Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”: “Oι σατανάδες IRON MAIDEN φταίνε για τις πυρκαγιές!”

 

 

 

Ένα ακόμη καλοκαίρι που η χώρα μας ζει τον εφιάλτη των πυρκαγιών. Με πρόσφατες μνήμες από τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, το 2018 - και στην Εύβοια μόλις πέρσι... φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει κάτι στην πρόληψη αλλά ούτε και στην ετοιμότητα αντιμετώπισης, πόσο μάλλον στην ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος που προσπαθεί με πενιχρά μέσα να σώσει ό,τι μπορεί.

 

Το 2018, η φωτιά στο Μάτι συνέβη λίγες μέρες μετά τη συναυλία των IRON MAIDEN στη Μαλακάσα και τότε διάφοροι "γραφικοί" θεώρησαν πως η φονική πυρκαγιά προκλήθηκε επειδή οι IRON MAIDEN "ύμνησαν το Θηρίο - 666". Τα τότε δημοσιεύματα κατακλίστηκαν με αφορισμούς και κατάρες προς την "δαιμονική" όπως χαρακτήρισαν μουσική μας ... γυρνώντας μας πίσω σε εποχές που το να ακούς rock και metal ήταν ανήθικο.

 

Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος... καθώς μετά την πρόσφατη συναυλία των IRON MAIDEN στο ΟΑΚΑ, συμπτωματικά ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης, φέρνοντας στο μυαλό εφιαλτικές μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν.  Αυτή η εξέλιξη, προκάλεσε για ακόμη μία φορά χαρακτηρισμούς για την μουσική μας από μερίδα του τύπου. Δείτε παρακάτω για παράδειγμα το εξώφυλλο της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα", η οποία γράφει: «Μας Έκαψαν Σατανάδες», «50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν -άθελα τους ως επί το πλείστον- σε δαιμονική τελετή, υπό τους ήχους του Μπαφομέτ και εν συνεχεία ξέσπασε η οργή του θεού στην Αττική γη»!

 

 

Τι κι αν γνωρίζουμε πως αυτοί οι χαρακτηρισμοί ως προς τη μουσική μας, είναι τουλάχιστον γραφικότητες (για να μην πούμε καμιά πιο "βαριά" κουβέντα). Τί κι αν είμαστε στο 21ο αιώνα, και ο Μεσαίωνας αποτελεί παρελθόν; Φαίνεται πως μερικοί συντηρούν αυτές τις απόψεις και δυστυχώς - ζουν ανάμεσά μας!

Κάποιοι αντί να βοηθήσουν έμπρακτα, ψάχνουν να φορτώσουν ευθύνες σε κάτι αγνό όπως η μουσική και η τέχνη γενικότερα, που όχι μόνο δεν προκαλεί την καταστροφή, αλλά αντίθετα ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει να νιώθουν ελεύθερους!

 

Τα σχόλια δικά σας!

 

 

 

 

 

Comments