HURRICANE ON SATURN στο RockOverdose: “Είμαστε διαφορετικοί, γιατί δε παίζουμε για τα χρήματα!”

To RockOverdose μίλησε με τους Ιταλούς  Hurricane On Saturn είναι ένα νέο project που ξεκίνησε το 2019, από  μουσικούς που προέρχονται από διάφορα μουσικά είδη με τη χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων σε συνδυασμό με επιρροές rock, rap, post-hardcore και crossover.

Γνωρίστε τους μέσα από τις απαντήσεις του τραγουδιστή τους Maydx στις ερωτήσεις μας!


 

RockOverdose: Πριν ξεκινήσουμε, θέλω να μάθω πώς ήταν τα πράγματα σχετικά με την πανδημία τους τελευταίους μήνες για εσάς. ... Μπορέσατε να το χειριστείτε καλά;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Ναι, ευχαριστώ, είμαστε όλοι καλά και ασφαλείς, αλλά η γενική κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται όσο γρήγορα ελπίζαμε. Τα κούφια μυαλά της πολιτικής έχουν χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο, ως συνήθως.

 

 

RockOverdose: Ήμουν πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που γνώρισα τη μουσική σας με το "Outsider"! Υπέροχο τραγούδι και υπέροχο lyric video! Μιλήστε για το πώς ξεκίνησαν όλα και πώς καταφέρατε να φτάσετε σε αυτό το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας στη σύνθεση και την εκτέλεση, και φυσικά, θα ήθελα να μάθω τη μουσική σας εκπαίδευση.

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Ευχαριστώ και πάλι, το θέμα του τραγουδιού μας βγήκε φυσικά, όταν βλέπεις γύρω σου κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Ο Dakm και εγώ είχαμε σπουδές κλασικής μουσικής όταν ήμασταν παιδιά και αναγνωρίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς σχετικά με  τη σύνθεση, επίσης και τα άλλα μέλη της μπάντας είχαν χρόνια μελέτες στα συγκεκριμένα όργανα τους - εννοώ ότι ξέρουμε τι κάνουμε, αλλά οι σπουδές σου ποτέ δεν εγγυώνται ότι μπορείς να φτιάξεις ένα καλό τραγούδι. ο κόσμος είναι γεμάτος παραδείγματα ανθρώπων που χωρίς καμία μελέτη έχουν γράψει Ιστορία. Κατά ένα μικρό μέρος αυτό είναι ένα φυσικό δώρο, αλλά υποθέτω ότι κατά  το μεγαλύτερο μέρος  πρέπει απλά να έχεις σαφείς ιδέες και αυτό είναι κάτι που λίγοι έχουν σήμερα.

 

RockOverdose: Η μουσική σας είναι αληθινή και γεμάτη συναισθήματα. Πώς εμπνέεστε για αυτό;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Δεν ξέρω. Νομίζω ότι μόνο αν θέλεις να κοιτάξεις μέσα σου, πρέπει να κοιτάξεις προς τα έξω.

 

RockOverdose: Έχετε κυκλοφορήσει επίσης μερικά ακόμα single και ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πρόκειται να κυκλοφορήσετε άλλο ένα τέτοιο άλμπουμ με τους Hurricane On Saturn;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Ναι, σχεδόν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του, και το ερχόμενο φθινόπωρο θα το μιξάρουμε στο Atrium Audio με τους Carson Slovak και Grant McFarland. Ήδη γράφουμε υλικό για ένα τρίτο άλμπουμ, αλλά δεν είμαστε σε κατάσταση, ώστε  να κοιτάζουμε πολύ μακριά. Σε αυτήν την παγκόσμια κατάσταση δεν υπάρχουν πλέον βεβαιότητες.

 

RockOverdose: Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία σας σχετικά με τη μουσική; Το πιο δύσκολο πράγμα για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Απλώς αφήνουμε τη ροή να βγει από μέσα μας και αυτό είναι το πιο εύκολο μέρος. Η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι τίποτα από το εσωτερικό της μπάντας. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να διαπεράσεις  ένα κλειστό μουσικό σύστημα που υποστηρίζεται από φίλους και δεν φαίνεται να κοιτάζει στο μέλλον, αλλά σε κάποιες άμεσες χρηματικές απολαβές.  Και μιλώ και για τους ακροατές.

