Έλενα Κοτίνα (Daffodil, ΗΚ) στο RockOverdose:”Θέλω αυτό που κάνω να μπορεί να σταθεί άνετα σε μια συναυλία ή σε ένα φεστιβάλ!”

 

 

 To RockOverdose και ο Zήσης Πετκανάς μίλησαν με την ταλαντούχα κιθαρίστρια των Daffodil Έλενα Κοτίνα, με αφορμή το νέο της προσωπικό project "HK" αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας

 

Enjoy!

 

 


 

 

RockOverdose: Έλενα καλως ήλθες στο Rock Overdose!

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Καλησπέρα Ζήση, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση, να ‘σαι καλά!

 

 

RockOverdose: Θες να μας παρουσιάσεις το νέο σου project;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Ασφαλώς, το νέο μου project ονομάζεται ‘ΗΚ’ και είναι κάτι το οποίο το επεξεργαζόμουν ,το είχα στο μυαλό μου και συγκέντρωνα υλικό τα τελευταία σχεδόν δυο χρόνια . Οπότε μέσα στον προηγούμενο χρόνο αφού τελειώσαμε τις ηχογραφήσεις με Daffodil, βρήκα αρκετό χρόνο για να το ξεκινήσω και να το στήσω ακριβώς όπως ήθελα. Έτσι λοιπόν φτάσαμε να είμαστε μερικές ημέρες πριν την κυκλοφορία του πρώτου single.

 

 

RockOverdose: Ποιές είναι οι βασικές σας επιρροές;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Το συγκεκριμένο project είναι σε heavy ύφος και θα έλεγα ότι έχει επιρροές από μπάντες όπως Pantera, Machine Head, Arch Enemy.

 

 

RockOverdose: Γιατί επέλεξες να έχεις και φωνητικά στο προσωπικό σου δίσκο και να μην είναι απλά instrumental;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): To να υπάρχει τραγουδιστής ή γενικά το να υπάρχουν φωνητικά στα κομμάτια ήταν κάτι που το θεωρούσα σχεδόν δεδομένο, διότι από πιο μικρή που άκουγα δίσκους από διάφορους κιθαρίστες, πάντα με τράβαγαν αυτοί που ήταν στημένοι περισσότερο σαν μπάντα παρά σαν ένας παίκτης έτσι μέσα μου είχα καταλήξει ότι αν κάποτε έκανα ένα solo project θα υπήρχαν σίγουρα φωνητικά . Για παράδειγμα ο Malmsteen ή o Michael Schenker που προφανώς είναι απίστευτα καλοί κιθαρίστες αλλά στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου υπάρχουν φωνητικά (και τι φωνητικά μάλιστα). Με ενδιέφερε πάντα το πώς τέτοιου είδους κιθαρίστες συμπεριφέρονται μέσα σε ένα κομμάτι και πως εξυπηρετούν τον σκοπό του κομματιού παρά το αν θα παίξουν ένα μεγάλο ή γρήγορο solo (αυτό είναι δεδομένο ότι μπορούν να το κάνουν). Επίσης ήθελα αυτό που θα κάνω να μπορεί να σταθεί άνετα σε μια συναυλία ή σε ένα φεστιβάλ.

 

 

 

RockOverdose: Θες να μας μιλήσεις για το πρώτο single video clip που θα κυκλοφορήσει σύντομα;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Ναι, το πρώτο single video clip ονομάζεται ‘One Of Those Days’, κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Preve και στα φωνητικά συμμετέχει ο Βαγγέλης Κολιός (Furor, Memorain).

 

 

 

 

RockOverdose: Θα κυκλοφορήσετε και άλλα singles από τον νέο σου δίσκο;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Nαι ναι αν όλα πάνε καλά δεδομένης της κατάστασης με τo lockdown, είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν άλλα δυο singles συνοδευόμενα από video clips και στην συνέχεια θα ακολουθήσει και ο δίσκος.

 

 

RockOverdose: Ποιόν κιθαρίστα θεωρείς πρότυπό σου;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Χμμ νομίζω είναι υπερβολικά δύσκολο να επιλέξω μόνο έναν κιθαρίστα , αλλά αν αυτό πρέπει να γίνει, τότε θα επέλεγα τον Michael Schenker διότι έχει απίστευτα ουσιαστικό παίξιμο και καταφέρνει να σου αποτυπώσει την κάθε νότα.

 

 

 

RockOverdose: Ετοιμάζετε κάτι και με τους Daffodil;

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Ναι, ασφαλώς έπειτα από την κυκλοφορία του πρώτου μας EP ‘A Hope For Things That Never Come’, έχουμε ετοιμάσει τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στον χρόνο.

 

 

RockOverdose: Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα!

Έλενα Κοτίνα (Daffodil): Σε ευχαριστώ κι εγώ Ζήση. Εύχομαι καλή συνέχεια σε εσένα και στο Rock Overdose.

 

 

 

 

Για το RockOverdose,

Ζήσης Πετκανάς

 

 

 

 

 

Comments