HARD DISK DRIVE στο RockOverdose: “H αγάπη για το heavy metal ήταν πάντα κινητήριος δύναμη σε ότι κάναμε!”

Το RockOverdose, μίλησε με τους Hard Disk Drive, τη μπάντα από τη Μεσσηνία που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το debut album της με τίτλο “Immortal Nightmares”! 

Οι Hard Disk Drive μετρούν 10 χρόνια ύπαρξης στην εγχώρια metal σκηνή και η πρώτη τους αυτοχρηματοδοτούμενη ολοκληρωμένη δουλειά σίγουρα θα ικανοποιήσει τους μουσικόφιλους, καθώς συνδυάζει το παραδοσιακό heavy metal με doom αναφορές. 

Μέσα από τις απαντήσεις τους μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τη μπάντα και να πάρετε μια ιδέα από τη μουσική τους!

Official Links:

https://www.facebook.com/HardDiskDrive

https://www.instagram.com/harddiskdrive_band/

https://harddiskdrive.bandcamp.com/


 

RockOverdose: Καλωσορίζουμε τους Hard Disk Drive από τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας στο RockOverdose! Πώς είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην metal σκηνή στην επαρχία, παιδιά; Πώς το βιώνετε εσείς προσωπικά;

 

 

 

Hard Disk Drive: Καλησπέρα και ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη!
Ζώντας στην επαρχία μόνιμα ως metal μουσικός δεν είναι και το ιδανικότερο. Γενικά η metal σκηνή της περιφέρειας πάσχει από αυτό.
Στην Μεσσηνία οι μπάντες είναι ελάχιστες και η σκηνή σχεδόν ανύπαρκτη. Παρόλα αυτά εμείς όπως και οι υπόλοιπες μπάντες της περιοχής προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε.

 

 

 

RockOverdose: Μόλις κυκλοφορήσατε το “Immortal Nightmares”, μια πολύ συμπαγή και ώριμη δουλειά άξια πολλών συγχαρητηρίων. Πού ηχογραφήθηκε και τι είχε προηγηθεί των ηχογραφήσεων του άλμπουμ;

 

 

 

Hard Disk Drive: Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια, αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα.
Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε εξ'ολοκλήρου στο δικό μας studio εκτός από τις lead κιθάρες όπου λόγω της πανδημίας ηχογραφήθηκαν απομακρυσμένα.
Θέλαμε εδώ και αρκετό καιρό να ηχογραφήσουμε αυτό το άλμπουμ αλλά η μια αναποδιά διαδεχόταν την άλλη και αυτό μας πήγε αρκετά πίσω. Στα μέσα του 2019 πήραμε την απόφαση να κάνουμε την παραγωγή μόνοι μας δουλεύοντας πάνω στο υλικό μας. Αρχικά κυκλοφόρησε το single "Lockdown Sorrow" στα μέσα του 2020 το οποίο είναι εμπνευσμένο από την παγκόσμια καραντίνα στην οποία βρισκόμασταν μέχρι πρόσφατα, ενώ λίγους μήνες μετά κυκλοφορήσαμε το EP "Whispers Over The Sky" το οποίο περιείχε τρία κομμάτια.
Με το νέο κύμα lockdown μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πιο εντατικά πάνω στα κομμάτια μας και έτσι φτάσαμε στο σήμερα και στο "Immortal Nightmares".

 

 

RockOverdose: Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να ασχοληθείτε με την metal μουσική και να κάνετε το σχήμα; Παίζατε σε κάποια άλλη μπάντα πριν τους Hard Disk Drive;

 

 

 

Hard Disk Drive: Η μουσική και ιδιαίτερα η αγάπη για το heavy metal ήταν πάντα κινητήριος δύναμη σε ότι κάναμε.
Η μπάντα δημιουργήθηκε μέσα από αυτή την αγάπη καθώς και μέσα από την αρμονική σχέση που έχουμε ως μουσικοί και ως άνθρωποι. Αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ, είναι σπάνιο.
Όλοι μας παίζαμε σε άλλα σχήματα πριν τους Hard Disk Drive αλλά όπως προαναφέραμε οι δυσχέρειες στις ανθρώπινες σχέσεις δεν επέτρεψαν την συνέχεια των σχημάτων αυτών και μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην γέννηση αυτής της μπάντας.

 

 

 

RockOverdose: Πώς εμπνευστήκατε το όνομα του σχήματος και τι ακριβώς σημαίνει;

 

 Hard Disk Drive: Θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβολίζει διάφορα περί σκληρού ήχου κλπ αλλά η αλήθεια είναι ότι απλά το πρότεινε ένας φίλος που ήταν παρών σε μια από τις πρώτες πρόβες μας, μας φάνηκε εύηχο, πιασάρικο και συμμετρικό λόγω των τριών λέξεων και το κρατήσαμε.
Όπως είχε γραφτεί και παλιότερα από έναν συντάκτη: "Μια μπάντα με ασυνήθιστο όνομα από ασυνήθιστο μέρος" !

 

 

 

RockOverdose: Ποιοι είναι οι αθάνατοι εφιάλτες (Immortal Nightmares) που βλέπετε στην σύγχρονη πραγματικότητα και πόσο σας επηρεάζουν;

 

 

 

Hard Disk Drive: Οι αθάνατοι εφιάλτες μπορούν να ερμηνευθούν από τον καθένα με διάφορες έννοιες.
Αυτό βασίζεται πάνω στα εκάστοτε προβλήματα/δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητα του.
Στην δική μας περίπτωση αναφερόμαστε σε συμβολικές ιστορίες οι οποίες αφορούν είτε προσωπικά μας βιώματα, είτε κάτι το φανταστικό που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα.

