κάποια live να πηγαίνουν σφαίρα και ακούμε για άλλες μεγάλες μπάντες να ακυρώνουν περιοδείες λόγω χαμηλής προπώλησης και λες τι γίνεται εδώ. Αν θυμάσαι μέχρι και πέρσι, κάποια festival δεν μπορούσαν να ορθοποδήσουν. Πολλά τα ανακοίνωναν και μετά τα ακύρωναν. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα ακόμα. Είναι ακόμα λίγο μουδιασμένος ο κόσμος αλλά και από την άλλη είναι αυτό που λες. Γίνονται πολλά πράγματα, ο κόσμος πηγαίνει σε πολλά από αυτά και σε άλλα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και δεν πάει.

 

 

Rockoverdose.gr: Περάσαμε από την εποχή που είχε ένα live το μήνα να μη ξέρουμε που να πρωτοπάμε. Μακάρι να μπορούσαμε σε όλα, αλλά δε γίνεται.

Ας πούμε κάποια πράγματα για τα live που έχεις προγραμματίσει με το Ronnie Romero. Τι έχουμε να περιμένουμε;

 

Gus G.:Κοίτα αυτό θα είναι βασικά μία σύμπραξη η οποία ξεκίνησε με μία ιδέα να κάνουμε κάποια ακουστικά live στη Ρουμανία, γιατί ο Ronnie εκεί μένει. Και αυτό εξελίχθηκε σε full band, αρχικά για το live στη Θεσσαλονίκη γιατί μου προτάθηκε να παίξω support στους Steel Panther στις 12 Ιουλίου. Και εκτός από αυτό το live κλείσαμε και ένα ακόμα στην Αθήνα στις 29 Ιουνίου στο Release Athens Festival. Αυτά θα είναι shows με full band, θα είναι κανονικά η solo μπάντα μου και ο Ronnie θα είναι μέλος της μπάντας ως special guest. Τώρα τα ακουστικά shows, που δεν αφορούν το ελληνικό κοινό θα είναι με διασκευές κλασσικών rock κομματιών. Όσο αφορά τα shows εδώ στην Ελλάδα, θα είναι μία μίξη. Θα παίξουμε κάποια κομμάτια από τις solo δουλειές μου, ίσως 1-2 instrumental κομμάτια, και κάποια κλασσικά κομμάτια που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Κομμάτια τα οποία είναι συνδεδεμένα και με την καριέρα του Ronnie που έχει τραγουδήσει δίπλα στον Richie Blackmore, κάποια αγαπημένα κομμάτια και των δύο από Black Sabbath και εποχής Ozzy αλλά και Dio. Θα είναι ένα ποικιλόμορφο setlist.

 

Rockoverdose.gr: Πολύ απλά, θα περάσουμε πολύ όμορφα.

Gus G.: Ναι πιστεύω θα είναι ένα πολύ όμορφο setlist με πολύ ωραία κομμάτια που δε θέλω όμως να πω ποια θα είναι ακόμα (γέλια).

 

  

Rockoverdose.gr: Μιας και ανέφερες το show με τους Steel Panther στις 12 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη θέλω να πω ότι θα είναι ένα τρομερό live και η έκπληξη είναι ότι γίνεται μόνο εκεί. Φίλοι Αθηναίοι συγνώμη αλλά είναι ευκαιρία να δείτε τι τραβάμε και εμείς όταν κατεβαίνουμε στην Αθήνα!

 

Gus G.:Η αλήθεια είναι ότι δε γίνονται και πολλά πράγματα από metal festival στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα γενικά. Λείπει λίγο αυτό εδώ πέρα.

 

Rockoverdose.gr: Ένα από τα τελευταία μεγάλα festivals που θυμάμαι ήταν το 2310 Festival που είχατε παίξει με τους Firewind μαζί με Judas Priest και Whitesnake.

Gus G.:Ναι και έχουν περάσει σχεδόν 15 χρόνια από τότε.

 

Rockoverdose.gr: Έχουν περάσει πολλά και χρόνια και είναι κρίμα. Βλέπω στην επαρχία γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά σίγουρα δεν έχουν την δυναμική που θα μπορούσε να έχει η Θεσσαλονίκη.

 

Gus G.: Ναι συμφωνώ με αυτό που λες και καλό θα είναι, οι διοργανωτές της πόλης να το σκεφτούν αυτό το πράγμα λίγο, αυτοί που ασχολούνται περισσότερο με το heavy metal εννοείται, και να δουν τι μπορούν να κάνουν. Υπάρχουν ωραία venue όπως πχ η Μονή Λαζαριστών, που θα μπορούσε να γίνεται κάτι ωραίο σε ετήσια βάση. Και υπάρχει και ο κόσμος. Θα έπρεπε να γίνεται ένα μεγάλο heavy metal festival και εδώ.

