INNERWISH – Dexter Ward – Ragen Heart @ Gagarin 205, Live Report

Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, λοιπόν και εκτός από την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ, στον γνωστό συναυλιακό χώρο του Gagarin 205 , οι Innerwish μας προσκάλεσαν για ένα δυνατό πέρα από τα συνηθισμένα Live για την προώθηση του νέου τους cd με τίτλο ”No Turning Back”.

Κάποια αργοπορία, δεν βοήθησε στο να προλάβω το ξεκίνημα των Ragen Heart μιας από τις δύο support μπάντες προς μεγάλη μου απογοήτευση, κι αυτό γιατί πρόκειται για μια πολύ σφιχτοδεμένη μπάντα που κινείται στον χώρο του progressive – heavy metal, με δυνατά καθαρά φωνητικά σφιχτοδεμένες κιθάρες με ωραία θέματα, και βαρύ δεμένο rhythm section Όπως αρμόζει για το είδος.

Με διασκέδασαν με τον καλύτερο τρόπο και μας ζέσταναν το κρύο αυτό βράδυ παραδίνοντας την σκυτάλη στους Dexter Ward οι οποίοι με τον Ιταλό τραγουδιστή τους σε μεγάλη φόρμα συνέχισαν την καλή δουλειά της προηγούμενης μπάντας με την σκληρή αλλά μελωδική και άρτια μουσική τους ολοκληρώνοντας τον κύκλο των opening acts. Κάτι που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι ο ήχος ήταν αρκετά καλός και για τις 2 μπάντες γεγονός που πιστεύω άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο

Τα φώτα χαμήλωσαν, γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές στη σκηνή, πολύχρωμοι προβολείς ,ξηρός πάγος, και πάνω από την σκηνή, το λογότυπο των Innerwish, το απόλυτο heavy metal σκηνικό.
Εισαγωγή με πλήκτρα και οι μουσικοί παίρνουν τις θέσεις τους για να αρχίσει το πάρτι.
Ο κόσμος τους χειροκροτεί και τους αποθεώνει και ξεκινούν με το SIGNS OF OUR LIVES, ο ήχος είναι πάρα πολύ καλός και το Head banging αρχίζει, συνεχίζουν με το CHOSEN ONE δυναμιτίζοντας την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.
Το δέσιμο της μπάντας είναι φοβερό, Ο τραγουδιστής σε φοβερή φόρμα ερμηνεύει και δίνει ρέστα, τα σόλο και τα ρυθμικά εναλλάσσονται ανάμεσα στις κιθάρες με τον καλύτερο τρόπο αναδεικνύοντας τις ικανότητες των μουσικών , ενώ το σφιχτοδεμένο rhythm section πλαισιωμένο από τα πλήκτρα συμπληρώνει και στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο το όλο αποτέλεσμα.

Και τι αποτέλεσμα…. Ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα live acts του χώρου που έχω δει, σηκώνοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τον οποιοδήποτε διεκδικητή. Όμως αυτό που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι τα παιδιά το διασκέδαζαν όσο δεν πήγαινε, γελαστοί με τα αστειάκια τους ένοιωθαν πολύ άνετα και απέδιδαν τα μέγιστα με χαρακτηριστική άνεση κάνοντας τα περίπου 500 άτομα που είχαν γεμίσει τον χώρο να συμμετέχει σε κάθε τραγούδι.
Μια ομάδα, μια οικογένεια , μια παρέα !!!
Μεγάλη στιγμή η διασκευή από Q5 του Lonely Lady, ενώ στο δικό τους Burning Desires από την τελευταία τους κυκλοφορία, έγινε ο κακός χαμός .
Το show κράτησε 2 ώρες και έκλεισε με ένα ηλεκτροακουστικό Medley, που ήταν μια ευχάριστη αλλαγή σε αυτή ωραία βραδιά. Θα κλείσω το review με τα λόγια του Μανώλη του Τσίγκου : Innerwish η ζωή μας όλη…!

Spiros Foussekis

Innerwish Playlist

SIGNS OF OUR LIVES,
CHOSEN ONE,
EYE OF THE STORM,
BURNING DESIRES,
SILENT FACES,
BLEEDING SOUL,
FEEL THE MAGIC,
LORD OF TRUTH,
LAST BREATH,
LONELY LADY,
LIVE FOR MY OWN,
SIRENS,
DANCER OF THE STORM,
IF I COULD TURN BACK TIME,
KINGDOM OF THE PRIME,
SPACERUNNER,
NEVER LET YOU DOWN/HAVE YOU EVER (acoustic medley),
LAWMAKER,
READY FOR ATTACK

Comments

No Comments Yet.

Leave a comment