Hidden In The Basement @ Jazz Rock, Καβάλα – 18/12/2012

 

Από το πρωί που ξεκίνησα να γράφω για τη συναυλία των Hidden In The Basement στο Jazz Rock της Καβάλας, που έγινε στις 18/12 σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να αναφερθώ στον κόσμο και ιδιαίτερα στον Καβαλιώτη “ροκά – μεταλλά”. Αλλά μετά σκέφτηκα τι σχέση έχει με το συγκρότημα και τη συναυλία που έδωσαν τα παιδιά; Έτσι και αλλιώς η κατάσταση στις επαρχιακές πόλεις είναι λίγο πολύ γνωστή. Ελάχιστη στήριξη σε εγχώριες μπάντες. Μεγάλο θέμα που δεν είναι εδώ το κατάλληλο θέμα για να το αναλύσουμε. Όπως και να έχει όμως όσοι βρεθήκαμε στη συναυλία σίγουρα περάσαμε πολύ καλά.

 

 

Έχοντας το νέο δίσκο “Ego” στις αποσκευές τους και μόλις έχοντας επιστρέψει από δύο συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα στη γειτονική Τουρκία, οι Λαρισαίοι metallers, έφτασαν στη πόλη της Καβάλας για να δώσουν και εδώ το στίγμα τους. Και τα κατάφεραν περίφημα!

Η συναυλία άρχισε ακριβώς στις 23:00 και για τα επόμενα 50 λεπτά πραγματικά μας ταρακούνησαν. Από το πρώτο κομμάτι επιβεβαίωσαν αυτό που μου έλεγαν φίλοι πριν από τη συναυλία. Ότι μιλάμε για ένα συγκρότημα που μπορεί και έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά. Και γιατί να μην τα έχει άλλωστε; Τα παιδιά πραγματικά πιστεύουν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται και επί σκηνής με την πολύ δεμένη και δυναμική εμφάνιση τους αλλά και με τα κομμάτια που μας παρουσίασαν.

Όπως είναι φυσικό το setlist βασίστηκε πάνω στα κομμάτια του δίσκου “Ego”. Κομμάτια πολύ καλά που εμένα με κέρδισαν από την αρχή. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι ναι μεν το συγκρότημα μουσικά κινείται σε extreme μονοπάτια αλλά με καθόλου μονότονο αποτέλεσμα. Μέσα στα 50 λεπτά που τους ακούσαμε, μας έδειξαν αρκετά διαφορετικά πρόσωπα χωρίς όμως να χαλάει η ομοιογένεια του στυλ τους. Από μουσικές που μου θύμισαν Zakk Wylde μέχρι Machine Head. Άλλες φορές πιο μελωδικός και άλλες φορές πιο ξερός και in-your-face ήχος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και μία διασκευή/medley που έκαναν σε ένα κομμάτι των Black Keys μαζί με ένα του τεράστιου Joe Bonamassa. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή με παραξένευσε η επιλογή του συγκροτήματος να κάνει κάτι τέτοιο αλλά ήμουν πολύ περίεργος να ακούσω το αποτέλεσμα, το οποίο τελικά ήταν πολύ καλό και ενδιαφέρον!

Λίγο πριν τις 0:00 το συγκρότημα μας αποχαιρέτισε μετά από μία πολύ δυνατή εμφάνιση που δυστυχώς λίγοι και τυχεροί είδαμε. Δεν πειράζει. Απ’ ότι κατάλαβα, άτομα σαν τους Hidden In The Basement δεν πτοούνται από τέτοια μικροπράγματα! Αν και σκέφτομαι πόσο καλύτερα θα ήταν αν τους έβλεπα μπροστά σε γεμάτο μαγαζί. Έχω την εντύπωση όμως ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει.

 

Για το Rockoverdose.gr

Απόστολος “Astaldo” Πανταζόγλου

Comments