 

 

Rockoverdose.gr: Θα κλείσω αυτή την παρένθεση ευχόμενος να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα. Τώρα όσο αφορά τους Steel Panther έχεις συνεργαστεί και παλαιότερα μαζί τους σωστά;

 

Gus G.:Ναι. Έχω κάνει μια περιοδεία μαζί τους στην Ευρώπη το 2019 και γενικά με τα παιδιά γνωρίζομαι πάνω από 10 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι έχω να τους δω από τότε και ανυπομονώ. Είμαστε σε επαφή με κάποια από τα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια αλλά από κοντά έχω να τους δω από τότε. Ανυπομονώ να τους δω και στη σκηνή γιατί είναι φοβερή μπάντα. Και παίζουν απίστευτα και έχουν πολύ ωραίο show. Είναι στην ουσία ένα comedy show με πολύ χαβαλέ. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που θα τους έβλεπα live το 2008 στο Los Angeles, πήγα λίγο προκατειλημμένος. Τότε ακόμα λέγονταν Metal Skool. Με είχε πάει λοιπόν ένας φίλος και έλεγα τώρα τι φάση αυτοί; Κοροϊδεύουν το heavy metal; Τι είναι αυτά τώρα; Αλλά όταν είδα αυτό το πράγμα, έτσι όπως το είχαν στήσει, τα αστεία που έκαναν πάνω στη σκηνή ανάμεσα στα κομμάτια, το πως έκαναν χαβαλέ ο ένας με τον άλλον και το πόσο καλά παίζανε, σοκαρίστηκα με την καλή έννοια. Τους θεώρησα μία από τις πιο entertaining μπάντες που είχα δει και τους θεωρώ ακόμα.

 

  

Rockoverdose.gr: Σε λίγο καιρό λοιπόν, στις 12 Ιουλίου, θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε αυτό.

Ας επιστρέψουμε στους Firewind αν και μπορεί η ερώτηση να αφορά και τη solo πορεία σου. Σε λίγους μήνες έχετε το δεύτερο σκέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας με τους Sonata Arctica. Τι ακολουθεί μετά;

 

Gus G.: Κοίταξε, έχουμε κάποιο πλάνο, αλλά δε ξέρω αν θα θυμώσουν αν το πω τώρα (γέλια). Εννοείται ότι θέλω να τελειώσουμε τη χρονιά εδώ στην Ελλάδα με κάποιες μεγάλες συναυλίες. Δε θα σου πω τι ακριβώς θα είναι αυτό, αλλά σύντομα θα ανακοινωθεί. Θα είναι κάποια πολύ special shows. Έτσι λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα μας δείτε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μάλλον θα μπει και μία τρίτη πόλη στο πρόγραμμα.

Και από εκεί και πέρα συζητάμε λίγο και τι θα κάνουμε το 2025. Υπάρχουν διάφορες συζητήσεις. Το καλό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον για εμάς μετά από πολλά χρόνια, να πάμε και σε άλλα μέρη και άλλες περιοχές του πλανήτη. Τώρα αν θα κάτσουν κάποια πράγματα θα φανεί αυτό γιατί όπως λέγαμε και πριν είναι και το οικονομικό κομμάτι στη μέση. Πρέπει να δούμε αν “βγαίνει” η παραγωγή για να ταξιδέψεις σε τέτοια μέρη. Το καλό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από αλλού όπως Ν. Αμερική και Αυστραλία. Θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και πως θα μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Αλλά ναι μετά το νέο δίσκο υπάρχει ενδιαφέρον.

 

 

Rockovoverdose.gr: Όσο αφορά τη προσωπική σου πορεία; Υπάρχει κάποιο πλάνο;

Gus G.:Θα ήθελα σίγουρα να κάνω ακόμα έναν προσωπικό δίσκο αλλά το πρόβλημα για μένα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη χρόνου. Έτσι όπως έχουν “ανοίξει οι δουλειές” όπως λέμε, δεν έχω προλάβει να καθίσω να συνθέσω το τελευταίο καιρό. Ειδικά φέτος αλλά και πέρσι, είμαστε σε σημείο που παίζουμε 80-90 lives το χρόνο. Και έτσι δεν μένει μεγάλο περιθώριο για να κάτσω να ηρεμήσω και να σκεφτώ. Να σου πω την αλήθεια ήδη σκέφτομαι ένα νέο Firewind δίσκο. Ήδη έχω μια πολύ ωραία ιδέα για το επόμενο αλλά θα πρέπει να κάτσω το συνθέσω και παράλληλα σκέφτομαι και για ένα solo δίσκο. Αλλά πρέπει να βρεθεί ο χρόνος. Μάλλον ο νέος δίσκος των Firewind θα έρθει πιο γρήγορα από το solo. Απλά πρέπει να μπουν όλα σε μια σειρά. Απλά ακόμα είναι λίγο νωρίς για να κάτσω να πω ότι πρέπει να κάνω αυτό και εκείνο.

