Ο Igor Cavalera εξηγεί γιατί στα πρώτα χρόνια των SEPULTURA φόρεσαν μπλούζες με τη σβάστικα!

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην διαδικτυακή εκπομπή New York Hardcore Chronicles, ο πρώην drummer των SEPULTURA Igor Cavalera μίλησε για τα πρώτα χρόνια της μπάντας όταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη φωτογραφήθηκαν φορώντας μπλουζάκια με τη ναζιστική σβάστικα.

Ο ίδιος εξηγεί:

Όπως γνωρίζετε, εκείνη την εποχή, το 1982, το '83, το punk ήταν αρκετά διαδεδομένο. Ο Sid Vicious (SEX PISTOLS) φορούσε ένα μπλουζάκι με τη σβάστικα και εμείς, ως ηλίθια παιδιά, νομίζαμε ότι ήταν ωραίο να το φορέσουμε και εμείς. Θυμάμαι μαι φορά,  ένας από τους φίλους μας σε άλλη μπάντα, ο DORSAL (ATLÂNTICA), μας είδε και είπε: "Παιδιά βγάλτε το!Κάνατε βλακεία!" Από εκείνη τη μέρα, δεν φορέσαμε ποτέ ξανά αυτές τις μπλούζες. Έτσι ήταν εκείνη την εποχή, θέλαμε να σοκάρουμε τον κόσμο και γιαυτό το φορέσαμε... αλλά ήταν απλώς ηλίθιο!"

 

"Το πιο σημαντικό πράγμα και μάθημα σχετικά με αυτό είναι ότι πρέπει να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι ως άνθρωπος", συνέχισε ο Igor. "Γι 'αυτό πιστεύω ότι η εκπαίδευση είναι τόσο πολυ σημαντική, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μορφωθούν και να γνωρίζουν την ιστορία,  σε ένα βαθύτερο πλαίσιο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από την ιστορία ενός συμβόλου, δε πρέπει να το φοράς απλά για να σοκάρεις....."

 

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη:

 

 

 

 

Comments