 

 

 

RockOverdose: Είστε μια μπάντα με ξεχωριστό στυλ. Πιστεύετε ότι ορισμένοι θαυμαστές θα είναι προκατειλημμένοι σχετικά με αυτό;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Ω ναι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι ειδικά στις μέρες μας όπου κανένας δεν αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να ξεφύγει από μια θεσούλα. Η αναζήτηση προστασίας από μια κλειστή σκηνή φτιαγμένη από κλισέ και στερεότυπα είναι πολύ πιο ασφαλής και άνετη. Αλλά κοιτάζουμε προς τα αστέρια, όχι κάτω στα πόδια μας και κάθε άτομο που θέλει να έρθει μαζί μας στο ταξίδι μας, αποτελεί μια απόλυτη νίκη για μας.

 

RockOverdose: Περισσότερα ξεχωριστά συγκροτήματα εμφανίζονται στη σκηνή κάθε χρόνο. Τι κάνει τους Hurricane On Saturn πιο ξεχωριστούς από τους άλλους;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω τόσο μεγάλη καινοτομία και νέα συγκροτήματα να εμφανίζονται. Βλέπω το εντελώς αντίθετο, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε την επιστροφή ορισμένων δεινοσαύρων όπως οι  Skid Row ή οι Mudvayne για να αναφέρουμε δύο παραδείγματα. Μην με παρεξηγείτε, σέβομαι τι έκαναν πριν από 20-30 χρόνια… αλλά δεν ξέρω πόσα τους έχουν μείνει ακόμα να πουν. Μυρίζομαι μόνο  εμπορικές κινήσεις  από το παλιό ίδιο λόμπι, και οι άνθρωποι τσιμπάνε ακόμα το δόλωμα. Οι Hurricane On Saturn είναι διαφορετικοί γιατί δεν το κάνουμε για χρήματα ή για θησαυρούς. Δεν είμαστε τίποτα, είμαστε απλώς αέρας - καθαρός αέρας, και είμαστε έξω από οποιοδήποτε λόμπι. Το κάνουμε για εμάς και για ανθρώπους σαν εμάς που έχουμε κουραστεί αρκετά και πρέπει να ξεφύγουμε από αυτήν την παλιά μουσική σκηνή. Είμαστε μόνοι σε αυτό; Κανένα πρόβλημα, είμαστε ήδη ικανοποιημένοι που πετάμε στο διαφορετικό μας σύμπαν.

 

RockOverdose: Η επιλογή του line-up έγινε φυσικά ή ψάχνατε κάτι συγκεκριμένο; Πώς επιλέξατε τους συντρόφους σας στη μπάντα;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Νομίζω ότι κανείς δεν επέλεξε κανέναν, απλά ψάχναμε ο ένας τον άλλον στην ίδια "ραδιοσυχνότητα". Βρήκαμε τους εαυτούς μας σαν τους πέντε αρχικούς πρωτοπόρους για να πραγματοποιήσουμε  αυτό το ταξίδι.

 

 

 

RockOverdose: Ποιες μπάντες και τραγουδιστές σε έχουν επηρεάσει προσωπικά;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Προσωπικά δεν αναφέρομαι ποτέ σε συγκεκριμένα ονόματα, θα ήταν περιοριστικό και παραπλανητικό. Εάν εστιάσεις  στο αποτέλεσμα, τότε μπορείς να αποφασίσεις μόνος σου για τα συστατικά που το δημιούργησαν.

 

RockOverdose: Ποια θα είναι τα επόμενα σχέδια; Τους επόμενους μήνες θα έχουμε πολλά νέα;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Ναι, όπως ειπώθηκε προηγουμένως, έχουμε μια σειρά από ολοκαίνουργια single έτοιμα στη ράμπα κυκλοφορίας, ενώ περιμένουμε να είναι έτοιμος ο μεγάλος πύραυλος, το δεύτερο άλμπουμ. Ελπίζω να προσθέσουμε και νέα για ζωντανά σόου, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

RockOverdose: Τελειώσαμε, σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή και την ευκαιρία.

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Σας ευχαριστούμε. Κάθε ένας που εγγράφεται στο «Dust Devils Army» είναι μια νίκη για εμάς.

 

RockOverdose: Θέλεις να αφήσεις ένα τελευταίο μήνυμα;

 

Maydx (HURRICANE ON SATURN) : Είμαστε εδώ. Δεν έχετε πλέον δικαιολογίες.

 

 

 

Official social media:
www.hurricaneonsaturn.com
www.facebook.com/hurricaneonsaturn
www.instagram.com/hurricaneonsaturnofficial
www.twitter.com/hurricanesaturn
www.youtube.com/hurricaneonsaturn
https://hurricaneonsaturn.bandcamp.com
https://open.spotify.com/artist/0avNS76kgqKRDQZWMTpQey

Comments