 

 

Rockoverdose.gr:Πριν από 5 χρόνια, είχε γίνει στην Καβάλα το Guitar Apocaypse σε συνεργασία με το Nemesis Guitar School και τον Κώστα Παρασκευά. Κάτι πολύ ενδιαφέρον που δεν ξέρω αν είχε γίνει ξανά.

 

Gus G.: Μπράβο ναι! Όχι δεν είχε γίνει. Guitar camp με αυτή τη μορφή δεν ξέρω αν είχε γίνει και στην Ελλάδα άλλη φορά. Μπορεί να είχε γίνει αλλά και εγώ δε το θυμάμαι. Ήταν μια ωραία φρέσκια ιδέα. Ήταν ένα ωραίο σαββατοκύριακο. Είχαμε περάσει πάρα πολύ ωραία. Ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα για εμάς, ειδικά το να το κάνουμε σε μία πιο μικρή πόλη όπως η Καβάλα που ναι μεν έχει αεροδρόμιο αλλά δεν είναι και η πιο εύκολα προσβάσιμη πόλη από κάποιον που έρχεται από το εξωτερικό. Γιατί είχαμε αρκετές συμμετοχές από το εξωτερικό.

Είχα αυτή την ιδέα του πιο αμερικάνικου μοντέλου. Να μένουμε όλοι μαζί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, να προσφέρουμε την εμπειρία του να μένεις σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο, να κάνουμε κάποιες δραστηριότητες μαζί, όλοι οι συμμετέχοντες να κερδίσουν κάποια δώρα. Και είχαμε μεγάλους χορηγούς από πίσω. Δώσαμε κιθάρες, ενισχυτές και πολύ εξοπλισμό. Ήταν ένα εγχείρημα με πολύ ρίσκο αλλά το κάναμε με πολύ μεράκι και αγάπη με τον Κώστα Παρασκευά. Δεν το ξανακάναμε βέβαια. Την επόμενη χρονιά, να μη τα ξαναλέμε, είχαμε και τον covid, οπότε μπήκε στον πάγο.

 

 

Rockoverdose.gr: Γενικά νομίζω η επαρχία διψάει πολύ περισσότερο για συναυλίες από τα μεγάλα αστικά κέντρα γιατί προφανώς και ο αριθμός των συναυλιών είναι πολύ μικρότερος. Οπότε νομίζω ο κόσμος στηρίζει πιο εύκολα.

 

Gus G.: Να σου πω την αλήθεια θα ήθελα το ξανακάνω αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα πρέπει να έχει και το ανάλογο εισιτήριο. Αυτό το guitar camp δεν ήταν ένα event που μπορούσες να το παρακολουθήσεις με 20 – 30€ εισιτήριο. Είναι δύσκολο να γίνει και χρειάζεται να έχεις μία μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια. Ίσως αν το ξανακάναμε θα έπρεπε να έχουμε μία λίγο διαφορετική προσέγγιση και το φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα γιατί όπως είπα εμείς στο μυαλό μας το είχαμε πιο κοντά στο αμερικάνικο μοντέλο που εκεί η οικονομία είναι εντελώς διαφορετική.

 

Rockoverdose.gr: Εγώ εύχομαι όλα αυτά που συζητήσαμε να μπουν σε μία σειρά και να γίνουν. Βλέπω ότι όρεξη υπάρχει, έμπνευση υπάρχει και ο κόσμος στηρίζει.

 

Gus G.: Θα γίνουν ναι. Και ξέρεις χωρίς τη στήριξη του κόσμου δεν μπορεί να γίνει τίποτα από όλα αυτά που συζητάμε. Ναι μπορεί να βγάλουμε τους δίσκους αλλά αν δεν υπάρχει η στήριξη από τον κόσμο δεν μπορούμε ούτε να βγούμε από τα σπίτια μας, ούτε να ταξιδέψουμε σε άλλες πόλεις και σε άλλες χώρες και να δείξουμε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Για μένα από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Στη στήριξη και την αγάπη του κόσμου.

 

 

Rockoverdose.gr: Κώστα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου. Δεν ξέρω αν θέλεις να προσθέσεις κάτι άλλο;

Gus G.: Όχι νομίζω τα καλύψαμε όλα. Εγώ ξέρεις ανυπομονώ τώρα να επιστρέψουμε και να παίξουμε κάποια live εδώ, επίσης στις 29 Ιουνίου να παίξουμε στο Release στην Αθήνα και στις 12 Ιουλίου με τους Steel Panther στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να σας δω όλους από κοντά και να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι.

 

 

 

Για το Rockoverdose,

Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου

 


Comments