“Δύο μήνες στην Κόλαση” δηλώνει πως πέρασε στην φυλακή ο Jon Schaffer (ICED EARTH)!

 

Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των ICED EARTH Jon Schaffer ισχυρίζεται πως πέρασε "δύο μήνες στην κόλαση"  φυλακισμένος μετά τη σύλληψή του για τη συμμετοχή του στις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

 

Η εφημερίδα Indianapolis Star δημοσίευσε χθες 23/7/2021 μία λεπτομερή αναφορά σχετικά με περιστατικά που έχουν συμβεί στην φυλακή Marion County, όπου γίνεται γνωστό πως ο Schaffer κρατείτο σε διοικητικό διαχωρισμό, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του και του high-profile του.

 

Παρά το γεγονός πως ο Schaffer δεν είχε καμία επαφή με άλλους κρατούμενους ενώ ήταν στο κελί του, ούτε απομακρύνθηκε ποτέ από το διοικητικό διαχωρισμό, ο δικηγόρος του Marc J. Victor ισχυρίζεται ότι έγινε στόχος απειλών θανάτου και επίθεσης με ανθρώπινα περιττώματα, ενώ ήταν πίσω από τα κάγκελα.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

"Ο πελάτης μου, ο οποίος είναι αθώος, μόλις πέρασε δύο μήνες κόλασης, καθώς άλλοι του πετούσαν κόπρανα και ούρα και απειλούσαν τη ζωή του σε μια φρικτή, φρικτή κατάσταση!'

 

Ο Schaffer σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του είχε αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με έναν συγκεκριμένο κρατούμενο και απομακρύνθηκε από το κελί του στις 7 Μαρτίου, καθώς φοβόταν για την προσωπική του ασφάλεια. 

 

Τον Απρίλιο, ο Schaffer ομολόγησε την ενοχή του για το ρόλο του στις ταραχές στο Καπιτώλιο, στο πλαίσιο της συμφωνία συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Παρόλο που ο Schaffer κατηγορήθηκε αρχικά για έξι εγκλήματα, παραδέχτηκε την ενοχή του για μόνο δύο από αυτά, τα οποία είναι η παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας του Κογκρέσου και η καταπάτηση απαγορευμένης περιοχής του Καπιτωλίου ενώ ήταν οπλισμένος με επικίνδυνο όπλο. Η πρώτη κατηγορία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια ενώ η δεύτερη με φυλάκιση έως 10.

 

Σύμφωνα με το CNN, οι κατήγοροι αλλά και οι δικηγόροι του Schaffer, συμφώνησαν σε προτεινόμενη ποινή φυλάκισης τα τριάμισι με τεσσεράμισι χρόνια, ανάλογα με το πόσο αποδοτική θα είναι η συνεργασία του με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση συμφώνησε να μην αντιταχθεί στην απελευθέρωση του Schaffer κατά τη φάση καταδίκης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Schaffer συμφώνησε να συνεργαστεί με τους ανακριτές και ενδεχομένως να καταθέσει σε σχετικές ποινικές υποθέσεις, ενώ σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια του Schaffer, το Υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί αργότερα να παροτρύνει τον δικαστή να επιδείξει επιείκεια κατά την καταδίκη του.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τον Schaffer μέσω του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

 

Comments