 

 

RockOverdose: Έχετε κάνει κάποιο live για την στήριξη του άλμπουμ ως τώρα; Πώς σκοπεύετε να κινηθείτε σε αυτό το κομμάτι;

 

 

 

Hard Disk Drive: Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποιο live για την προώθηση του άλμπουμ, είναι κάτι που το θέλουμε πολύ.
Μόλις σταθεροποιηθεί με το καλό η κατάσταση σίγουρα θα υπάρξουν ζωντανές εμφανίσεις!

 

 

 

RockOverdose: Το πρώτο single “Babylon Nephilim” είναι ένα πολύ πλούσιο ηχητικά κομμάτι. Μια σύνθεση που αποκαλύπτει μια μεγάλη γκάμα επιρροών. Ποιες είναι αυτές οι επιρροές και πώς ορίζετε οι ίδιοι το μουσικό σας ύφος;

 

 

Hard Disk Drive: Καταρχάς χαιρόμαστε πολύ που σας έκανε εντύπωση το κομμάτι.
Στο συγκεκριμένο τραγούδι θέλαμε ο ακροατής να καταλάβει ξεκάθαρα ποιές είναι οι επιρροές μας και το μουσικό μας ύφος.
Γενικότερα προσπαθούμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς τους ορίζοντές μας όσο αναφορά τις συνθέσεις.
Οι επιρροές προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από την κλασσική metal/doom/gothic σκηνή με κυρίαρχες μπάντες τους Metallica, Paradise Lost, Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, Accept, Charon, Poisonblack, Sentenced, Megadeth και άλλες πολλές.

 

 

RockOverdose: Πώς αντιδρούν οι οπαδοί του σκληρού ήχου στο άκουσμα των Hard Disk Drive και του Immortal Nightmares; Παίρνετε θετικά μηνύματα;

 

 

 

Hard Disk Drive: Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από τις αντιδράσεις του κόσμου και των μέχρι τώρα δισκοκριτικών από τα ΜΜΕ !
Ακούμε πολύ θετικά σχόλια και πιστεύουμε ότι ο δίσκος θα ανοίξει νέους ορίζοντες για εμάς.

 

 

 

RockOverdose: Μιλήστε μας λίγο για τη διαδικασία σύνθεσης και ηχογραφήσεων του άλμπουμ.

 

 

Hard Disk Drive: Γενικά η διαδικασία σύνθεσης αποτελεί συλλογική προσπάθεια είτε τζαμάροντας στο studio, είτε φέρνοντας ο καθένας δικές του ιδέες από το σπίτι.
Ένα μέρος του υλικού που περιέχεται στο άλμπουμ προϋπήρχε αρκετό καιρό αλλά δεν είχε ηχογραφηθεί ποτέ.
Έτσι ξεκίνησε η προπαραγωγή του άλμπουμ, φρεσκάροντας τα ήδη ολοκληρωμένα κομμάτια ενώ παράλληλα συνθέταμε και νέο υλικό.
Οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το mastering όπως προείπαμε έγιναν εξ'ολοκλήρου σε δικό μας χώρο οπότε αυτό μας έδωσε άπλετο χρόνο να δουλέψουμε και να πειραματιστούμε με περισσότερη άνεση σε κάθε κομμάτι συνθετικά και ηχητικά.

 

 

 

RockOverdose: Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο και τι σας ενέπνευσε;

 

 

 

Hard Disk Drive: Το εξώφυλλο του IMMORTAL NIGHTMARES καθώς και των 2 προηγούμενων κυκλοφοριών μας (Whispers Over The Sky και Lockdown Sorrow), επιμελήθηκε ο γραφίστας Λαυρέντης Χωραίτης ο οποίος είναι από την περιοχή μας και η συνεργασία μας ήταν άψογη από όλες τις απόψεις.
Έμπνευση αποτέλεσε ο τίτλος του δίσκου καθώς και ένα μεγάλο μέρος από το στιχουργικό του περιεχόμενο.

 

 

 

RockOverdose: Πώς μπορεί κανείς να ακούσει και να αποκτήσει το άλμπουμ;

 

 

Hard Disk Drive: Μπορείτε να ακούσετε το νέο μας άλμπουμ σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.  Όποιος επιθυμεί να μας στηρίξει μπορεί να επισκεφθεί την σελίδα μας στο bandcamp όπου σύντομα θα έχουμε και merch διαθέσιμο.

https://open.spotify.com/artist/0KC2WwIGsp409EIQ4Lq8BW?si=HntIzB__TdmMJuY0aMG82g

https://www.youtube.com/user/HardDiskDrive1

https://harddiskdrive.bandcamp.com/

 

 

RockOverdose: Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Immortal Nightmares, ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο για τους Hard Disk Drive. Κλείνοντας θέλουμε να μας πείτε πόσο ψηλά πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει αυτό το σχήμα και τι φιλοδοξίες έχετε;

 

 

 

Hard Disk Drive: Οι φιλοδοξίες μας είναι πολλές. Οι βασικότερες όμως για εμάς είναι η επιστροφή στο σανίδι και να συνεχίσουμε να συνθέτουμε νέο υλικό ισάξιο και καλύτερο του IMMORTAL NIGHTMARES. Το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η μπάντα θα κριθεί από το κοινό και την σκληρή δουλειά !
Ευχαριστούμε για τις υπέροχες ερωτήσεις και την φιλοξενία, ελπίζουμε να σας δούμε όλους σύντομα όταν επιστρέψουμε στην σκηνή.
Μέχρι τότε απολαύστε το καινούργιο άλμπουμ και τσεκάρετε τις προηγούμενες δουλειές μας !

Καλή συνέχεια !

 

 

 

 

Comments